Yoel Romero om dopinganklagelserna: ”Kubaner har otroliga gener”

Yoel Romero UFC 221 Inva_gning

När Yoel Romero testade positivt i en dopingkontroll var många snabba med att anklaga honom för att vara en fuskare. Trots att USADA ansåg att det positiva testet berodde på ett kontanimerat kosttillskott och enbart dömde Romero till sex månaders avstängning drog sig inte bland annat Michael Bisping och Luke Rockhold för att offentligt smutskasta honom.

Med den fysiken Yoel Romero visar upp vid 40-års ålder är det kanske inte så konstigt att folk är misstänksamma. I en intervju med Joe Rogan hävdar ”Soldier of God” att hans kropp en produkt av de fantastiska gener som alla kubaner har. Han är till och med beredd att bevisa det genom att bjuda in de som tvivlar på honom till Kuba så att de får se med egna ögon.

After (the failed drug test) happened, I’ve thought many times to invite people to come to Cuba for about 20 days, I wanted the people (to) see because the genetics of Cubans (are off the charts). And not (just) for the athletic people, normal (people as well). You need to see (all of it) with an open mind.

Romero menar dessutom att dopingpreparat är alldeles för dyra för att  kubanska idrottsmän ska ha råd med dem.

 Do you know how much you need to pay for the steroids? Come on, man, the people don’t have (the money).

I januari lämnade Romero in en stämningsansökan mot företaget Goldstar Performance som producerar Shred RX, kosttillskottet som han tror låg bakom det positiva testresultatet.

Romero vann senast mot Luke Rockhold på knockout i tredje ronden på UFC 221. Härnäst kommer han att möta mästaren Robert Whittaker i en returmatch om titeln. I deras första möte på UFC 213 förra året, vann Whittaker på enhälligt domslut.

Nedan går det att ta del av intervjun i sin helhet:

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Videor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Stenansiktet

  Som i alla kommunistiska länder så är det ”staten” som står bakom teknologin bakom dopingen. Labb, läkare, forskare, hela köret. Det handlar helt enkelt om prestige, ett land vill framstå som bättre genom att deras främsta idrottsutövare glänser.

  Oj, nu ringer telefonen. Det är Illuminati.

  • jari edvardson

   Romero hoppade av till tyskland 2007…där han tränade och utbildade bla i brottning…..så ” staten” har inget med romero att göra i nutid.
   gott försök men du högg i sten.

   • Kennet Andersson

    Men vafan han känner ju illuminati vad mer behöver du

   • Totte

    2007 är ju verkligen nutid xD

   • MannenMyten

    Han nämde att han tränar i Cuba flera gånger om året. Så ditt resonemang föll redan där. Det betyder inte att han dopar sig iof.

    Men om man lyssnar på Yoels beskrivning av hur militärisk träningen i Cuba var från tidigålder så är det svårt att inte dra paralleller med USSR.

    • jari edvardson

     även om han tränar på cuba emellanåt så är ju doping ingen färskvara som går ur kroppen när han återvänder och risken för test mer en stor… vad som hände före 2007 ligger väl inte honom i fatet 10-11 år senare …som jag har fattat så har han stämt företaget som var inblandat i hans kostillskotts härva som innehöll förbjudna substanser.

     • MannenMyten

      Jag anklagar honom inte för att ta något idag. Tvärt om, han blev testad mest av alla UFCs atleter förra året om jag inte missminner mig.

      Det jag dock spekulerar i är Kubas struktur och upplägg på träningen för sina atleter. Lyssna på podden när Yoel beskriver hur utstuderat allt var för att producera så många medaljer som möjligt. Klart att de försökte perfektionera de medicinska delarna också. För mig känns det uppenbart att Kuba kört samma race som alla andra.

      Kan man ankla Yoel för det, nja hans val och åsikt var nog inte värt så mycket och på det fick han äta finmat om han vann.

     • Ric _Ohet

      Han är väldigt ofta testad i USADAs program vilket definitivt inte behöver vara någon bra sak. Det brukar oftast innebära att man testas mer pga man har konstiga värden, olika nivåer, höga/låga värden över tid. Och USADA behöver få in mer statistik till sitt ”doping passport ”

      Han var inte ens top 20 om man skall kolla antal test för 2017 dock. Holly, Vitor, Cyborg, Conor (11st test bara inför floyd matchen) TJ, Silva, Overeem bla var alla mer testade. Han blev testad 8ggr för hela året 2017. Det är knappast speciellt mye det även om det är bättre än nada ggr

      Han har vissa bra data dock. Han är 6-1 i vinster innan USADA och han är fortfarande 3-1 i vinster efter USADAs inträde. Många andra har omvänt statistik

      A Silva 17-1 innan och 1-2 efter
      Weidman 9-0 och efter 1-3
      Hendricks 14-3 innan och 1-5 efter usadas inträde

     • Lynx

      årets oklaraste inlägg…

  • Totte

   Jamaica är väl ett annat exempel, litet land med under 3 miljoner invånare som plötsligt slaktade länder som USA och Storbritannien i sprint.

