UFC – Allt ni behöver veta om Ultimate Fighting Championship

kimura

I över 25 år har UFC varit synonymt med sporten MMA.

År 1993 grundade Graciefamiljen Ultimate Fighting Championship (UFC), ett företag som syftade till att främja MMA. Producenten Art Davie föreslog en turnering som kom att kallas ”War of the Worlds”. Turneringen inspirerades av Graciefamiljens actionfilmer av dess jiu jitsu-studenter som besegrade kampsportsmästare ur olika discipliner som kickboxning, karate och kung fu. Det fanns även en önskan om att återskapa Brasiliens Vale Tudo-matcher. 28 investerare bidrog till att göra turneringen till ett TV-format via WOW Promotions.

Namnet på TV-serien, som snart skapades, blev The Ultimate Fighting Championship. Serien svarade på fansens frågor i stil med “Kan en brottare besegra en boxare?” Under den här tiden hade de flesta fighters bara kunskaper inom sin egen disciplin och hade liten till ingen erfarenhet av att slåss mot människor med andra färdigheter. I det första programmet, under UFC 1, deltog kickboxarna Patrick Smith och Kevin Rosier, savateutövaren Gerard Gordeau och karateexperten Zane Frazier, shootfightern Ken Shamrock, sumobrottaren Teila Tuli, boxaren Art Jimmerson och jiu jitsu-utövaren Royce Gracie. TV-programmet blev väldigt populärt och sålde hela 86 592 köp på pay-per-view.

Dana White presskonferens

Det är omdiskuterat om skaparna från början hade haft för avsikt att göra fler avsnitt av TV-programmet. Dana White, UFCs president, säger att det var meningen att det skulle bli en engångssak, men att det blev så populärt att de valde att göra fler program. Och sedan ett till. “De här människorna skulle aldrig ha trott att de skapade en sport” sa han.

Det fanns inga viktklasser och fighters ställdes ofta mot avsevärt större eller längre motståndare. Keith ”The Giant Killer” Hackney ställdes mot Emmanuel Yarbrough på UFC 3 trots att han var 23 centimeter kortare och 180 kilo lättare än Yarbrough. Många kampsportare ansåg att man kunde övervinna sådana nackdelar med hjälp av teknik. Royce Gracie bevisade att det var möjligt, genom att väga 79 kilo och vinna tre av de fyra första evenemangen.

På evenemangen möttes utövare av en stor blandning av kampsporter. Jiu jitsu var stilen som tog hem segrarna på de första evenemangen, men sedan blev även andra fightingstilar lika framgångsrika, först brottning, sedan “ground and pound” och senare också kickboxning och boxning. Alla de här stilarna smälte så småningom samman och blev MMA. Från början var det uttalade syftet med UFCs tävlingar att avgöra vilken kampsport utan vapen som var den mest effektiva. Senare började samma tävlande att använda sig av tekniker från flera olika kampsporter.

Få regler 

Trots att UFC använde “There are no rules!” som slogan i början av 1990-talet så fanns det ändå några regler. Man fick inte bitas eller peta i motståndarens ögon. Men att dra i motståndarens hår, skallning, skrevslag och “fish-hooking” var tillåtet.

Men på UFC 4 kom Jason Fairn och Guy Mezger överens om att inte dra varandra i håret, eftersom de båda hade hästsvans. Under samma evenemang möttes Keith Hackney och Joe Son. När Son låg på marken utdelade Hackney en serie av slag mot Sons skrev.

UFC fick ett rykte om sig att ordna extremt våldsamma evenemang. I början av UFC 5 visades en varning där man berättade för tittarna om sportens våldsamma natur.

Superfight 

På UFC 5 introducerades även den första singelmatchen, alltså matcher som inte i sig ingick i ett turneringsformat. Först ut var en match mellan den trefaldiga mästaren Royce Gracie och Ken Shamrock som kallades för “The Superfight”. Singelmatcher, med fighters som klarat sig oskadda ur en tidigare match samma kväll, blev ett viktigt inslag framöver för organisationen.

“Superfighter” började som matcher för att avgöra vem som skulle bli den regerande mästaren, som turneringens vinnare sedan skulle möta. Senare utvecklades det till en match som kunde vara både en titelmatch och matcher som inte handlade om titlar.

“Superfighterna” kom så småningom att helt fasa ut turneringsmatcherna. Istället byttes formatet successivt till kort med många singelmatcher.

Striktare regler

Sportens våldsamhet uppmärksammades snart av de amerikanska myndigheterna. Dåvarande Arizona-senatorn John McCain (R) startade en kampanj för att förbjuda MMA. 36 delstater stiftade lagar som gjorde MMA olagligt.

För att bemöta kritiken utökade UFC sitt samarbete med senatens idrottskommitté och gjorde om sina regler och tog bort de mindre behagliga inslagen. De behöll däremot de grundläggande elementen; slag, sparkar och grappling. På UFC 12 introducerades viktklasser och sedan UFC 14 har det varit obligatoriskt med stoppade handskar för MMA-fighters. Vid UFC 15 infördes begränsningar mot att dra sin motståndare i håret, skallningar, manipulation av leder, slag mot skrev samt mot nacke och bakhuvud. 16 juli 1999, på UFC 21, infördes också femminutersronder. Ett format som alltså fortfarande gäller i UFC, över tjugo år senare. Ambitionen och arbetet med att göra sporten både säkrare och åtminstone synbart mindre brutal, ledde till att UFC godkändes som idrottsarrangör av senatskommittén och att fler och fler delstater började tillåta sporten MMA.

Vägen till mainstreamsport

Efter den långa striden för att få sporten sanktionerad var SEG, UFCs nya franchise efter WOW Promotions, på väg att gå bankrutt. Cheferna för Station Casino Frank och Lorenzo Fertitta och Dana White tillfrågades om att köpa UFC. De köpte UFC en månad senare för två miljoner dollar och skapade Zuffa LLC, moderbolaget som styrde UFC. 2001 blev UFC godkända av det kanske viktigaste offentliga styrande kampsportsorganet; Nevadas idrottskommitté Nevada State Athletic Commission (NSAC) och därefter kunde organisationens matcher börja visas på kabel-TV igen.

Sakta men säkert började UFC att öka i popularitet. Det berodde delvis på lyckad marknadsföring, företagssponsring, DVD-släpp och att de syntes på TV igen. Senare skrevs även ett lyckat avtal med Fox SportsNet, så att matcherna kunde sändas på den stora sportkanalen.

Till UFC 40 såldes 13 022 biljetter, vilket innebar att det nästan blev slutsålt. Dessutom tittade 150 000 på matchen via pay per view. Det var dubbelt så många som för tidigare matcher. Under evenemanget skulle UFC mästare i lätt tungvikt, Tito Ortiz, möta Ken Shamrock. Evenemanget uppmärksammades av den breda allmänheten på ett sätt som tidigare varit otänkbart för kampsportsevenemang.

The Ultimate Fighter 

Trots den ökade populariteten hade organisationen gått med 34 miljoner dollar i förlust sedan köpet av UFC. För att göra att de skulle gå med vinst hittade de The Ultimate Fighter, en realityserie som skildrade lovande MMA-fighters som gjorde upp om ett kontrakt att få tävla i UFC. Serien blev en succé som hjälpte UFC att växa ännu mer i popularitet.

Kvinnor i UFC 

I november 2012 bekräftade Dana White att Ronda Rousey, Strikeforce-mästarinna i bantamvikt, skulle bli den första kvinnan att slåss i UFC. Hon blev även den första kvinnliga mästaren i UFC, en titel som hon försvarade sex gånger.

I december 2013 köpte UFC elva kontrakt tillhörande kvinnliga fighters från Invicta Fighting Championships och startade en division i bantamvikt (135 lbs, eller 61,2 kg) för kvinnor i UFC. Rousey dominerade sedan som sagt sin viktklass innan hon till slut blev besegrad av Holly Holm. Efter att Miesha Tate kort därefter erövrat titeln från Holm, för att sedan själv förlora den bara fyra månader senare har titeln tillhört Amanda Nunes. I december 2018 blev Nunes även mästarinna i fjädervikt (145 lbs, eller 65,8 kg). Den kvinnliga fjäderviktsdivisionen är dock inte etablerad utan består endast av ett par stycken egentliga fjäderviktare.

UFC lade även till sin kvinnliga stråviktsdivision (115 lbs, eller 52,2 kg) år 2014 där Carla Esparza blev den första mästarinnan. Den senaste viktklass att tillkomma i UFC var den kvinnliga flugviktsdivisionen (125 lbs, eller 56,7 kg) där Valentina Shevchenko var först att få bältet kring midjan, 2018.

