Nyheter

Zone Pro League 2 – Robin Enontekiö: Jag och Addis kommer bjuda på fyrverkerier

Robin Enontekiö

På lördag är det dags för Zone Pro League 2. Eventet äger rum på Trädgår’n i Göteborg och den tidigare landslagsfightern Robin Enontekiö kommer kliva in i buren för sin proffsdebut. 

Robin Enontekiö: En ära och sånt nöje att kliva in på scenen i Göteborg

Enontekiös proffsdebut kommer stå mot Addis Saljevic (0-1-0). Den sistnämnda kommer från en förlust mot Henrik Lie. Drabbningen ägde rum i samband med Zone Pro League 1 och Lie besegrade Saljevic via submission i matchens första rond.

Under sin tid som amatörfighter har Enontekiö tagit hem silver i VM, guld i African Open  och även två guldmedaljör på SM. I en kommentar till Kimura berättade Enontekiö om hur han ser tillbaka på sin tid i landslaget.

Tiden och åren ihop med landslaget har format mycket och lagt bas för en gedigen tävlingsbakgrund med mycket tuffa matcher och erfarenheter. Det bygger upp både kunskap och pannben för proffslivet och något jag rekommenderar alla fighter att sträva efter, det är sjukt nice! Jag vet inte om man någonsin är nöjd med vad man åstadkommer som fighter, det är ju en del av oss, vi krigar, vi sliter och vi backar aldrig och någonstans vill man alltid ha mer men jag är otroligt tacksam för den tiden jag haft ihop med landslaget och känner att jag är redo för att gå vidare i karriären.

Vidare berättade Enontekiö om varför han har valt att ta steget över till proffsscenen just nu och hur han ser på Saljevic som motståndare.

Det känns som att jag har gjort det nu, och tiden är inne. Både huvudet och kroppen går i samspel och starkare mentalt och fysiskt än jag någonsin varit, vilket gör mig redo för att gå fram emot nya utmaningar. Det kommer bli grymt kul att få köra mot Addis. En krigarsjäl från Balkan som jag vet kommer lämna allt i buren, och vi kommer att bjuda publiken på precis det don är där för att se, fyrverkerier!

Falkenbergssonen känner att han kommer ha publiken med sig i ryggen när han kliver in i buren på lördag.

Efter många års tävlande mestadels utomlands är det en ära och sånt nöje att äntligen få kliva in på scenen i Göteborg med hela bästkusten i ryggen! Jag ska göra allt för att visa vad vi är gjorda av på denna delen av Sverige! Mitt kortsiktiga är en match i taget, och det enda mitt fokus ligger på just nu är lördag den 9, det är allt jag andas, men utöver det kan jag lova att ni kommer att få se mycket mer av mig i buren, vi har bara börjat.

Om man inte har möjlighet att ta del av eventet på plats kommer galan även att sändas på Göteborgspostens hemsida. Matchkortet förväntas dra igång 18:00 på lördag.

Zone Pro League 2: Fullständigt matchkort

 • Renato Vidovic vs. Rohullah Yousufi (MMA)
 • Anton Sjöqvist vs. Emil Flystam (Thaiboxning)
 • Eleni Gathi vs. Izabela Walczak (MMA)
 • Marek Dolansky vs. Merza Akhlaghi (Thaiboxning)
 • Daniel Bergström vs. Henrik Lie (MMA)
 • Joanna Steffansson vs. Alexandra Andersröd (Thaiboxning)
 • Addis Saljevic vs. Robin Enontekiö (MMA)
 • Emma Stonegård vs. Sofia Kosunen (Thaiboxning)
 • Tobias Bohlin vs. Nermin Mehmedagic (MMA)
 • Ali Mehrvash vs. Robin Sundlöf (Thaiboxning)
Föregående artikel

Zone Pro League 2: Allt du behöver veta inför lördagens gala

Nästa artikel

Petr Yans manager: Första gången han är skadefri inför en match

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

  Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök