Zabit Magomedsharipov

Zabit Magomedsharipov pensionerar sig från sporten

Alexander Clausson

Den ryska fjäderviktaren Zabit Magomedsharipov lämnar sporten som aktiv utövare. 31-åringen har inte tävlat sedan 2019.

Zabit Magomedsharipov är obesegrad i UFC

Enligt källor till MMA Fighting har den ryska fjäderviktaren Magomedsharipov meddelat UFC att han har pensionerat sig från sporten. Ryssen har varit skadedrabbad under de senaste åren,  men det har även gått rykten om att Magomedsharipov har tappat intresset för sporten.

Magomedsharipov genomförde sin professionella MMA-debut 2012 och 13 matcher senare skrev ryssen kontrakt med UFC. Då hade Magomedsharipov plockat hem tolv vinster och åkt på en förlust.

Magomedsharipov fick mycket uppmärksamhet från fans och media redan tidigt i sin UFC-karriär. Dels på grund av sin okonventionella stil inne i buren, men även på grund av att han var en alround-utövare som hade en tendens att hitta avslutet i sina matcher. Sex fighter blev det för UFC och ryssen erhöll två stycken Performance of the Night-bonusar och två stycken Fight of the Night-bonusar i samband med dessa drabbningar.

Den sista matchen ägde rum i november, 2019. Fighten ägde rum i Ryssland och Calvin Kattar stod för motståndet. Magomedsharipov tog hem segern via enhälligt domslut.

Ryssen lämnade sporten med ett totalt matchfacit som lyder 18-1-0.

Via sina sociala medier har Magomedsharipov antytt att han kommer utbilda sig till läkare efter den avslutade karriären

Ovanligt att lämna UFC utan förlust

Det hör inte till vanligheten att fighters lämnar världens största MMA-organisation som obesegrade utövare. Det finns dock undantag.

Den tidigare lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov lyckades ta sig hela vägen till lättviktsbältet utan att åka på en förlust. Efter fyra lyckade titelmatcher lade Nurmagomedov handskarna på kanvasen och lämnade sporten med 29 vinster och noll förluster.

Amerikanen Chris Holdsworth gick vinnande ur säsong nummer 18 av The Ultimate Fighter och tog därefter hem ytterligare en vinst i organisationen. Holdsworth knockades under en träning och drabbades därefter av postkontusionellt syndrom. Den 34-åriga amerikanen har visserligen inte lämnat UFC officiellt, men han har inte gått en match sedan 2014. Holdsworth totala matchfacit lyder 6-0-0.

-2
Dana Sad
Dana Happy
dominick cruz
UFC on ESPN 41: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Marlon Vera
Marlon Vera ett steg närmare en titelmatch
kimura
Hett
Rory MacDonald
PFL 8 – resultat: Rory MacDonald avslutad i matchens första rond
kimura
Hett
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett