kimura ny design

Om oss

Allt material på Kimura.se som är producerat utav oss äger vi rättigheterna till och vid citering hänvisa till källa:  www.Kimura.se. För tips om artiklar, videos, nyheter eller rykten skicka ett mail till någon av oss. Här kan du läsa lite om oss, om vår historik och vilka vi är.

Vad är Kimura.se?

Kimura.se är lika stora delar hemsida som språngbräda till en rad olika projekt med MMA (Mixed Martial Arts) som gemensam nämnare. Videoproduktioner har blivit sidans signum, men även nyheter, reportage, krönikor och andra alster har den senaste tiden kommit att bli stående inslag i sajtens ständiga utveckling. Vidare strävar vi alltjämt efter att gynna MMA i Sverige, samt sporten rent generellt, i allt vi gör.

Kimura är en professionell sida som drivs av fans för fans. Samtliga medarbetare har slaviskt följt sporten under en lång tid, och flera av oss har även jobbat på några av de andra, större sidorna som täcker kampsport i Sverige. Genom detta har vi blivit kunniga inom olika områden av den ständigt växande MMA-scenen. Och för att upprätthålla vår kännedom om sporten söker vi dagligen av världens största sidor, bloggar, professionella fighters privata hemsidor och de olika MMA-organisationernas officiella hemsidor.

Det långsiktiga målet med sajten är att expandera och samtidigt utveckla våra produktioner och vår redaktion. Vi vill leverera mer och bättre kunskap, information och videoproduktioner med MMA i fokus.

På Kimura.se är det alltid kvalitet framför kvantitet som gäller och vi skriver krönikor, gör reportage och intervjuer med stor passion för sporten. Vi reser till galor inom Sverige men också internationellt (främst UFC och Strikeforce) och försöker alltid ha utövarna, fansen och sportens bästa i fokus.


Vi som driver Kimura.se

Kaveh Sabeghi

Kaveh är en av grundarna av sidan och ansiktet utåt gentemot annonsörer och många av Kimuras samarbetspartners. Det händer också att Kaveh dyker upp framför kameran med sitt aldrig sinande leende och fantastiska energi. Kaveh har en väldigt god förmåga att leda och gör det alltid på ett väldigt seriöst men roligt sätt. Det är något han utvecklat som platschef inom Sats där han lyft upp flera olika gym till att bli några av de mest framgångsrika i Sverige. Kontakta Kaveh om du är intresserad av att annonsera eller har förslag eller tips på spännande samarbeten.

Jaser Davari

Jaser har till mångt och mycket varit den mest aktiva när det kommer till att driva Kimura.se framåt i det praktiska arbetet. Jaser är inte bara en av grundarna av sidan utan också den som står bakom expertisen när det kommer till videomaterialet.

När inte Jaser arbetar med Kimura.se så gör han jobb för två olika produktionsbolag och tränar BJJ på Hilti.

Jaser är en lugn och noggrann person som förenar sin passion för video med MMA. Han reser ofta till USA själv eller med andra och täcker sporten där eller följer några av de stora stjärnorna. Men inte nog med det skriver han också en hel del artiklar som gärna har en glimt i ögat. Kontakta Jaser om du har frågor om videoproduktionerna eller har idéer angående dom, men också rent allmänt om du har tankar eller frågor om Kimura.se.

Millad Salehivand – Reporter som älskar MMA och har fotografiskt minne. Just nu boende i Spanien.

Historik

Gyaku ude-garami är japanska för Kimura och inom kampsport är det ett armlås där armen vrids till dess att axeln utsätts för belastning. Själva namnet på låset härstammar från den legendariske kampsportaren Masahiko Kimura som var något av en expert på just det låset.

Kimura.se grundades i slutet av 2009 av Jaser, Kaveh och Behrang. Jaser har tidigare varit på Fightplay och nu skulle en MMA-sajt för främst videor skapas – det var åtminstone vad det hette i början. Genom att dela ut ett pris till den fighter som satte den fräckaste kimuran på Superior Challenge, och samtidigt göra videomaterialet till organisationen, skapade sig Kimura.se snabbt ett namn inom den svenska MMA-scenen. Videomaterialet utvecklades i en väldig takt och Kimura var under en tid den enda svenska sidan som främst fokuserade på videomaterial.

Nyheter krävdes emellertid för att hålla igång intresset, varpå sådana började publiceras på sidan. Kimura hade tidigt planer på att skapa en realitysåpa/tävling och 2010 blev det av i och med Kimura Talent. Första säsongen vanns av Andreas Ståhl på Hovet i Stockholm där han vann över Niclas Danielsson via enhälligt domslut. Kimura blev den första svenska sidan att få pressackreditering inom Zuffa (som äger UFC och Strikeforce) och har sedan starten arbetat med att lyfta fram svenska fighters genom Veckans Fighter, klubbguider och de uppskattade Fighterporträtten, som är sidans nyaste inslag.

Under 2010 reste Kimura-teamet kors och tvärs över Sverige, och det var också året då sidan började samverka med Battle of Botnia – ett samarbete som innebar att Kimura skulle sköta deras TV-produktion. Mängder av bejublade intervjuer och reportage genomfördes i allt från Dubai, Tyskland, England och USA. Paul och Millad har alltid varit de huvudsakliga reportrarna, även om andra redaktionsmedlemmar titt som tätt hoppat in framför kameran.

2011 var Kimura etablerad som den ledande MMA-sajten i Skandinavien när det kommer till rörligt material. De nästkommande stegen var att byta ut den förlegade designen och helhjärtat satsa på nyheter, krönikor och reportage. Pontus Tillberg stod för en del av teamets tillökning och han började genast arbeta med att strukturera upp nyhetsflödet tillsammans med Jaser. Simon Kölle lämnade MMAnytt.se för att bli Kimuras chefredaktör i slutet av april. Bland annat drog han snabbt igång det omfattande arbetet med fighterporträtt, en podcast med Deniz Lindgren och mycket annat. Under sommaren 2011 stod det klart att hösten skulle bli den mest fullspäckade i mannaminne med en mängd produktioner och nyheter som saknade motstycke i Sverige. Kimura kunde också stolt presentera den nya designen: Kimura 2.0.

2012 har varit ett mycket intressant år för Kimura.se och vi har vuxit en hel del samt fått nya skribenter. Kimura Talent säsong 2 hade premiär i mars och vi har spelat in ett program av MMA Panelen varje vecka i en proffessionell studio i Stockholm dit vi bjudit in gäster som Reza Madadi, Ilir Latifi, George Sallfeldt, Jörgen Kruth, Magnus Cedenblad, Kamal Shalarous, Jonathan Westin (som också börjat blogga på Kimura!), Andreas Michael, Alexander Gustafsson, Papy Abedi, David Bielkheden, Nico Musoke och Musse Hasselvall.

Historien om Kimura.se har bara börjat och än är det massor kvar som ska utvecklas! Kimura har gjort sig känt för sitt ledande videomaterial och teamet har hittills hunnit arbeta med allt från UFC-mästare till fullständiga nybörjare. En del av det långsiktiga målet är locka till sig en allt bredare publik genom videoproduktioner, men samtidigt aldrig tappa fokus på de inbitna, pålästa fansen. Alla som uppskattar MMA ska samlas på en sajt, och vår förhoppning är att Kimura skall utvecklas till just den sidan.

Vi ser MMA som en fantastisk sport under ojämförbar utveckling. Vi kommer fortsätta utvecklas i takt med sporten och har en mängd projekt i pipeline.

© www.Kimura.se


0
Dana Sad
Dana Happy

Annons
UFC Liverpool: Superkampanj inför Stephen Thompson vs Darren Till

På söndag intar UFC den brittiska staden Liverpool för första gången. På galans huvudmatch får vi se ett toppmöte i welterviktklassen mellan den obesegrade Liverpoolfightern Darren Till och den forne titelutmanaren Stephen “Wonderboy” Thompson. Inför den matchen har Betfair en kampanj som man bara inte får missa att ta del av.

Blott 25år har Till blivit en av de största namnen på den europeiska MMA-scenen. I sin senaste match besegrade den unge britten en sann MMA-veteran i form av Donald Cerrone via TKO i den första ronden på UFC Fight Night 119: Gdansk.

Den forne världsmästaren i kickboxning, Stephen “Wonderboy” Thompson har gjort sig känd som en av UFC:s bästa strikers.  Efter två jämna titelmatcher mot den regerande welterviktsmästaren Tyron Woodley vann Wonderboy sin senaste match mot  Jorge Masvidal via domslut på UFC 217.

