Danijel Grbic

Wolf Fight Promotion 3: Danijel Grbic ställs mot Daniel Bergström

Alexander Clausson

Wolf Fight Promotion (WFP) 3 närmar sig med stormsteg och fler och fler matcher börjar offentliggöras av organisationen. I samband med ett av kortets proffsmatcher kommer Danijel Grbic ställas mot Daniel Bergström.

Danijel Grbic: Jag ska testa Bergströms haka

WFP 3 kommer bli den första svenska galan att äga rum helt utan restriktioner, sedan pandemins utbrott. Organisationen siktar på att fylla Halmstad Arena. Nyligen offentliggjordes matchen mellan Grbic och Bergström, som kommer äga rum på kortet den 2 oktober.

Båda fighters har varit en del  av den nationella MMA-scenen under en längre tid, men är något av nykomlingar på den professionella scenen. Bergström genomförde sin debut i samband med organisationens senaste gala, som ägde rum i juli 2019. Då stod Christoffer Hillsjö för motståndet och den sistnämnda tog hem fighten via slag. Apex Kalmar-fightern har inte klivit in i buren sedan dess.

Grbic genomförde sin professionella debut så sent som den 4 september, i samband med Fight Club Rush (FCR) 9. Khaled Laallam stod för motståndet. En enig domartrio gav segern till Laallam. Läs mer om den fighten här.

Redan innan den ovanstående drabbningen ägde rum hade Grbic tackat ja till den kommande matchen mot Bergström. Mellanviktaren från Redline MMA har för avsikt att hålla sig aktiv även framöver. Någonting som den flerfaldiga SM-mästaren berättade om i en kommentar till Kimura.

Matchen var bokad innan min senaste fight. Jag kommer att köra intervaller. Köra matcher tätt inpå och vila 1-2 månader.

Vidare berättade Grbic att han ser Bergströms haka som en svaghet och att han har för avsikt att testa den i samband med oktoberdrabbningen.

Jag vet faktiskt inte så mycket om Bergström. Jag har sett ett par av hans matcher och det verkar som att han är mest grappler. Han verkar som att han inte har bästa hakan och det kommer jag testa.

Trots att den svenska mellanviktaren befinner sig i ett tidigt skede av sin karriär, har Redline-fightern ett tydligt mål med sitt MMA-utövande.

Kortsiktiga målet är att vinna mot Bergström, medelsiktiga mål är att bli känd i Europa för mina spektakulära avslut, långsiktiga (målet) är att bli champ i UFC.

WFP 3: Preliminärt matchkort

  • Robert Nyström vs. Hamid Sadid
  • Danijel Grbic vs. Daniel Bergström
  • Abdallah Habib vs. Christopher Bajo
  • Ola Nilsson vs. Kevin Munje (A-klass)
  • Yousef El-hussein vs. Alfred Olsson (A-klass)
  • Rickard Wickelgren vs. Mustafa Muhammadi (A-klass)
  • Ola Jacobsson vs. Ratko Tomic (A-klass)
+3
Dana Sad
Dana Happy
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett
Jack Hermansson ler mot kameran
Jack Hermansson förväntas återvända i december – möter topprankad amerikan
kimura
Hett
Bellator 284: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Dana White
Dana White ger sällsynt intervju om allt möjligt
kimura
Hett
Luke Rockhold
Luke Rockhold sågar UFC:s bonussystem inför återkomsten
kimura
Hett