15 June, 2024
Nyheter

Wolf Fight Promotion 6: Sebastian Gonzalez – ”Tänkte kliva utanför och slänga högern”

Av

Simon Gull

28/03/2023
Sebastian Gonzalez

Wolf Fight Promotion var under den gångna lördagskvällen tillbaka i Halmstad och lyckades trots tunga avbräck på huvudkortet styra upp en riktigt intressant gala. Kimura var där för att bevakad eventet.

Sebastian Gonzalez ”Jag sa skitsamma, ta vem ni vill”

Inför kvällens första proffsmatch klev Sebastian Gonzalez upp i buren för att ställas mot Nordirländaren Pol McElligott. Gonzalez var tillbaka på, för honom, historisk mark. Det var nämligen i Halmstad som Redline-fightern gjorde sin proffsdebut under Wolf Fight Promotion 4 förra året, när han avslutade David Adams via submission (giljotin) redan i matchens första rond. Gonzalez följde mönstret och avslutade även McElligott i första ronden. Dock via ett aggressivt och kraftfullt ground and pound den här gången. Kimura pratade med Gonzalez om förberedelserna inför matchen, men information om motståndet verkar ha varit knapphändig.

11 dagar innan matchen så fick vi reda på att min förra motståndare hoppat av, att han har skadat sig, två dagar senare hittade de en ny motståndare. Jag sa skitsamma, ta vem ni vill. Det enda de sa är att han är southpaw, han är proffsboxare och han är irländsk mästare. Eftersom han är southpaw så tänkte jag kliva utanför och slänga högern, det var det enda som vi hade planerat.”

Lyfter vikten av ett starkt team ”Vi litar på varandra och känner varandra”

Att ha ett tryggt team runt sig vet vi är en framgångsfaktor inom sporten, detta är också något Gonzalez flera gånger återkommer till under intervjun. Han ger Kimura en inblick i hur hans eget team jobbar för att hålla nerver i schack innan match. Nyckeln verkar vara högt i tak och ärlighet.

Innan min proffsdebut var jag sjukt nervös, den här gången var jag mer nervös för att jag inte var nervös. Jag är ganska ärlig med mina känslor, vi var hotellet och jag sa till mitt team ’nu känner mig nervös.. nu känns det bra.. nu är jag nervös’. Det är viktigt att jag kan sätta ord på det för då spelar det inte så jävla stor roll vad det är. Vi litar på varandra och känner varandra, vi har känt varandra hur länge som helst

Här kan läsaren ta del av samtliga resultat från Wolf Fight Promotion 6.

Nobbade erbjudanden utomlands ”Jag rubbar inte på mina principer”

Med framgångar i buren kommer också fler erbjudanden om matcher och bra pengar. Med ett proffsrecord på 2-0-0, meriter i landslagssammanhang och ett SM-guld kan Gonzalez få många lockande erbjudanden. Faktum är att han redan innan Wolf Fight Promotion 6 kontaktades om andra matcher som han fick nobba.

Jag har blivit erbjuden match utomlands för bra pengar även innan den här matchen, men jag hade tackat ja och jag rubbar inte på mina principer och min integritet, har jag sagt att jag ska gå här (Halmstad, reds. anm.) så har jag lovat att gå här.

Även när det kommer till framtiden väljer Gonzalez att förlita sig på människorna han har runt sig i sitt team, han avslutar intervjun med att förklara att han själv inte sållar bland alla erbjudanden som kommer in utan har gett sitt team det uppdraget.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Här kan du söka!

Sök