Inför UFC Fight Night i Liverpool kan ni nu ta del av denna SUPERKAMPANJ som Betfair erbjuder. Betfair har boostat oddsen på en vinst för antingen Darren Till eller Stephen Thompson! Darren Till hade ett odds som tidigare låg på 2.30 – nu till helt fantastiska 12.00 gånger pengarna och Stephen Thompsons odds från 1.61 till hela 8.00 gånger pengarna.

För att ta del av denna exklusiva kampanj behöver ni bara följa instruktionerna nedan.

Kampanjen gäller enbart NYA kunder och via vår länk. Så här gör du för att ta del av den:

  • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan och ange kampanjkoden ZSAM29
  • Gör en insättning på minst 100kr på ditt konto
  • Placera ett singelspel på marknaden Matchresultat att Darren Till eller Stephen Thompson vinner. Du får 12.00 på Till samt 8.00 på Thompson.
  • Den högsta och minsta kvalificerande insatsen är 100kr. Du kan placera ett spel med högre insats men endast 100kr kommer att räknas till det förhöjda oddset.

Regler och villkor

  • Du måste vara ny kund hos Betfair
  • Ditt spel måste placeras innan matchstart
  • Betfairs generella regler och villkor gäller
Läs mer
-15
Dana Sad
Dana Happy

Tyron Woodley siktar på UFC 227 i augusti

UFCs welterviktschamp har inte synts till i oktagonen sen juli 2017 när han besegrade Demian Maia på UFC 214. Mästaren drog på sig en skadad axel som han har opererat och sen tvingats sitta på bänken för läkningen.

Ariel Helwani kunde via sin twitter bekräfta att Tyron Woodley är på väg tillbaka och siktar på att gå match på UFC 227 i augusti.

Inget är än påskrivet, men det spekuleras i att det blir vinnaren mellan Rafael dos Anjos och Colby Covington som Woodley får försvara sin titel mot. Dessa två herrar kommer gå match i Chicago på UFC 225 nästa månad.

Om nu ingen av dessa två herrar kan möta ”The Chosen One” finns det andra tänkbara motståndare. Kamaru Usman vann just en dominant domslutsseger mot Demian Maia och sen har vi förstås vinnaren mellan Stephen Thompson och Darren Till som går 27:e maj (i helgen när detta skrivs). Någon av dessa kan mycket väl stå på tur för en titelchans.

Woodley vann welterviktstiteln i juli 2016 när han knockade Robbie Lawler.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

”Wonderboy” tycker sig vara en bättre striker än Darren Till

Det är mycket hype runt söndagens huvudmatch på UFC Liverpool. Stephen Thompson går ju som bekant upp mot Darren Till i en welterviktsmatch.

Trots att Till bara har en tio-i-topp vinst under sin sitt namn pushar UFC hårt för att göra den unga britten till en stjärna. De flesta i Liverpool kommer också stå bakom sin hemmason och förväntar sig en seger mot ”Wonderboy”.

Thompson å andra sidan har varit i toppskiktet ett bra tag nu i divisionen och tror att Till kommer få ett uppvaknade på söndagskväll. ”Wonderboy” tycker inte att en vinst mot Donald Cerrone är en garanterad vinst mot divisionens elitfighters som han själv.

Så här sa Thompson till Damon Martin på MMAWeekly angående Till.

“That’s what I’m out there to prove to the fans and everybody around the world. There are levels to this,”

“I’m going to go out there and I’m going to do work. You’re going to see the level of that No. 1 and No. 8. UFC’s giving him a chance so I know he’s going to be coming prepared. Anybody in the UFC has a chance to knock you out. So I’m not going to take this guy lightly.

“I’m going to prove to everybody this is why I’m No. 1 and there are levels to this game.”

Thompson räknas till toppskiktet vad gällande stående fighters i sporten och med sin karate-baserade stil har han KO-vinster över solida motståndare så som Johny Hendricks och Robert Whittaker. Matchen marknadsförs som en stående strid mellan två bra strikers, men Thompson tror att Till tillslut kommer måsta gå på nedtagningsförsök.

“I know that pretty much everybody I face is going to wind up wanting to take me down eventually,”

“I know in some of Till’s earlier fights, he has tried to take people down. I know he prefers to stand up, which is something I want to do.

“He wants to prove he’s the better striker than me and that puts a smile on my face. I hope that’s his plan.”

UFC Fight Night: Thompson vs. Till går nu i helgen den 27:e maj på Echo Arena i Liverpool, England.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Bellator 200: Amir Albazi vinner genom submisson

Nu under kvällen pågår Bellator 200 i London, SSE Arena. Vår svenska MMA-talang Amir Albazi (11-0) mötte fransmannen Iurie Bejenari (6-3) under galans sjunde match.

Amir Albazi vann matchen genom en rear-naked-choke i matchens första rond. Amir kopplade greppet om matchen direkt och efter att ha slagit ned fransmannen i mitten av den andra ronden kunde svensken följa upp på marken där han tog rygg på sin motståndare.

Väl på ryggen var det inte något snack och Amir kunde glida in en snygg rear-naked-choke. Vinsten innebär att ”The Prince” nu är 11-0 i sin MMA-karriär.

Här kan ni även ta del intervjun innan matchen med Amir Albazi.

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

George St-Pierre hatar att fightas

Han må räknas till en av de bästa någonsin i MMA, men trots detta hatar den tvåfaldiga UFC-mästaren George St-Pierre att fightas. Vilket han berättade för Joe Rogans

”I hate fighting, I really do”

”I know a lot of people don’t believe me, but I’m going to try to explain the best I can”

“In every job, there’s no perfect job, do you agree? There’s no perfect job that you like everything about it. It’s impossible,”

“My job, as a professional athlete in Mixed Martial Arts, I fight normally — when I was very active — twice a year.

“In 365 days, there are two days that I hate the most: The days that I’m fighting,”

“It’s freaking unbearable. The feeling of uncertainty. You don’t know if you’re going to be humiliated, you’re going to be the victor, or you’re going to be the loser. I care so much about it, that it’s freaking unbearable. As much as I try to dismiss it, it’s unbearable.”

Sen finns det andra delar av jobbet som St-Pierre verkligen gillar.

“I like the fact that I’m a free man, I’m my own boss. I do whatever I want, I have access to certain things, VIP stuff, that most people don’t. My quality of life, the money, I didn’t have it before, now I do,”

“I love my job, and I’m very happy about my job, but there’s this thing I hate about my job that I hate the most… It’s fighting. I hate it.

“I love the study of fighting. I love the science of it. The tactical, the physical. I love to train, I love to walk in the room, and feel strong. I know if something happens, I’m the man — even if it’s an illusion, with a bullet, nobody is faster than this,”

“I like the lifestyle. I don’t do it for the fight, I freaking hate the fight.”

Att en legend inom MMA hatar att fightas kan förstås ses som lite konstigt till och med för sina träningspartners. Rory Macdonald som också tränar på Tristar har ju själv sagt att han gillar striden och fighten i oktagonen. St-Pierre berättar när han en gång pratade med Rory om just detta:

“I was like ‘hey why do you like fighting?’ He said ‘I guess I like to fight, you (don’t) like to fight?’ I was like ‘F—k no! I don’t like to fight!’ and everyone in the room turned around and looked at me like I was crazy.

“‘You guys are all crazy, if you think I like to fight in a cage in front of millions of people! Maybe humiliated, knocked out, or die? Are you crazy?! I don’t like to fight, are you nuts??’,”

“I like to win! When you win, the feeling is unbelievable! It’s so good, that it’s worth… this. But I hate it, man!”

Det är ju också känt att St-Pierre sätter otroligt press på sig inför sina matcher och det kan vara detta plus ovilja att vilja slåss som också gjort honom så pass bra. Men detta kan vi lämna som spekulationer förstås.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Bettinghörnan: UFC Liverpool

Kimuras chefredaktör Jaser Davari delar tillsammans med Lars Enblom med sig av sina bästa speltips inför söndagens UFC Liverpool. Glöm nu inte att ta del av Betfairs kampanj där de boostat oddset på både Darren Till (12.00) och Stephen Thompson (8.00). Erbjudandet är exklusiv för Kimura.se och gäller endast via denna länk.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Den ettrige Rafael Carvalho kommer få Gegard Mousasi att bli underhållande

I tisdags avsnitt av MMA-Panelen diskuterande man Bellators titelmatch i mellanvikt mellan Rafael Carvalho och Gegard Mousasi. Panelen ansåg att den normalt pålitlige ”avslutningsmaskinen” Carvalho kanske inte kommer att räcka till mot Mousasi denna gång. Han skall dock inte underskatts.

Panelen tror att det blir en underhållande match då Carvalho är en aggressiv fighter som kan få Mousasi att även han bli mer frejdig i sin fightingstil och man tippar därför att matchen slutar med ett avslut.

Panelen diskuterade även matchen mellan Michael ‘Venom’ Page och David Rickels där panelen även där förutspår en underhållande match, mycket på grund av den publikfirande vinstmaskinen Page. Panelen hoppas på att matchen slutar med avslut.

Ni kan se hela diskussionen i videon ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Fight Week Super Blog Week: Dag 2

Fullspäckat schema inför Bellator 200 och UFC Liverpool! Vi är fortfarande kvar i London inför Bellator 200 och fick oss ett snack med Sveriges framtidslöfte i flugvikt, Amir Albazi. Hela intervjun med Amir kan ni ta del av här!

I det här avsnittet får ni följa med mig och Jimpa på ceremoniella invägningen för Bellator 200 samt en liten kortis med Amir! Imorgon är det dags för FIGHT NIGHT och vi är taggade till tusen! Finns det något speciellt ni tänker på eller vill se, skriv gärna det i kommentarsfältet nedan! Har ni missat första avsnittet av vår resa kan ni se det här!

Må bäst //Vickan & Jimpa

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Bellator 200: Matchkort, TV-tider, Odds, Diskussion

I natt kommer Bellator att anlända till SSE Arena i London, Storbritannien. Galans huvudmatch kommer att vara titelmatchen mellan mellanviktsmästaren Rafael Carvalho och den tidigare UFC-fightern Gegard Mousasi. Matchen blir Mousasis 2:a match i Bellator efter övergången.

Galans co-main event kommer att vara matchen mellan welterviktarna Michael ‘Venom’ Page och David Rickels.

Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet för galan tillsammans TV-tider och odds från Unibet. Under detta finner ni det senatse avnittet av MMA-Panelen.

HUVUDKORT( Startar kl. 22.00 och sänds på PPV 5SPIKE)
Mellanvikt: Rafael Carvalho (3.50) vs. Gegard Mousasi(1.28)
Weltervikt: Michael Page(1.30) vs. David Rickels(3.35)
Lätt-Tungvikt: Phil Davis(1.16) vs. Linton Vassell(4.85)
Catchvikt: Aaron Chalmers(1.20) vs. Ash Griffiths(4.25)
Flugvikt: Anastasia Yankova vs. Kate Jackson

UNDERKORT (Startar kl. 18:00 och sänds på Paramount Network.com)
Mellanvikt: Mike Shipman vs. Carl Noon
Fjädervikt: Pedro Carvalho vs. Daniel Crawford
Mellanvikt: Kevin Fryer vs. Costello Van Steenis
Mellanvikt: Anatoly Tokov vs. Vladimir Filipovic
Lättvikt: Charlie Leary vs. Tom Green
Weltervikt: Kent Kauppinen vs. Walter Gahadza
Weltervikt_ Jahreau Shephard vs. Marcin Zywica
Flyweight Amir Albazi vs. Iurie Bejenari
Fjädervikt: Mike Ekundayo vs. Tom Mearns
Mellanvikt: Charlie Ward vs. Martin Hudson

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Frantz Slioa möter Adrian Diaz i ACB 88: Brisbane

Den svenske tidigare TUF 22-fightern Frantz Slioa är klar för sin nästa match. Detta kommer att ske den 16:e juni när ACB 88 går av stapeln i Brisbane, Australien. Slioa kommer då att möta den amerikanske fightern Adrian Diaz. De båda möts inom fjädervikt. Ni kan se ACB:s officiella poster för matchen nedan:

Frantz Slioa har ett professionellt facit på 5-0. Hans senaste match var mot Dean Trueman i april förra året där han vann genom submission. Dessförinnan gick Slioa 2 matcher inom The Ultimate Fighter år 2015 där han vann mot Martin Delaney(Subsmission) men förlorade mot Ryan Hall(Submission). Dessa matcher räknas ej in i hans professionella facit. Slioa drabbades efter TUF 22 av cancer  vilket höll honom borta från tävlandet ett tag.

Adrian Silva har å sin sida ett facit på 11-6 där han senaste två matcher varit nyliga förluster mot Lamberd Ahkiadov(Domslut) och Grant Dawson(Submission). Dessförinnan besegrade Diaz Cody Gibson genom submission. Alla hans 4 senaste matcher har ägt rum efter mars 2017.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy