20 June, 2024

Kimura.se har varit med på den svenska MMA-scenen sedan 2009 och har hela tiden haft som mål att leverera de bästa MMA-nyheterna från hela världen.

Vad är Kimura.se?

Kimura.se startades av tre eldsjälar den 1 oktober 2009 med ambitionen att bidra till MMA:s tillväxt i Sverige. Målen var högt satta och krävde stora insatser för att nås. Vi valde att direkt från start att satsa på egenproducerat innehåll. Dessa insatser ledde snabbt till stora samarbeten med både företag och massmedia som i sin tur öppnade upp möjligheter för resterande MMA-Sverige. Vi behövde svenska fighters att skriva om och fighters behövde media som faktiskt skrev om den lilla sporten MMA. Genom hårt arbete nådde vi framgångar och slog ner de väggar som fanns för den nya sporten MMA.

Vi har under årens gång hunnit passera flera milstolpar som vi är stolta över och har än många milstolpar kvar att passera. Trots att sporten idag är mycket större och mer accepterad är den fortfarande inte stor.

Vi är en sida som lägger fighters och fansen i fokus. Det fansen vill se och höra om, skriver vi och pratar om. Vår ambition är att fortsätta utvecklas samtidigt som vi fortsätter att bidra till MMA-Sveriges tillväxt.

Vi som driver Kimura.se

Det är många som varit del av Kimura teamet sedan starten. För tillfället är det dessa som ligger bakom sidan.

Ledning

Kaveh Sabeghi, Stockholm
Kaveh är en av grundarna av sidan och ansiktet utåt gentemot annonsörer och många av Kimuras samarbetspartners. Det händer också att Kaveh dyker upp framför kameran med sitt aldrig sinande leende och fantastiska energi. Kaveh har en väldigt god förmåga att leda och gör det alltid på ett väldigt seriöst men roligt sätt. Det är något han utvecklat som platschef inom Sats där han lyft upp flera olika gym till att bli några av de mest framgångsrika i Sverige. Kontakta Kaveh om du är intresserad av att annonsera eller har förslag eller tips på spännande samarbeten. Kaveh driver även jämförelsesidan Matspar.se

Jaser Davari, Dubai
Jaser har till mångt och mycket varit den mest aktiva när det kommer till att driva Kimura.se framåt i det praktiska arbetet. Jaser är inte bara en av grundarna av sidan utan också den som drivit hemsidan under större delen av tiden. Nu har han dock tagit ett kliv åt sidan och jobbar endast en liten bit med Kimura.se.

Chefredaktör

Alexander Clausson, Skövde

Alexander har arbetat för Kimura sedan 2019 och tog över rollen som chefredaktör i januari, 2023. Alexander sitter även med i panelen som avgör UFCs och Bellator MMAs respektive rankingar. Vid sidan av rollen som chefredaktör på Kimura arbetar Alexander som gymnasielärare inom historia och samhällskunskap.

Skribenter

Simon Gull, Skövde

Simon Gull är hemmahörande i Sveriges minsta storstad Skövde. Han ägnar sin lediga tid åt kost och träning. Är reporter för Kimura och har skönlitterära ambitioner.

Simon Tingberg, Saltsjö-Boo
Började titta på MMA 2008 och blev riktigt imponerad av Frank Mirs kneebar på Brock Lesnar men blev inte helt  frälst förrän 2013. Har tränat kampsport periodvis sedan 2008 och håller idag till på Nacka Dojo där fokuset ligger på boxning och thaiboxning. Simon har också spelat i ungdomslandslag upp till U21 i rugby. Favoritfighter genom alla tider är Daniel Cormier. Av aktiva fighters är det Nate Diaz och Alexander Gustafsson.

Simon syns ofta till som reporter på svenska MMA-galor.

Ralph Nordahl, Stockholm
Studerar till vardags Engelska och Musik. Ralph har följt sporten sedan 2017. Favoritfighters är GSP och Rose Namajunas.

Hugo Lindström, Partille

Studerar Film i Göteborg och har ett intresse kring filmskapande och musik. Hugo har följt MMA sedan barnsben då hans pappa följt sporten så länge han kan minnas. Själv har han hållit på med judo i över ett decennium. Favoritfightern är Kazushi Sakuraba eller Cub Swanson.

Hugo är även fotograf och filmar för Kimuras räkning.

Övriga medarbetare

Izabelle Kostic: Syns ofta framför kameran som programledare eller reporter. Även känd som reportern som fick Jon Jones att tappa det totalt under en presskonferens i Los Angeles inför UFC 232.

Alexander Thor: Göteborgaren som kan dyka upp i Kimuras olika program och dela med sig av sina MMA-kunskaper och fantastiska humor.

Maziar Zarrin: Biffen och före detta boxaren som gärna ställer upp och delar med sig av sina bettingtips. Syns ofta till i BettingHörnan och SoffCoacherna.

Daniel Wanzelius: SoffCoachernas egna blonda hunk som sitter på tonvis av MMA-kunskaper. Innehavare av SoffCoachernas näst största biceps efter Maziar.

Vicktor ”Vickan” Winquist: Sveriges gladaste flugviktare som jobbat på Kimura sedan 2014. Idag jobbar inte Vickan heltid på Kimura men är emellanåt med och syns i rutan. Utan tvekan en stor Kimura-favorit hos både redaktion och besökare.

Historia

Gyaku ude-garami är det japanska namnet för vad som skulle komma att bli känt som ledlåset kimura. Det är ett lås där armen vrids till dess att axeln utsätts för belastning. Själva namnet på låset härstammar från när den legendariske judokan Masahiko Kimura använde tekniken för att besegra grundaren av brasiliansk jiu jitsu Hélio Gracie i en match som ägde rum 1951 framför 20.000 människor i Rio de Janeiro. Efter 13 minuters kamp fastnade Gracie i låset men vägrade klappa. Kimura bröt då armen på Hélio som fick se sin broder Carlos Gracie kasta in handduken för att stoppa matchen.

Kimura.se grundades i slutet av 2009 av Jaser Davari, Kaveh Sabeghi och Behrang Ehteshamy. Jaser hade tidigare varit på den före detta bloggsidan Fightplay och nu skulle en MMA-sajt för främst videor skapas – det var åtminstone vad det hette i början. Genom att dela ut ett pris till den fighter som satte den fräckaste kimuran på Superior Challenge, och samtidigt göra videomaterialet till organisationen, skapade sig Kimura.se snabbt ett namn inom den svenska MMA-scenen. Videomaterialet utvecklades i en väldig takt och Kimura var under en tid den enda svenska sidan som främst fokuserade på videomaterial.

Nyheter krävdes emellertid för att hålla igång intresset, varpå sådana började publiceras på sidan. Kimura hade tidigt planer på att skapa en realitysåpa/tävling och 2010 blev det av i och med Kimura Talent. Första säsongen vanns av Andreas Ståhl på Hovet i Stockholm där han vann över Niclas Danielsson via enhälligt domslut. Kimura blev den första svenska sidan att få pressackreditering av Zuffa (som tidigare ägde UFC men numera är minoritetsägare) och har sedan starten arbetat med att lyfta fram svenska fighters genom Veckans Fighter, klubbguider och de uppskattade Fighterporträtten, som är några av sidans klassiska inslag genom åren.

Kontakt

Allt material på Kimura.se som är producerat av oss äger vi rättigheterna till och vid citering hänvisa till oss och länka till aktuell artikel. Kontakta oss ifall du är intresserad av att använda våra foton.

Kontakta Alexander Clausson[email protected] vid tips om artiklar, videos, nyheter eller rykten. Du kan även höra av dig om du har generella frågor gällande sidan.

Kontakta Kaveh Sabeghi[email protected] om du är intresserad av att annonsera eller har förslag eller tips på spännande samarbeten.

[email protected]

© www.kimura.se

Här kan du söka!

Sök