UFC oktagon i Sverige

UFC – Allt du behöver veta om Ultimate Fighting Championship

kimura

UFC står för Ultimate Fighting Championship och är världens första och största MMA-organisation. Varumärket är så starkt att namnet blivit synonymt med själva sporten MMA. Detta är historian om Ultimate Fighting Championship.

Vad är UFC?

Ultimate Fighting Championship är världens ledande MMA-organisation. Sedan starten 1993 har företaget etablerat sig som den största aktören i världen när det kommer kampsport. Organisationen har hållit galor i över 25 länder och galorna ses av miljontals fans världen över.

UFCs begynnelse och grundare

Tillsammans med affärsmannen och entreprenören Art Davie grundade Rorion Gracie UFC i slutet av 1993. Grundidén till eventet var att man ville ta reda på vilken kampsportsstil som var den bästa. Något som Graciefamiljen hade hållit på med under årtionden då man haft sin stående Gracie Challenge där man välkomnade utmanare att besöka familjens gym för att testa sig mot deras Gracie Jiu Jitsu i en kamp utan regler. Flera av utmaningarna filmades och agerade som publicitet för familjen.

En som hade sett videorna var Art Davie som insåg dragningskraften i matcherna där olika stilar ställdes mot varandra. Tillsammans med Rorion bestämde man sig för att sätta ihop ett PPV event där kämpar från olika discipliner skulle ställas mot varandra i ett turneringsformat.

Rorion Gracie är en av många söner till grundaren av Gracie Jiu Jitsu (även kallat brasiliansk jiu jitsu), Helio Gracie. Rorion flyttade till USA under 70-talet där han försökte sprida sporten genom att film och TV, han var bland annat rådgivare inom fighting för några av Dödligt Vapen-filmerna med Mel Gibson i huvudrollen. Tillsammans med bröderna Royce, Rickson och Royler öppnades en akademi i Torrence, Kalifornien där Rickson håller till än idag. Med Rorions kommersiella tänk och familjens historia blev UFC ett perfekt sätt att marknadsföra Gracie Jiu Jitsu inför en stor publik. Den som fick representera familjen i turneringen var Royce. Rickson var ansedd som den bästa utövaren i familjen men Royce med sina 79 kg var mindre, vilket skulle visa på stilens tekniska överlägsenhet då en fysiskt underlägsen motståndare kunde lyckas besegra större och starkare motståndare.

En ny sport föds den 12 november 1993 – UFC 1: The Beginning

Efter att ha bjudit in flertalet prominenta kampsportsutövare utan framgång gjorde man reklam i tidningar för att hitta slagskämpar att delta i turneringen. Det slutgiltiga formatet blev en 8-mannaturnering med $50,000 i prispotten till vinnaren. För att inte ge någon stil ett regelmässigt övertag bestämde man sig för att ta bort i princip alla regler. De enda reglerna som fanns var att det inte var tillåtet att bitas, attackera skrevet eller stoppa fingrar i ögonen på sin motståndare. Det fanns inga viktklasser, inga poängdomare, ingen tidsgräns vilket innebar att det enda sättet att vinna var på knockout, submission eller att hörnan kastade in handduken. Att domaren fick stoppa matchen på eget bevåg fanns alltså inte med i reglerna men i den första matchen av turneringen var det faktiskt domaren som klev in och stoppade matchen efter att Gerard Gordeau sparkat ut tanden på sumobrottaren Teila Tuli med en välplacerad huvudspark. Teknisk Knockout skulle komma att introduceras på UFC 3.

Det fanns heller inga krav på utrustning eller klädsel. Vilket resulterade i att vissa fighters hade på sig gi/kimono, lindade händer och endast en boxningshandske som Art Jimmerson blev känd för.

Matcherna skedde i en oktagonformad bur med stängselgaller till väggar, en design som står sig även idag. Några andra alternativ som bollades var att omge buren med en vallgrav med alligatorer. Även hajar och ett elektrifierat stängsel fanns i tankarna innan den mer verklighetsgrundade oktagonen blev till verklighet. Kommentatorer för galan var karatemästaren Bill Wallace, NFL-legenden Jim Brown och femfaldiga världsmästarinnan i kickboxning, Kathy Long. Long är organisationens första och hittills enda kvinnliga kommentator.

Galan ägde rum i McNichols Sports Arena i Denver, Colorado. 7800 fans såg galan på plats och runt 90 000 fanns bevittnade spektaklet på TV via PPV. Att galan ägde rum i Denver berodde på att det inte fanns någon idrottskommission i Colorado, vilket gjorde att man hade fria tyglar att anordna galan på det sättet man önskade utan påtryckningar från staten.

Totalt var det tio utövare som valdes ut att delta på galan. Utöver de fyra kvartsfinalerna fanns en extra match där vinnaren fick hoppa in ifall någon av de ordinarie utövarna skulle skada sig under kvällen.

 1. Gerard Gordeu – Savate
 2. Teila Tuli – Sumo
 3. Kevin Rosier – Kickboxning
 4. Zane Frazier – Amerikansk Kenpo
 5. Royce Gracie – Gracie Jiu Jitsu/BJJ
 6. Art Jimmerson – Boxning
 7. Ken Shamrock – Shootfighting
 8. Patrick Smith – Taekwondo
 9. Jason De Lucia – Inhoppare
 10. Trent Jenkings – Inhoppare

Royce Gracie tog sig igenom sina tre motståndare relativt enkelt och vann den första UFC-turneringen någonsin. Royces framfart i UFC banade vägen för brasiliansk jiu jitsus popularitet världen över. Royce skulle fortsätta att dominera under UFCs tidiga år då han även vann turneringarna på UFC 2 och 4.

UFCs tidiga år 1993-2000

Under de första galorna behölls turneringsformatet men vid UFC 5 introducerade man också “Superfights”. Den första matchen i detta slag skulle bli ett returmöte mellan Royce Gracie och Ken Shamrock. Matchen blev dock ett antiklimax då Shamrock spenderade i princip hela matchen i Royces guard där ingen av kämparna lyckades skapa någon vidare offensiv. Matchen blev den längsta i UFCs historia och höll på i 36 minuter innan den avbröts och dömdes som lika.

Reglerna skulle kommas att modifieras från gala till gala under de tidiga galorna. Som tidigare nämnt skulle TKOs introduceras ifall en atlet inte kunde försvara sig själv i buren. Vid UFC 2 började man tillåta slag mot skrev. Vid UFC 5 introducerades en tidsgräns på 30 minuter. Just tidsgränser var något som skulle komma att experimenteras med innan det omfattande regelverket “Unified Rules of MMA” togs i bruk i slutet av år 2000 på UFC 28. Vid UFC 6 fick domaren ställa och/eller sära på de tävlande vid lång inaktivitet.

Striktare regler i UFC efter politiska påtryckningar

Sportens våldsamhet uppmärksammades snart av de amerikanska myndigheterna. Dåvarande Arizona-senatorn John McCain (R) startade en kampanj för att förbjuda MMA. 36 delstater stiftade lagar som gjorde MMA olagligt.

För att bemöta kritiken utökade UFC sitt samarbete med senatens idrottskommitté och gjorde om sina regler och tog bort de mindre behagliga inslagen. De behöll däremot de grundläggande elementen; slag, sparkar och grappling. På UFC 12 introducerades viktklasser för första gången när galan blev uppdelat i två turneringar i lättvikt och tungvikt. På UFC 14 infördes ett krav på att fighters skulle ha handskar på sig och på galan efter det gjorde man skallningar, armbågsslag mot bakhuvudet och nacken samt lås på små leder som fingrar och tår otillåtet. 16 juli 1999, på UFC 21, infördes också femminutersronder. Ett format som alltså fortfarande gäller i UFC, över tjugo år senare.

Ambitionen och arbetet med att göra sporten både säkrare och åtminstone synbart mindre brutal, ledde till att UFC godkändes som idrottsarrangör av senatskommittén och att fler och fler delstater började tillåta sporten MMA.

På UFC 28 introducerade The New Jersey State Athletic Control Board det nya regelverket Unified Rules of Mixed Martial Arts. I regelverket förbjöds sparkar i huvudet på liggande motståndare, armbågsslag mot ryggraden. Man fastställde även vilka kläder och utrustning som skulle användas samt introducerade flera viktklasser. Dessa regler används än idag världen över, med små lokala avvikelser.

I början av 2001 köptes UFC upp av Zuffa, LLC med bröderna Frank och Lorenzo Fertitta och deras partner Dana White i spetsen. Ägarbytet och det nya reglerna förde UFC in i en ny period, den klassiska eran.

Några av de största profilerna från den tidiga eran är:

 • Royce Gracie – Turneringsvinnare på UFC 1, 2 och 4.
 • Ken Shamrock – UFCs första Superfight-mästare.
 • Dan Severn – Superfight-mästare och flerfaldig turneringsvinnare.
 • Mark Coleman – Flerfaldig turneringsvinnare och UFCs första tungviktsmästare.
 • Frank Shamrock – UFCs första mästare i mellanvikt (då lätt tungvikt).

UFCs klassiska era (2001-2008)

Med nya ägare började organisationens populäritet att växa. Och UFC växte sig in i nästa era.

UFCs väg till mainstreamsport

Efter den långa striden för att få sporten sanktionerad var SEG, UFCs nya franchise efter WOW Promotions, på väg att gå bankrutt. Cheferna för Station Casino Frank och Lorenzo Fertitta och Dana White tillfrågades om att köpa UFC. De köpte UFC en månad senare för två miljoner dollar och skapade Zuffa LLC, moderbolaget som styrde UFC. 2001 blev UFC godkända av det kanske viktigaste offentliga styrande kampsportsorganet; Nevadas idrottskommitté Nevada State Athletic Commission (NSAC) och därefter kunde organisationens matcher börja visas på kabel-TV igen.

Sakta men säkert började UFC att öka i popularitet. Det berodde delvis på lyckad marknadsföring, företagssponsring, DVD-släpp och att de syntes på TV igen. Senare skrevs även ett lyckat avtal med Fox SportsNet, så att matcherna kunde sändas på den stora sportkanalen.

Till UFC 40 såldes 13 022 biljetter, vilket innebar att det nästan blev slutsålt. Dessutom tittade 150 000 på matchen via pay per view. Det var dubbelt så många som för tidigare matcher. Under evenemanget skulle UFC mästare i lätt tungvikt, Tito Ortiz, möta Ken Shamrock. Evenemanget uppmärksammades av den breda allmänheten på ett sätt som tidigare varit otänkbart för kampsportsevenemang.

Realityserien, The Ultimate Fighter 

Trots den ökade populariteten hade organisationen gått med 34 miljoner dollar i förlust sedan köpet av UFC. För att göra att de skulle gå med vinst hittade de The Ultimate Fighter, en realityserie som skildrade lovande MMA-fighters som gjorde upp om ett kontrakt att få tävla i UFC. Serien blev en succé som hjälpte UFC att växa ännu mer i popularitet.

Kvinnor i UFC 

I november 2012 bekräftade Dana White att Ronda Rousey, Strikeforce-mästarinna i bantamvikt, skulle bli den första kvinnan att slåss i UFC. Hon blev även den första kvinnliga mästaren i UFC, en titel som hon försvarade sex gånger.

I december 2013 köpte UFC elva kontrakt tillhörande kvinnliga fighters från Invicta Fighting Championships och startade en division i bantamvikt (135 lbs, eller 61,2 kg) för kvinnor i UFC. Rousey dominerade sedan som sagt sin viktklass innan hon till slut blev besegrad av Holly Holm. Efter att Miesha Tate kort därefter erövrat titeln från Holm, för att sedan själv förlora den bara fyra månader senare har titeln tillhört Amanda Nunes. I december 2018 blev Nunes även mästarinna i fjädervikt (145 lbs, eller 65,8 kg). Den kvinnliga fjäderviktsdivisionen är dock inte etablerad utan består endast av ett par stycken egentliga fjäderviktare.

UFC lade även till sin kvinnliga stråviktsdivision (115 lbs, eller 52,2 kg) år 2014 där Carla Esparza blev den första mästarinnan. Den senaste viktklass att tillkomma i UFC var den kvinnliga flugviktsdivisionen (125 lbs, eller 56,7 kg) där Valentina Shevchenko var först att få bältet kring midjan, 2018.

Viktklasser i UFC

UFC har för närvarande nio viktklasser. Damerna har totalt fyra olika viktklasser som de kan tävla inom, medan herrarna har åtta viktklasser. Dagen innan match måste fighters väga in sig och vid icke-titelmatcher tillåts deltagarna att väga ett pund (ca 0,454 kg) högre än viktgränsen. I en titelmatch finns inte det undantaget, utan båda fighters måste väga in under gränsen. Om man ej gör det så står titeln/bältet på spel för den fighter som ej klarade vikten.

Herrar

 • Flugvikt – 125 lbs (56,7 kg)
 • Bantamvikt – 135 lbs (61,2 kg)
 • Fjädervikt – 145 lbs (65,8 kg)
 • Lättvikt – 155 lbs (70,3 kg)
 • Weltervikt – 170 lbs (77,1 kg)
 • Mellanvikt – 185 lbs (83,9 kg)
 • Lätt tungvikt – 205 lbs (93 kg)
 • Tungvikt – 265 lbs (120,2 kg)

Damer

 • Stråvikt – 115 lbs (52,2 kg)
 • Flugvikt – 125 lbs (56,7 kg)
 • Bantamvikt – 135 lbs (61,2 kg)
 • Fjädervikt – 145 lbs (65,8 kg)

UFC-galor i Sverige och UFC-svenskar

UFC anordnade sin första gala i Sverige i april 2012 där svenske Alexander “The Mauler” Gustafsson tog sig an brassen Thiago Silva. En annan svensk fightades denna gala var Reza Madadi som gjorde sin UFC-debut. Sedan dess har UFC anordnat 5 ytterligare galor i Sverige där svenske Ilir Latifi fightades i huvudmatchen (mot Gegard Mousasi) vid den första av dessa medan Gustafsson fightats i huvudmatchen vid de andra galorna (med undantag för en gala där islänningen Gunnar Nelson fick äran). Genom åren har vi fått se en drös av svenskar dyka upp vid dessa galor så som bröderna Daniel och David Teymur, Chris Spång, Lina Länsberg, Nico Musoke, Nicklas Bäckström, Oliver Enkamp, Magnus Cedenblad, Tor Troeng och nytillskotten Rostem Akman och Bea Malecki. Dessutom har flera andra svenskar tävlat i UFC, om än ej på hemmaplan:

 • Akira Corassani
 • Andreas Ståhl
 • Martin Svensson
 • Pannie Kianzad
 • Sirwan Kakai
 • David Bielkheden
 • Per Eklund

Sveriges mest framgångsrike aktive fighter just nu kan dock vara Jack Hermansson som firat stora triumfer år 2019 och går mot en titelmatch i mellanvikt. Det är mycket möjligt att han också blir näste svensk att fightas i huvudmatchen vid kommande UFC Sverige-galor. Den historiskt mest framgångsrike har dock varit Gustafsson som utmanat om UFC-titel tre gånger men förlorat samtliga matcher mot Jon Jones (två gånger, 2013 respektive 2018) och Daniel Cormier (2015). De två första titelmatcherna var han dessutom ganska nära att vinna.

Försäljningen till WME-IMG

I juli 2016 meddelades det officiellt att Zuffa LLC skulle sälja UFC till mediejätten WME-IMG för en summa på drygt 4 miljarder dollar. Vid den tidpunkten var det den största enskilda försäljningen inom sportens historia. Lorenzo Fertitta valde att lämna sin post i och med försäljningen medan Dana White fick fortsätta i sin VD-roll. WME-IMG döptes om till Endeavor i september 2017.

UFCs största PPV-galor

UFC:s PPV-rekord har slagits gång på gång genom åren och sedan mars 2016 har dessa haft den gemensamma nämnaren att UFC-fighern Conor McGregor fightats i huvudmatchen. I de tre senaste rekordgalorna mötte han först Nate Diaz två gånger (UFC 196 respektive UFC 202), och i oktober 2018 var han med och slog det gamla rekordet med hela 800 000 PPV-köp (största ökningen i UFC:s historia) när han mötte Khabib Nurmagomedov vid UFC 229. Hela 2,4 miljoner PPV-köp gjordes vid detta event, vilket samstämmiga bedömare menar är ett rekord som kommer stå sig en tid framöver.

Andra frekventa titelfighters i toppen av PPV-listan är Brock Lesnar och Ronda Rousey.

+4
Dana Sad
Dana Happy
UFC 266 Alexander Volkanovski Brian Ortega

Video
UFC 266: Volkanovski vs. Ortega – Matchkort, sändningstider och info

Ralph Nordahl

Natten till söndag kommer vi få se UFC hålla ännu en supergala i T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada där vi får se fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski (22-1) försvara sitt bälte mot tidigare utmanaren Brian Ortega (15-1).

Volkanovski försvarar bältet för andra gången

Volkanovski går nu sitt andra titelförsvar efter att senast besegrat tidigare dominanten Max Holloway via delat domslut i juli förra året. Dessförinnan erövrade han bältet i december 2019 mot densamme genom enhälligt domslut. Australiensaren har nu 8 raka segrar i oktagonen och totalt 19 i buren där han bl.a. besegrat legendaren Jose Aldo genom enhälligt domslut.

Ortega med försök nr. 2 på titeln

Mästaren möter nu Ortega som redan får utmana om titeln igen efter bara en seger(och match) på nästan tre år sedan förra försöket. Amerikanen stod dock för en galant insats när han besegrade Chan Sung ‘Korean Zombie’ Jung via enhälligt domslut i oktober 2020. Innan Ortega blev grundligt besegrad av Holloway i titelmatchen via TKO (läkarstopp) var han obesegrad med 14 raka där han bland annat knockat Frankie Edgar.

Shevchenko med sjätte titelförsvaret

Valentina “Bullet” Shevchenko(21-3) har dominerat i flugviktsklassen sedan hon besegrade Joanna Jedrzejczyk om det vakanta bältet 2018 och har sedan dess hållit sig tämligen aktiv med fem titelförsvar på under två år. Senast såg vi henne knocka tidigare stråviktsmästarinnan Jessica Andrade via TKO i andra ronden i april vid UFC 261.

Forna Invicta-mästarinnan i bantamvikt Lauren Murphy (15-4) får nu utmana om UFC-bältet för första gången efter att ha mäktat med fem raka segrar på två år. Senast såg vi henne med nöd och näppe besegra Joanne Calderwood via delat domslut.

Nick Diaz vs. Robbie Lawler 2 efter 17 år (!)

På huvudkortet får vi även se en minst sagt efterlängtad rematch mellan Nick Diaz (26-9) och forne mästaren Robbie Lawler (28-15) som blir den andra icke-huvudmatchen någonsin i UFC som blir fem ronder. Detta då båda herrarna vet hur man bjuder på underhållning.

Här kan ni se herrarnas första match från 2004 där Diaz vann via knockout i andra ronden.

Diaz återvänder nu för första gången sedan januari 2015 där hans match mot Anderson Silva slutade med no-contest. Dessförinnan blev han besegrad i titelmatchen av legendaren Georges St-Pierre via enhälligt domslut i mars 2013.

Lawler behöver desperat en seger

Lawler är nu på jakt efter sin första seger sedan juli 2017 efter att sedan dess förlorat fyra raka matcher. Senast har han förlorat via enhälligt domslut mot Neil Magny i augusti 2020 och dessförinnan Colby Covington ett år tidigare.

Lawler blev UFC:s welterviktsmästare i december 2014 när han besegrade Johny Hendricks via delat domslut. Han försvarade sedan bältet tre gånger innan han miste bältet år 2016 till Tyron Woodley via knockout.

Matchkort, sändningstider och odds

Nedan ser ni matchkortet i sin helhet med galans sändningstider. Inom parentes finner ni oddsen för UFC-galan satta av Unibet. I denna länk finner ni fullständiga odds.

HUVUDKORT (Startar klockan 04:00 och sänds på Viaplay)

UNDERKORT (Startar klockan 02:00 och sänds på UFC Fight Pass)

UNDERKORT (Startar klockan 00:00 och sänds på UFC Fight Pass)

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Fernando Flores på Superior Challenge

Intervju med Fernando Flores inför SC23 – Han behöver vara redo för mig

Simon Tingberg

Umeå-fightern Fernando Flores (9-8) skall för tredje gången i år kliva in i buren. Denna gång i ett fjäderviktsmöte mot finske veteranen Jerry Kvarnström (15-18). Flores har i en intervju med Kimura berättat om sin kommande kamp i buren och vad nyckeln till seger är.

Fernando Flores är redo för att visa publiken svensk MMA

Senast vi såg Fernando Flores i buren så var det under Superior Challenge 22 i maj. Där besegrade norrlänningen svenska stjärnan Simon Sköld (9-8) genom enhälligt domslut. Den rådande pandemin gjorde dock att det skedde inför tomma läktare likt det gjort i Sverige sedan våren 2020. Med lättade restriktioner så kan nu publik vistas på läktaren vilket Fernando är redo för berättar han.

Jag har tävlat aktivt i två år utan publik. Så det känns bra att folk ska få komma och kolla på svensk MMA. Att alla människor som kommer och kollar och har någon koppling till dom som tävlar gör det extra spännande för publiken, och även för mig själv såklart.

Fernando Flores Simon Skold

Möter rutinerad motståndare

Nu är Flores i full fart med sina förberedelser inför sitt kommande möte mot Jerry Kvarnström. Och Umeå-fightern betonar att formen är god.

Formen är god och jag håller på att toppa det sista som jag vill ha inför mötet mot Jerry.

Jerry gick under 2018 två matcher mot Fernandos tidigare motståndare, Simon Sköld. Jerrys två matcher mot Sköld där finländaren vann den första har varit till hjälp inför planeringen mot sin kommande motståndare betonar svensken. Jerry står nu på en förlustsvit på fem matcher där en var mot Usman Nurmagomedov (13-0), kusin till före detta UFC mästaren Khabib Nurmagomedov (29-0). Fernando berättar dock att trots förlustsviten så är hans motståndare en tuff fighter med styrkor att respektera.

Jag har kollat vad Jerrys styrkor och svagheter är. Han har ändå fjorton avslut på submission och det är det inte så många utövare som har vunnit på så många submissions. Så hans styrkor finns helt klart på marken. Jag tycker även han verkar ha bra brottning. Men han har gått en del tuffa matcher nu och inte fått med sig resultaten på sin sida. Så han kommer nog vilja använda sina styrkor mot mig.

Norrlänningen som gjort sig känd som en krigare i buren betonar att hans kämpaglöd är det som kommer att avgöra fighten.

Nyckeln till vinst är hårt jobb och att aldrig ge upp.

Fernando Flores attackerar Robert Nyström

Tänker inte på en titelmatch

Om Fernando besegrar Jerry så vore det inte helt otänkbart att han eventuellt får fightas om Superior Challenges fjäderviktsbälte. Där organisationens mästare är brassen Diego Nunes (23-8) som har ett förflutet i organisationer som UFC och Bellator. Men då Diego inte tävlat i MMA sedan matchen sist mot Simon 2019 finns också möjligheten att Superior fråntar brassen titeln för att bädda upp för nya utmanare.

Om en seger tar honom till en titelmatch är inget Fernando tänker på berättar han. Detta då han behöver vara redo för Jerry precis som Jerry måste vara redo för honom berättar han.

Jag tar en match i taget och just nu ska jag möta Jerry. Jag har mött en del finländare och dom brukar komma för att tävla. Jag behöver vara redo för det han har att komma med och han behöver vara redo för mig.

 

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Dillon Danis arresterad av polis utanför nattklubb

Jonathan Damm

Under natten till tisdagen kunde Bellator-fightern Dillon Danis ses bäras ut från en nattklubb och sedan arresteras av polis.

Dillon Danis arresterad av polis

Bellator-fightern och träningskamraten till Conor McGregor (22-6), Dillon Danis (2-0), kan vara borta från tävlan i buren ännu längre då han nu ska ha arresterats av polis. Danis, som håller graden av svartbälte i BJJ, har haft en skakig start på sin karriär som professionell MMA-fighter. Trots två raka vinster via avslut i Bellator så har han både drabbats av knäskador som tvingat honom bort från tävlan och nu även trubbel med rättsväsendet.

Video spridits av händelsen

Det var under natten till tisdagen som en video föreställandes Danis spreds på sociala medier. I videon går det att se hur Danis först bärs ut från en nattklubb av väktare och sedan tas över av polis. Vad som har föranlett händelsen är i nuläget inte känt men händelsen ska ha ägt rum utanför en nattklubb i New Jersey, USA vid namn Beachcomber Bar and Grill. Nedan kan ni ta del av videon.

Förutom videon har även en bild från polisstationen föreställandes Danis spridits i sociala medier.

Danis har kommenterat situationen

Danis själv har kommenterat situationen via ett kryptiskt meddelande via sitt twitterkonto.

Senast Danis var inbokad för en professionell match i MMA var under början av 2020 då han var bokad för Bellator 238. Han var dock då tvungen att dra sig ur till följd av en knäskada och har sedan dess genomgått en operation. När han planeras kliva in i oktagonen igen härnäst återstår att se.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Jorge Masvidal hoppas att fler fighters lyfter frågan om UFC-löner

Jonathan Damm

Efter att han själv försökt lyfta frågan vill nu Jorge Masvidal se fler fighters göra sina röster hörda gällande UFCs löner.

Jorge Masvidal hoppas att fler lyfter frågan om UFC-lönerna

Efter att själv gjort sin röst hörd i frågan så hoppas den dubble titelutmanaren i UFCs weltervikt, Jorge Masvidal (35-15) att fler fighters vågar samla ihop sig och göra sina röster hörda. Senast vi kunde se Masvidal i oktagonen var under UFC 261 då han fick se sig besegrad av den regerande mästaren i weltervikt, Kamaru Usman (19-1).

“Fighters behöver gå ihop”

Under en medverkan vid “The MMA Hour” delade Masvidal med sig om sin syn på vad som behöver göras för att lönerna för fighters i UFC ska bli bättre. Enligt Masvidal behöver fighters gå ihop för att tillsammans föra frågan framåt, vilket är ett problem enligt honom. Detta då fighters till naturen är väldigt individuella av sig.

Fighters are very individual creatures. We’d have to come together under a roof, or something like that, and have each other’s best interests at heart, so we could sit down with everybody together. And that, in itself, is a problem.

Nya fighters har inte samma krav

Någonting som gör att det är svårt att ställa krav på UFC, enligt Masvidal, är att nya fighters i organisationen kanske inte har samma krav som dem som varit i organisationen under en längre tid.

I want every single fighter on the roster to get what they deserve, but it’s crazy. The next guy that’s not in the UFC might be happy to this and that, and you know how it is.

Masvidal tror att situationen blir bättre

Masvidal tror att situationen kommer att bli bättre i framtiden men han hoppas att fler fighters för frågan framåt.

I think in the future, something will happen, but I don’t know. I hope more people keep bringing attention to it, because I think it’s messed up. I think they just released again the percentages of revenue going to athletes for Bellator and other organizations, how much more they give. It’s crazy.

Det har höjts röster från flera håll gällande fighterlönerna i UFC men huruvida Masvidal får som han vill återstår att se.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Carlos Condit

Carlos Condit om beslutet att pensionera sig: “Det är dags att gå vidare”

Jonathan Damm

Efter att under helgen ha meddelat sin pension från både organisationen UFC och sporten MMA väljer Carlos Condit nu att berätta mer om karriärens slutskede.

Carlos Condit om pensionen: Det var dags att gå vidare

För några dagar sedan kom det ut att welterviktsveteranen och den tidigare titelutmanaren i UFC, Carlos Condit (32-14) väljer att pensionera sig från MMA. Detta efter att han sedan 2015 enbart tagit hem två segrar i åtta matcher. Nu talar Condit ut om vad det var som fick honom att till slut välja att gå i pension och hur slutskedet av karriären såg ut ur hans ögon.

Klarade inte längre av att göra vad som krävdes

Under en medverkan i “The MMA Hour” talade Condit ut om pensionen och berättade då att han kände att det var dags i och med att han inte längre kände att han kunde göra vad som krävdes för att hänga med i toppen av weltervikt.

It was time, man. It was time. For a lot of different reasons. After that last fight, I felt like I put together a good camp and I was just a step behind Max. I feel like I could really try to tweak things and I could try to figure out what’s missing, what part of the formula isn’t working right now and then go and test it again and test it again, but that’s a tough thing to do. That’s a tough thing to do because ultimately I have to go and put myself on the firing line to see if what I’m doing is working. At a certain point there’s diminishing returns, so I think it’s time to move on.

Kände sig inte som vanligt efter senaste förlusten

Efter sin senaste förlust, mot Max Griffin (18-8), berättar Condit att han inte var irriterad på samma sätt som han brukar vara efter förluster utan att han snarare kände att det nu var dags att sluta. Det var detta som fick honom att göra valet att pensionera sig.

I’d been leaving a hotel room after a loss and been pissed off and leaving all my gear in a real salty mood and basically, ‘I’m done with this shit.’ But this time was different. I wasn’t salty about it, I just felt like it was the right move. Probably about three weeks or a month ago I called Dana and I let him know, so this thing has been coming down the pipe for a little while.

Inte längre beredd att göra vad som krävs

Trots att han innan förlusten mot Griffin stod med två raka vinster så menar Condit att han inte längre är beredd att göra det som krävs av honom för att ta hem fler vinster.

I’m an optimist. I do get into those spots where I get down about things, but as soon as there’s any kind of sunlight peeking through the clouds I grasp onto that. I definitely felt some momentum, but also I think it’s more so just the time and a big piece of this is the amount of time and energy that I am still willing to put into fighting at the highest levels, I think in some ways I’m compromising things in my life, in my personal life. To train as a professional mixed martial artist at the highest level of the sport, that takes a lot. That takes a lot out of me energetically, emotionally, just everything. I have less to give to the rest of my life. And at this point I don’t want to make that compromise anymore.

Har älskat hela sin tid i sporten

Condit har efter nästan 20 år i sporten svårt att välja bara ett favoritminne men han påpekar att han har älskat hela sin tid som tävlandes i MMA.

That’s really tough. I’ve loved every fucking second of it. The ups, the downs, all of it. If I had to pick a specific one, these last two fights that I won when we were out in Abu Dhabi and really just living in this surreal atmosphere. My coaches are all my really good friends and we had the opportunity to go to this crazy nice place and fight. That was a lot of fun. But I have 19, almost 20 years worth of memories so it would be really hard to pinpoint. Having had the opportunity compete against great fighters, train alongside these great champions, since day one I have always passionate about this thing. I still am. As I was thinking and all the messages, tons of messages and all this stuff coming through about my retirement, congratulating me, I’ve been sitting with that a little bit and I think maybe what resonated with people was that I approached this with passion. I stepped out there and I loved to fight, I love what I do, and I hoped every single time to go out there and put that on display. I love every second of this.

Condit gick sin första match som proffs i MMA under 2002 och lyckades då besegra Nick Roscorla via submission i matchens första rond.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Halfthor The Mountain Björnsson

Halfthor “The Mountain” Björnsson avslutar sin motståndare och hånas av rivalen

Alexander Clausson

Den isländska skådespelaren och strongman-utövaren Halfthor “The Mountain” Björnsson tog under helgen hem sin första vinst i en boxningsmatch. Rivalen lät sig inte imponeras av segern.

Björnsson ställdes mot armbrytare med kort varsel

Den ursprungliga tanken var att Björnsson skulle ställas mot strongman-kollegan Eddie Hall, men den sistnämnda tvingades ställas in matchen med kort notis. Armbrytningslegendaren Devon Larratt hoppade därefter in som ersättare med kort varsel. “The Mountain” tog hem segern via stående TKO, i fightens första rond. Läsaren kan ta del av matchen i klippet nedan.

Efter drabbningens slut valde Björnsson att tacka för stödet och erfarenheten. 32-åringen passade även på att tacka sin motståndare, team med tränare, samt hans fru och fans. Via “The Mountains” Instagram-konto.

Thank you everyone for the support and messages the last 24 hours. Last night I went straight to my hotel room and passed out. Last night was amazing and I’ll be forever thankful for the experience. There’s no better feeling then the adrenaline you get running through your body when stepping into the ring. Thank you @devlarratt for the battle and bravery. You are a champion. Thank you to my whole team, my coach, my wife and all my fans

Den tilltänkta motståndaren Hall var inte så imponerad av den ovannämnda uppvisningen och valde att gratulera Björnsson till att besegra en gammal man, utan någon boxningserfarenhet att tala om.

Well done to Thor for beating an old man up with 5 weeks training. Outstanding!

Laratt fyllde 46 år i april.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Karl Albrektsson KO

Bellator 268: Karl Albrektsson får ny motståndare efter Grand Prix-byte

Alexander Clausson

Den ursprungliga tanken var att Sveriges Karl Albrektsson skulle ställas mot Julius Anglickas, i samband med Bellator 268. Efter ändringar i organisationens Light Heavyweight Grand Prix har Albrektsson tilldelats en ny motståndare.

Karl Albrektsson ute efter sin andra vinst i Bellator MMA

I mitten av oktober äger semifinalerna av Bellator MMA Light Heavyweight Grand Prix rum. I den ena semifinalen kommer två tidigare UFC-atleter gå match. Ryan Bader och Cory Anderson kommer ställas mot varandra. I det andra semifinalen var det tänkt att Anthony “Rumble” Johnson skulle ställas mot den regerande mästaren Vadim Nemkov. Den förstnämnda drabbades av en sjukdom och organisationen fick lov att hitta en ersättare.

På det ovanstående kortet var Albrektsson och Anglickas inbokade för en match mot varandra. Båda tävlar i lätt tungvikt och är rankade i organisationens division för viktklassen. Albrektsson förlorade sin debut i organisationen, när Phil Davis tog hem segern via slag i drabbningens tredje rond. Sedan dess har 27-åringen tagit hem tre raka vinster, varav en ägde rum under Bellator MMAs flagg. Vikor Nemkov – storebror till ovannämnda Vadim – stod för motståndet. Albrektsson är också den senaste fighter att besegra bälteshållaren Vadim. Sedan dess har den 29-åriga ryssen tagit hem åtta raka vinster.

Svensken möter utslagen Grand Prix-tävlande

Anglickas har tagit hem tre raka vinster i organisationen och står med ett totalt matchfacit som lyder 10-1-0. I samband med sändningen av Bellator 266 valde organisationen att meddela nyheten att Anglickas ersätter den sjuka “Rumble”.

Enligt nyhetssiten NewsDay, via MMA Fighting, kommer Albrektsson kommer dock vara kvar på kortet. Svensken har tilldelats Dovletdzhan Yagshimuradov (18-6-1) som ny motståndare. Yagshimuradov förlorade mot den ovannämnda Anderson i en av turneringens kvartsfinaler. Drabbningen innebar även Yagshimuradovs debut för organisationen.

Om någon av de fyra semifinalisterna tvingas lämna återbud med kort varsel, ligger Albrektsson bra till för att få agera ersättare.

Svensken står med ett totalt matchfacit som lyder 12-3-0. Bellator 268 äger rum natten till den 17 oktober, svensk tid.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Jason Miller arresterad

Jason Miller arresterad för våld i hemmet – väntas få långt fängelsestraff

Ralph Nordahl

Jason ‘Mayhem’ Miller (23-10, 1 NC) har officiellt blivit åtalad för våld i hemmet och för att gjort motstånd vid arresteringen. Detta efter att Miller ska ha misshandlat sin flickvän och barrikaderat sig i badrummet.

Jason Miller kan få långt fängelsestraff

TMZ Sports rapporterar att Miller arresterades i fredags när polisen fått telefonsamtal från en kvinna som skrek efter hjälp. De åkte i ilfart till brottsplatsen i Los Angeles San Fernando Valley och arresterade till slut Miller efter att polisen hittat kvinnan med tydliga märken i ansikten och på halsen.

Los Angeles distriktsåklagare väckte åtal denna vecka där de menade att den förre UFC-fightern med vilje åsamkade kroppsliga skador på sin flickvän.

Eftersom han har flera domar sedan tidigare så väntas Miller avtjäna ett långt fängelsestraff om han förklaras skyldig.

Han åtalades även för att ha motarbetat arresteringen. Källor från polisen uppger att Miller låste in sig i badrummet och vägrade att komma ut vilket tvingade poliser att sparka in dörren. Hans flickvän skall även hoppat ut genom fönstret för att undkomma Miller.

Utreds även för misshandel av man

Fightern utreds nu även för ett påstått barslagsmål där han anklagats för att ha brutit en annan mans revben. Incidenten ska ha ägt rum endast dagar innan han arresterades för våld i hemmet. Han har dock ännu inte åtalats för detta.

Läs mer
-8
Dana Sad
Dana Happy
Amanda Nunes Valentina Shevchenko

Valentina Shevchenko öppen för trilogimatch mot Amanda Nunes

Ralph Nordahl

UFC:s flugviktsmästarinna Valentina “Bullet” Shevchenko (21-3)  säger sig vara öppen för en trilogimatch mot organisationens bantam och fjäderviktsmästarinna Amanda Nunes  (21-4).

Valentina Shevchenko öppen för tredje match mot Amanda Nunes

Shevchenko gör sig just nu redo att försvara sitt bälte mot Lauren Murphy vid UFC 266 kommande helg. Skulle Shevchenko vinna den matchen förlängs hennes segersvit i flugvikt till åtta raka och uppmaningarna om att gå upp till bantamvikt och möta Amanda Nunes igen kommer skandera än högre. Flugviktsmästarinnan är trots allt en av få UFC-fighters som orsakat problem för Nunes som dock har två domslutssegrar över Shevchenko. Den senare var via delat domslut där många ansåg att Shevchenko vann och därför har en trilogifight setts som möjlig.

I en intervju med TMZ Sports bekräftade Shevchenko att hon är intresserad av att möta Nunes en tredje gång. Just nu är flugviktsmästarinnan dock fokuserad på förbättra sina skills. Men om saker och ting klaffar kommer fightern vara redo för Nunes:

I think if destiny puts this fight in front of us, most of us gonna do it. I’m kind of focused very much on my flyweight division and I just want to be (a better fighter), and when (the third fight with Nunes is) gonna happen, I’m here.

Har försvarat bältet 5 gånger

Shevchenko tillfrågades om hon tycker det är irriterande att få frågan om trilogimatchen av fans hela tiden vilket hon endast skrattade åt då det ingår i jobbet:

This is a part of the business. This is a part of the show.

Shevchenko blev mästarinna år 2018 och har försvarat bältet 5 gånger

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy
Leon Edwards Jorge Masvidal Michael Bisping

Michael Bisping till Leon Edwards: Du borde möta Jorge Masvidal

Ralph Nordahl

Michael Bisping manar på Leon Edwards (18-3) att acceptera matchen mot Jorge Masvidal (35-15) efter att engelsmannen nobbat den senare förra veckan då han endast har sikte på titelmatchen.

Michael Bisping anser att Leon Edwards borde möta Jorge Masvidal

Bisping tror att Edwards kommer behöva vänta länge på sin tur att få gå titelmatch efter dennes oinspirerade insats mot Nate Diaz vid UFC 263 och anser att det skulle vara ett misstag av den 3:e rankade welterviktaren att vänta vid sidlinjerna.

Bisping sade följande i sin podcast Believe You Me:

Leon Edwards came out publicly and said he doesn’t want to fight Jorge Masvidal. He says that he’s got no interest in fighting him because he [Masvidal] is on a two-fight skid… It just frustrates me a little bit… That’s the fight you should definitely go after… Let’s remember Masvidal assaulted him [Edwards] and punched him backstage. As a man, you should fight him [Masvidal].

I don’t think he [Edwards] is gonna get it [title shot]. You could be waiting around for a long… long time for a fight that’s never going to happen.

Hamnade i slagsmål år 2019

Edwards har i nuläget en imponerande segersvit på 9 raka så det är förståeligt varför britten anser sig nu förtjäna att möta segraren mellan Kamaru Usman vs. Colby Covington 2. Det enda fansen dock kan komma ihåg från Edwards senaste match är att Diaz nästan avslutade honom i sista ronden.

Edwards har historia med Masvidal då herrarna i 2019 hamnade i handgemäng backstage vid en UFC-gala  i London där den senare knockat Darren Till i huvudmatchen.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.