  • Styrbjörn

   Icarus? ;)

  • Boba Fett

   Lite intressant ju. Tänk om kubanska regeringen dopar hela sitt folk för att odla fram super-kubaner som kommer att ta över världen. Evolutionär dopning.

   Oj vänta, hittar inte min foliehatt

 • DonaldNorman

  Jag förstår inte anklagelserna om fysiken, tränar man flera timmar om dagen kan det inte vara svårt att se tränad ut

  • Coyote

   Han är 40+ och har UFCs mest imponerande fysik IMO, svårt att inte misstänka mygel

   • jari edvardson

    har man förfäder som skeppades till cuba på 1500-1600 talet som slavarbetare åt spanjorerna så utvecklades inte väl inte färdigheter i kontorsjobb precis ,,det naturliga urvalet gjorde ju att de starkaste överlevde och det fortsatte till dagens svarta befolkning på cuba….det är väl inget konstigt..

   • DonaldNorman

    Nej sant men om inte jag hade haft min förkärlek till alkohol och pizza och totala avsaknad av träning tror jag att det där är något jag skulle uppnå ganska fort.

    • Ric _Ohet

     haha, en tumme upp ^^

 • Bubu

  Han åt samma kött som overeem :P

 • WWE

 • E

  Hade en vit person sagt detta om vilken ljushyad folkgrupp som helst hade det kastats rasistanklagelser direkt…

  • Göran

   Joey och Romero har samma nationalities. Men de flesta kubaner är mer lika Joey.
   ”Kubangenen som ger stora muskler” kanske uppstod när Kuba blev kommunistiskt eller nåt lol, sandlåda

 • Nrober

  Ja oavsett sport /idrott, öar och doping finns väl inte? Nya Zeeland, Australien, Kuba, Irland, Island, Jamaica och så vidare….

 • Styrbjörn

  Jag garvade till när jag var ute på promenad och bestämde mig för att fiska upp mobilfan och slänga på lite JRE igår. Först ser jag Joey Diaz, och redan där känner jag mig alldeles varm i hjärtat, sen ser jag Yoel Romero och då garvade jag till ordentligt. Hade hört Joe prata något om att Romero skulle eventuellt komma på podcasten men avfärdade det som skämt.

  Måste dock säga att jag blev positivt överraskad, visst jag är bara en dryg timme in i avsnittet men det är förvånansvärt tolerabelt än så länge. Lite ”thank you god” här och där men det är definitivt uthärdligt än så länge. Intressanta historier, trist bara att mycket förmodligen går förlorat i översättningen, spansktalande gillar att berätta väldigt målande. Joey översätter bra och det har ett hyffsat bra flow än så länge. Tar mig nog en vända ut igen med hunden och fortsätter lyssna, har inte kommit till detta än.

  • Stenansiktet

   U DOOOO DIS TOOO MEEEEEEEEE I LUUUUUH UUUUU STYRBJÖRN I LUUUUUH UUUU!!!

   • Styrbjörn

    NO FOH GEY HESUS

    • Stenansiktet

     AAA ZEEE UU SOOOON…BOUUIII!!!!

     • Styrbjörn

      AAA ZEEE UU SOOOON…BOUUIII!!!!

 • Metallica

  Killen är som Obelix han ramlade ner i anabolatunnan när han var tonåring..
  Röker greker? Självklart är han dopad.

 • Ric _Ohet

  Han tog ett kosttillskott som heter SHED RX, inte Shred RX.
  https://uploads.disquscdn.com/images/6fa3e1279e1352b9ad1adc0a16ee29252b109cf2e201a1171868bd6cb6ec6e7f.jpg

  Och enligt USADA/WADA är det inte OK att ta dessa tillskott då RX ”Research Chemical” är shady till att börja med. Och står det ”Fast acting diuretic” direkt på burken ska man definitivt inte ta dessa tillskott. HALLÅ?

  Hans försvar är löjligt även om det inte är det värsta övertrampet när det gäller doping, långt ifrån, men det ena leder mej att tro det andra…

  Tillomed hans träningspolare åkte dit 1 månad innan, han borde ha anat oråd redan då, vilket iofs han kanske gjorde och inte åkte dit för riktig doping, han han cykla bort det.

 • Chingate Wey

  Hermano cubano,

  Skön lirare med intressant bakgrund. Erfarenheter som gjort honom tuff som fan. Skönt att höra honom tala på mitt modersmål och lite mindre av det latinamerikanska gudstugget.

 • jari edvardson

  dä va väldigt va lungt det var här,,har alla hissat vitt flagg redan !!!

  • Ric _Ohet

   Vit flagga om vad?

   • jari edvardson

    jaha första nappet…

    • Ric _Ohet

     Du hade ett bete så shoot

     • jari edvardson

      ja resten är och hälsar på Jonn.B.Lund

Fler Videor: