kimura ny design

Om oss

kimura

Allt material på Kimura.se som är producerat utav oss äger vi rättigheterna till och vid citering hänvisa till källa:  www.Kimura.se. För tips om artiklar, videos, nyheter eller rykten skicka ett mail till någon av oss. Här kan du läsa lite om oss, om vår historik och vilka vi är.

Vad är Kimura.se?

Kimura.se är lika stora delar hemsida som språngbräda till en rad olika projekt med MMA (Mixed Martial Arts) som gemensam nämnare. Videoproduktioner har blivit sidans signum, men även nyheter, reportage, krönikor och andra alster har den senaste tiden kommit att bli stående inslag i sajtens ständiga utveckling. Vidare strävar vi alltjämt efter att gynna MMA i Sverige, samt sporten rent generellt, i allt vi gör.

Kimura är en professionell sida som drivs av fans för fans. Samtliga medarbetare har slaviskt följt sporten under en lång tid, och flera av oss har även jobbat på några av de andra, större sidorna som täcker kampsport i Sverige. Genom detta har vi blivit kunniga inom olika områden av den ständigt växande MMA-scenen. Och för att upprätthålla vår kännedom om sporten söker vi dagligen av världens största sidor, bloggar, professionella fighters privata hemsidor och de olika MMA-organisationernas officiella hemsidor.

Det långsiktiga målet med sajten är att expandera och samtidigt utveckla våra produktioner och vår redaktion. Vi vill leverera mer och bättre kunskap, information och videoproduktioner med MMA i fokus.

På Kimura.se är det alltid kvalitet framför kvantitet som gäller och vi skriver krönikor, gör reportage och intervjuer med stor passion för sporten. Vi reser till galor inom Sverige men också internationellt (främst UFC och Strikeforce) och försöker alltid ha utövarna, fansen och sportens bästa i fokus.


Vi som driver Kimura.se

Kaveh Sabeghi

Kaveh är en av grundarna av sidan och ansiktet utåt gentemot annonsörer och många av Kimuras samarbetspartners. Det händer också att Kaveh dyker upp framför kameran med sitt aldrig sinande leende och fantastiska energi. Kaveh har en väldigt god förmåga att leda och gör det alltid på ett väldigt seriöst men roligt sätt. Det är något han utvecklat som platschef inom Sats där han lyft upp flera olika gym till att bli några av de mest framgångsrika i Sverige. Kontakta Kaveh om du är intresserad av att annonsera eller har förslag eller tips på spännande samarbeten.

Jaser Davari

Jaser har till mångt och mycket varit den mest aktiva när det kommer till att driva Kimura.se framåt i det praktiska arbetet. Jaser är inte bara en av grundarna av sidan utan också den som står bakom expertisen när det kommer till videomaterialet.

När inte Jaser arbetar med Kimura.se så gör han jobb för två olika produktionsbolag och tränar BJJ på Hilti.

Jaser är en lugn och noggrann person som förenar sin passion för video med MMA. Han reser ofta till USA själv eller med andra och täcker sporten där eller följer några av de stora stjärnorna. Men inte nog med det skriver han också en hel del artiklar som gärna har en glimt i ögat. Kontakta Jaser om du har frågor om videoproduktionerna eller har idéer angående dom, men också rent allmänt om du har tankar eller frågor om Kimura.se.

Millad Salehivand – Reporter som älskar MMA och har fotografiskt minne. Just nu boende i Spanien.

Historik

Gyaku ude-garami är japanska för Kimura och inom kampsport är det ett armlås där armen vrids till dess att axeln utsätts för belastning. Själva namnet på låset härstammar från den legendariske kampsportaren Masahiko Kimura som var något av en expert på just det låset.

Kimura.se grundades i slutet av 2009 av Jaser, Kaveh och Behrang. Jaser har tidigare varit på Fightplay och nu skulle en MMA-sajt för främst videor skapas – det var åtminstone vad det hette i början. Genom att dela ut ett pris till den fighter som satte den fräckaste kimuran på Superior Challenge, och samtidigt göra videomaterialet till organisationen, skapade sig Kimura.se snabbt ett namn inom den svenska MMA-scenen. Videomaterialet utvecklades i en väldig takt och Kimura var under en tid den enda svenska sidan som främst fokuserade på videomaterial.

Nyheter krävdes emellertid för att hålla igång intresset, varpå sådana började publiceras på sidan. Kimura hade tidigt planer på att skapa en realitysåpa/tävling och 2010 blev det av i och med Kimura Talent. Första säsongen vanns av Andreas Ståhl på Hovet i Stockholm där han vann över Niclas Danielsson via enhälligt domslut. Kimura blev den första svenska sidan att få pressackreditering inom Zuffa (som äger UFC och Strikeforce) och har sedan starten arbetat med att lyfta fram svenska fighters genom Veckans Fighter, klubbguider och de uppskattade Fighterporträtten, som är sidans nyaste inslag.

Under 2010 reste Kimura-teamet kors och tvärs över Sverige, och det var också året då sidan började samverka med Battle of Botnia – ett samarbete som innebar att Kimura skulle sköta deras TV-produktion. Mängder av bejublade intervjuer och reportage genomfördes i allt från Dubai, Tyskland, England och USA. Paul och Millad har alltid varit de huvudsakliga reportrarna, även om andra redaktionsmedlemmar titt som tätt hoppat in framför kameran.

2011 var Kimura etablerad som den ledande MMA-sajten i Skandinavien när det kommer till rörligt material. De nästkommande stegen var att byta ut den förlegade designen och helhjärtat satsa på nyheter, krönikor och reportage. Pontus Tillberg stod för en del av teamets tillökning och han började genast arbeta med att strukturera upp nyhetsflödet tillsammans med Jaser. Simon Kölle lämnade MMAnytt.se för att bli Kimuras chefredaktör i slutet av april. Bland annat drog han snabbt igång det omfattande arbetet med fighterporträtt, en podcast med Deniz Lindgren och mycket annat. Under sommaren 2011 stod det klart att hösten skulle bli den mest fullspäckade i mannaminne med en mängd produktioner och nyheter som saknade motstycke i Sverige. Kimura kunde också stolt presentera den nya designen: Kimura 2.0.

2012 har varit ett mycket intressant år för Kimura.se och vi har vuxit en hel del samt fått nya skribenter. Kimura Talent säsong 2 hade premiär i mars och vi har spelat in ett program av MMA Panelen varje vecka i en proffessionell studio i Stockholm dit vi bjudit in gäster som Reza Madadi, Ilir Latifi, George Sallfeldt, Jörgen Kruth, Magnus Cedenblad, Kamal Shalarous, Jonathan Westin (som också börjat blogga på Kimura!), Andreas Michael, Alexander Gustafsson, Papy Abedi, David Bielkheden, Nico Musoke och Musse Hasselvall.

Historien om Kimura.se har bara börjat och än är det massor kvar som ska utvecklas! Kimura har gjort sig känt för sitt ledande videomaterial och teamet har hittills hunnit arbeta med allt från UFC-mästare till fullständiga nybörjare. En del av det långsiktiga målet är locka till sig en allt bredare publik genom videoproduktioner, men samtidigt aldrig tappa fokus på de inbitna, pålästa fansen. Alla som uppskattar MMA ska samlas på en sajt, och vår förhoppning är att Kimura skall utvecklas till just den sidan.

Vi ser MMA som en fantastisk sport under ojämförbar utveckling. Vi kommer fortsätta utvecklas i takt med sporten och har en mängd projekt i pipeline.

© www.Kimura.se


0
Dana Sad
Dana Happy

Video
BettingHörnan: UFC 250

kimura

Ta del av de bästa speltipsen för lördagens UFC 250.

2 fina speltips

Imorgon kväll äger UFC 250 rum på Apex i Las Vegas, där ett fint matchkort toppas av en titelmatch i damernas fjäderviktsklass mellan den regerande mästarinnan Amanda Nunes och den forne Invicta-mästarinnan Felicia Spencer. Kimuras chefsredaktör Jaser Davari har hittat två riktigt fina spel på denna gala som han delar med sig av i videoklippet ovan.

Missa inte Unibets fina kampanj där ni får hela 500% i bonus på er första insättning. Ta del av kampanjen vi länken nedan.

HÄMTA DIN BONUS HÄR

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Tyron Woodley vs Colby Covington

Tyron Woodley: UFC har erbjudit mig Colby Covington-match – har tackat ja

kimura

Mindre än en vecka efter förlusten mot Gilbert Burns vid UFC-galan i UFC Apex hävdar forne welterviktsmästaren Tyron Woodley att han redan erbjudits en hatmatch mot långvarige rivalen Colby Covington.

Woodley berättade för ESPN att han nu vill möta den nylige titelutmanaren Covington och att han själv redan tackat ja till en match mot denne 5 eller 6 gånger. Covington har dock avböjt varje gång och Woodley hoppas nu att denne till slut kommer att tacka ja:

They offered me that fight, I told them I’m in. I mean, I just don’t want to talk a lot about Colby because Colby is an actor, man. I know what he is doing and it makes sense and it’s kind of fun to watch but, at the end of the day, Colby has turned me down five or six times. But I think after losing two fights back-to-back I think it may be a time he may accept it because he may think I’m down and out.

Covington förlorade även han sin senaste match mot Kamaru Usman om titeln i december via TKO. Covington har sagt att han nu främst har sikte på en match mot forne vännen Jorge Masvidal.

Woodley hoppas dock att Covington ångrar sig och att de går matchen som den forne mästaren liknar vid ett raskrig då Covington är en uttalad Trump-supporter:

Fighting Colby right now is like fighting this race war. This brutality and just the unsettling climate of our culture. I’m just going to take it as that. So, they have offered me Colby and I once again have accepted again and we will see what happens.

Covington har ännu inte kommenterat Woodleys uttalande.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Conor McGregor Justin Gaethje Khabib Nurmagomedov

Dana White: Conor borde vänta på segraren mellan Khabib och Gaethje

Ralph Nordahl

Den forne dubbelmästaren (UFC:s allra första) Conor McGregor sade inför comebacken detta år att han såg 2020 som en säsong där han hoppades gå flera matcher. Många har väntat på att han ska få sin nästa match bokad sedan TKO-segern över Donald Cerrone i januari.

Nu säger dock UFC:s VD Dana White att det smartaste för McGregor vore att vänta till efter titelmatchen mellan lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och Justin Gaethje, som väntas äga rum i september, innan han går nästa match.

White sade följande i podcasten Talk the Talk enligt MMA Fighting:

The best thing for him — I’m not saying this is what’s going to happen — but in my opinion, he lets this Gaethje-Khabib fight play out and then he fights the winner. I think that’s the smartest move for him. But you know him, maybe he wants to fight before that and if he does, we can figure something out. I think that’s the move for him right now.

McGregor har hela året ryktats vara aktuell för en supermatch mot den welterviktsstjärnan tillika ‘BMF’-mästaren Jorge Masvidal. Frågan är dock om herrarna möts innan irländarens förmodade titelmatch som White syftar på. Nästa titelchans för McGregor skulle eventuellt kunna dröja till nästa år.

Läs mer
-11
Dana Sad
Dana Happy
UFC Alexander Gustafsson vs Fabricio Werdum

Alexander Gustafsson klar för comeback – möter Fabricio Werdum i tungvikt

Jaser Davari

Alexander “The Mauler” Gustafsson är tillbaka!!!! Den svenske UFC-stjärnan gör comeback och tar sig an den forne tungviktsmästaren Fabricio Werdum i tungvikt! 

Det är den brasilianska MMA-sidan Combate som rapporterar nyheten där de skriver att matchen kommer att äga rum den 25:e juli på Fight Island.

Kommer Alexander Gustafsson besegra Fabricio Werdum?

Gustafsson

Gustafsson (18-6) lade handskarna på hyllan i juni förr året efter sin förlust mot Anthony Smith vid UFC Sverige via submission (rear-naked-choke) Detta efter att just innan knockats av Jon Jones i deras andra titelmatch i december 2018. Innan detta hade svensken två raka segrar mot Jan Blachowicz (enhälligt domslut) och Glover Teixeira via knockout. Gustafsson har utmanat om den lätta tungviktstiteln tre gånger i sin karriär där han innan den senaste besegrades av Jones via enhälligt domslut år 2013 och av Daniel Cormier genom delat domslut år 2015.

Svensken har vunnit 11 segrar via KO/TKO, 3 via submission och 4 genom domslut. Hans längsta segersvit i UFC har varit 6 raka och UFC-debuten gjorde han redan som 22-åring år 2009 mot Jared Hamman som han knockade efter 41 sekunder.

Werdum

Werdum (23-9) har även han två raka förluster där vi i maj såg honom förlora via delat domslut mot Alexei Oleinik. Dessförinnan var han länge dopingavstängd efter att i mars 2018 knockats av Alexander Volkov. Innan detta hade även Werdum två raka segrar mot Marcin Tybura (enhälligt domslut) och Walt Harris via submission (armbar).

Läs mer
+15
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 250: Officiella invägningar (Startar kl. 18:00)

Ralph Nordahl

Den här helgen är det dags för UFC:s femte supergala för i år, UFC 250, som äger rum i Las Vegas, Nevada. Ikväll klockan 18:00 är det tänkt att galans fighters kommer väga in sig officiellt och det är då mycket viktigt att helgens titelfighters, dubbelmästarinnan Amanda Nunes och hennes utmanare Felicia Spencer, klarar vikten om fjäderviktsbältet fortsatt ska stå på spel.

Ni kommer kunna se invägningarna live i videon ovan.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 250 Embedded – Avsnitt 2 & 3

Ralph Nordahl

Imorgon är det dags för UFC:s andra supergala efter återkomsten, UFC 250 som äger rum i högkvarteret UFC Apex. I huvudmatchen kommer UFC:s första dubbelmästarinna Amanda Nunes försvara fjäderviktsbältet för första gången mot Felicia Spencer. Vi får även se bantamviktsprofiler som Cody Garbrandt och Sean O’Malley ställas mot Raphael Assuncao respektive Eddie Wineland.

Inför detta har UFC släppt sin vlogserie Embedded där vi får följa med dessa fighter inför galan bakom kulisserna.

Nu har  det andra och tredje avsnittet av serien släppts där ni ser den tidigare i videon ovan och det tredje avsnittet nedan:

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Wanderlei Silva påkörd av bil, bröt foten

Anton

MMA-legendaren Wanderlei Silva har blivit påkörd av en bil i Brasilien. Enligt Silva, körde han en motorcykel när en bil körde på honom. Han berättar att han ådrog sig en fotfraktur i och med kollisionen, och tror sig kunna ha avlidit om han inte bar en hjälm.

Yx-mördarens trafikolycka

Även om PRIDE-legendaren Wanderlei “The Axe Murderer” Silva (35-14-1, 1 NC) inte har klivit in i en MMA-bur på snart 2 år, tycks han inte undgå våldsamma skador. Brasilianaren berättar att han nyligen var involverad i en kollision med en bil när han var ute och åkte motorcykel, och fick en fotfraktur som resultat. Olyckan ägde rum i onsdags i staden Curitiba.

Hjälmen till undsättning

I ett samtal med media förklarar Wanderlei Silva att den hjälm han bar när olyckan inträffade förmodligen räddade livet på honom.

If I hadn’t been wearing a helmet, I might have died. People have to be more careful in traffic. It’s hard to ride a bike in Curitiba.

 

Han fortsätter med att beskriva hur föraren av bilen hjälpte Silva genom att köra honom till sjukhuset.

He was super nice, stopped and put me in his car. Other people have already appeared to help me.

 

Beklagar sig över infrastrukturen för motorcyklister

Enligt Silva är en av de grundläggande orsakerna till att olyckan inträffade att det inte finns motorcyklist-vänliga vägar i staden. Han beklagar sig över att bilförare inte respekterar det, och säger sig vara mycket olycklig över incidenten. Han avslutar med att uppmana folk till att vara mer medvetna om den rådande trafiksituationen i Curitiba.

We have many more cyclists in the city and we don’t have a suitable place to ride. Unfortunately, drivers don’t respect it. I was very sad about this accident. I ask people to be more aware of traffic and not to use their cell phones, as this can cost someone’s life.

 

Wanderlei Silva gick sin senaste match i MMA i 2018, där han besegrades av Quinton “Rampage” Jackson (38-14) i Bellator via TKO. Det var det tredje mötet de två atleterna emellan. Vid 43-års ålder har Silvas namn kommit upp i spekulationer kring en bare-knuckle match mot den flerfaldiga forne tungviktsboxningsmästaren Mike Tyson (50-6, 44 KOs). För att en sådan match skall kunna genomföras, krävs det dock att brasilianarens fot läker från sin fraktur.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy

Colby Covington: Jon Jones är ingen hjälte, han är en bedragare

Anton

Tidigare titelutmanaren i weltervikt Colby Covington anser inte att Jon Jones är värd all beröm han fått den senaste tiden i hans försök att förhindra vandalisering. Jones kan i flertalet videor ses patrullera gatorna i Albuquerque, New Mexico, i ett försök att lugna ner demonstranter.

En “falsk” Jon Jones

Jon “bones” Jones (26-2, 1 NC) har spenderat de senaste dagarna till att försöka förhindra vandalisering av butiker och affärer i sin hemstad Albuquerque, New Mexico. Likt som i så många andra amerikanska städer har demonstrationer blossat upp i Albuquerque följande den 46-årige George Floyds död efter ett polisingrepp i Minneapolis, Minnesota. Jones, som själv har hamnat i trubbel med lagen vid flertalet tillfällen under hans UFC-karriär, har fått mycket beröm för hans insatser de senaste dygnen.

Dock håller inte UFC-welterviktaren Colby “Chaos” Covington (15-2) med om att Jones förtjänar denna beröm. Covington, som själv är en kontroversiell figur i organisationen, påstår att Jon är en bedragare, och att den lätta tungviktsmästarens motiv enbart är att förbättra sin image.

Jon’s not the good guy

Under en intervju på radio förklarar Colby Covington att Jon Jones försöker spela en hjälteroll, när hans förflutna vittnar om att han är en dålig människa. Colby hänvisar till en video där Jones kan ses ta sprejburkar från ungdomar på Albuquerques gator, och föreslår att den var mer eller mindre redigerad. Med allt Jones gjort tidigare isitt liv bör hans aktioner i dagsläget inte tolkas som om han blivit en god människa, menar Covington.

The funniest thing about the Jon Jones thing is that he just conveniently has a camera set up right as he’s stealing some spray cans from two protesters and rioters in the street. I think it’s just hilarious how fake he is and now he’s trying to act like he’s a babyface hero? Dude you’re a scumbag, you were just shooting guns and getting a DUI last week. Where were you at when the cops were there? You were just wrapping a Bentley around a poll with two hookers in the back while your wife and kids were at home. All the steroids you’ve done, all the cocaine you’ve done, man, you’re not a good guy, you’re not a hero Jon, stop trying to act like you’re a hero.

 

Försöker förhandla fram mer pengar från UFC

Covington fortsätter med att föreslå att Jon Jones enbart försöker bättra på sin image så han kan förhandla fram mer pengar från UFC. Mästaren har som känt avsagt sig sin lätta tungviktstitel tidigare under veckan efter en dispyt med UFCs president Dana White. Nu försöker han försätta sig i en god position för framtida samtal med organisationen, och hans engagemang och omsorg för Albuquerque bör inte tas på allvar, säger Covington.

It’s pathetic, the guy’s out there begging for money and all of a sudden mysteriously there’s a camera man set up and he’s the good guy again. He wants to be a babyface hero and look good for negotiations with Dana, his boss. The guy’s a complete joke, I mean he doesn’t deserve to be paid. Look at his history, look at his track record, the guy can’t get out of his own way. It’s one thing to make a mistake but it’s another thing to continually make the same mistake, so the guy’s a dirtbag he shouldn’t be paid anything. The guy shouldn’t even be fighting, he should be suspended for his whole career. When you fail two or three steroid tests, I don’t even know why he’s still in the UFC.

 

Finns det sanning i vad Colby säger? Låtsas Jones ta sitt samhällsansvar, eller bryr han sig genuint om folket som staden?

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Mycket troligt att Gilbert Burns får nästa titelutmaning enligt Dana White

Anton

Efter sin dominanta insats mot forne welterviktsmästaren Tyron Woodley förra helgen, sägs Gilbert Burns ligga bra till för en titelutmaning. Detta menar UFCs president Dana White, som uttalat sig om brasilianarens prestationer.

Chans på bältet för Burns?

Gilbert Burns (19-3) visade sig vara en alltför svår utmaning för forne welterviktsmästaren Tyron Woodley (19-5-1) i dennes första match på över ett år. Efter att ha förlorat titeln mot Kamaru Usman (16-1) på dominant vis i mars 2019, tog det hela 14 månader för T-Wood att återigen sätta foten i oktagonen, för att väl där ännu en gång falla offer för en övermäktig prestation från sin motståndare.

Burns kontrollerade matchen i stort sätt genom alla fem ronder, vilket det slutgiltiga resultatet vittnade om när brasilianaren förklarades segraren via enhälligt beslut med siffrorna 50-45, 50-44, 50,44. I och med sin vinst sköt Burns till toppen av welterviktsrankningen, där han nummer befinner sig på plats nummer 1. UFCs president Dana White säger sig vara mycket imponerad av likväl brasilianarens insats som hans attityd. Enligt White skall Burns ha bett om att få möta mästaren Usman inom kort, och UFC-bossen tycks ha svårt att säga emot.

Redo för Usman “Nu”

Under ett framträdande på Jackass-medlemmen Steve-Os podcast beskriver Dana White hur Gilbert Burns hade samtalat med honom efter segern mot Woodley. Enligt White, skall Gilbert ha sagt sig vara redo att gå en titelmatch “nu”, en attityd som Dana White säger att han uppskattar. Med den inställningen, är det mycket troligt att Burns får sin vilja igenom, förklarar White.

Burns told me that night, let’s turn this shit right round, I’ll fight Usman now. I’m ready. I love that kind of shit. When you’re that guy, it’s highly likely you’re getting that fucking fight.

 

Usman vs. Burns

Kamaru Usman gick sin senaste match i december förra året, då han genomförde sitt första titelförsvar mot den omsusade welterviktaren Colby “Chaos” Covington (15-2). Med en seger via TKO i femte och sista ronden behöll mästaren sitt bälte, och Covington fick kliva ur oktagonen med skärrat ego och en käkfraktur. Vem som blir mästarens nästa motståndare har diskuterats en längre tid, allt från namn såsom engelsmannen Leon Edwards (18-3), BMF-titelhållaren Jorge Masvidal (35-13) och forne dubbelmästaren Conor McGregor (22-4) har föreslagits. Även ett returmöte med Covington har legat på bordet.

Dock tycks White mest intresserad av att låta brasilianaren Gilbert Burns få sin önskan igenom, och ge honom hans chans på titeln. Usman har tidigare kommit ut och sagt att han kan tänka sig gå match i juli månad, och är villig att möta vem som helst som organisationer sätter upp mot honom.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Kimura tippar: UFC 250

Tim Tebras

Natten mellan lördag och söndag, svensk tid, tar sig regerande fjäderviktsmästarinnan Amanda Nunes sig an utmanaren Felicia Spencer. Dessförinnan har resten av UFC 250 avlöpt, på vilken gala vi också hittar ett huvudkort med bland annat två toppmöten i bantamvikt: femterankade utmanaren Raphael Assunção som möter före detta mästaren, niorankade Cody Garbrandt. Än högre upp på utmanarlistan finns Aljamain Sterling (#2) som tar sig an Cory Sandhagen (#4). Utöver dessa fighter, bjuder huvudkortet även på ett welterviktsmöte mellan mångårige topputmanaren Neil Magny och klättraren Anthony Rocco Martin. Huvudkortet öppnas av ytterligare ett bantamviktsmöte, detta mellan veteranen och forne titelutmanaren Eddie Wineland, som ska försöka stoppa det tungt favorittippade (93% av Kimuras läsare, 100% av redaktionen) stjärnskottet Sean O’Malley.

Här kan du se fler detaljer kring hur läsarna röstat; här kan du se tidigare galors resultat samt totalställning, och nedan raderna inför helgens gala:

Nunes med 88% av läsarrösterna och 8/8 redaktionstips är tillsammans med O’Malley kort och gott galans tunga favoriter i Kimura tippar.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Tim Tebras
Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Bättre en TKO i handen än tio skiljaktiga domslut i skogen

Tim Tebras

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.