Viktklasser

UFC har nio viktklasser för närvarande. Damernas har totalt fyra olika viktklasser som de kan tävla inom, medan herrarna har åtta viktklasser. Dagen innan match måste fighters väga in sig och vid icke-titelmatcher tillåts deltagarna att väga ett pund (ca 0,454 kg) högre än maxvikten. I en titelmatch finns inte det undantaget, utan båda fighters måste väga in sig rätt. Om man ej gör det så står titeln/bältet på spel för den fighter som ej klarade vikten.

Herrar

 • Flugvikt (max 125 lbs; ca 57 kg)
 • Bantamvikt (135 lbs; ca 61 kg)
 • Fjädervikt (145 lbs; ca 66 kg)
 • Lättvikt (155 lbs; 70 kg)
 • Weltervikt (170 lbs; 77 kg)
 • Mellanvikt (185 lbs; 84 kg)
 • Lätt tungvikt (205 lbs; ca 93 kg)
 • Tungvikt (265 lbs; ca 120 kg)

Damer

 • Stråvikt (max 115 lbs; ca 52 kg)
 • Flugvikt
 • Bantamvikt
 • Fjädervikt

UFC-galor i Sverige och UFC-svenskar

UFC anordnade sin första gala i Sverige i april 2012 där svenske Alexander ”The Mauler” Gustafsson tog sig an brassen Thiago Silva. En annan svensk fightades denna gala var Reza Madadi som gjorde sin UFC-debut. Sedan dess har UFC anordnat 5 ytterligare galor i Sverige där svenske Ilir Latifi fightades i huvudmatchen (mot Gegard Mousasi) vid den första av dessa medan Gustafsson fightats i huvudmatchen vid de andra galorna (med undantag för en gala där islänningen Gunnar Nelson fick äran). Genom åren har vi fått se en drös av svenskar dyka upp vid dessa galor så som bröderna Daniel och David Teymur, Chris Spång, Lina Länsberg, Nico Musoke, Nicklas Bäckström, Oliver Enkamp, Magnus Cedenblad, Tor Troeng och nytillskotten Rostem Akman och Bea Malecki. Dessutom har flera andra svenskar tävlat i UFC, om än ej på hemmaplan:

 • Akira Corassani
 • Andreas Ståhl
 • Martin Svensson
 • Pannie Kianzad
 • Sirwan Kakai
 • David Bielkheden
 • Per Eklund

Sveriges mest framgångsrike aktive fighter just nu kan dock vara Jack Hermansson som firat stora triumfer år 2019 och går mot en titelmatch i mellanvikt. Det är mycket möjligt att han också blir näste svensk att fightas i huvudmatchen vid kommande UFC Sverige-galor. Den historiskt mest framgångsrike har dock varit Gustafsson som utmanat om UFC-titel tre gånger men förlorat samtliga matcher mot Jon Jones (två gånger, 2013 respektive 2018) och Daniel Cormier (2015). De två första titelmatcherna var han dessutom ganska nära att vinna.

Försäljningen till WME-IMG

I juli 2016 meddelades det officiellt att Zuffa LLC skulle sälja UFC till mediejätten WME-IMG för en summa på drygt 4 miljarder dollar. Vid den tidpunkten var det den största enskilda försäljningen inom sportens historia. Lorenzo Fertitta valde att lämna sin post i och med försäljningen medan Dana White fick fortsätta i sin VD-roll. WME-IMG döptes om till Endeavor i september 2017.

Största PPV-galorna

UFC:s PPV-rekord har slagits gång på gång genom åren och sedan mars 2016 har dessa haft den gemensamma nämnaren att UFC-fighern Conor McGregor fightats i huvudmatchen. I de tre senaste rekordgalorna mötte han först Nate Diaz två gånger (UFC 196 respektive UFC 202), och i oktober 2018 var han med och slog det gamla rekordet med hela 800 000 PPV-köp (största ökningen i UFC:s historia) när han mötte Khabib Nurmagomedov vid UFC 229. Hela 2,4 miljoner PPV-köp gjordes vid detta event, vilket samstämmiga bedömare menar är ett rekord som kommer stå sig en tid framöver.

Andra frekventa titelfighters i toppen av PPV-listan är Brock Lesnar och Ronda Rousey.

+4
Dana Sad
Dana Happy

Annons
Superkampanj inför Covington vs Usman: 14x pengarna – få vinsten cash & omsättningsfritt

kimura

På lördag äger årets sista PPV-gala rum i Las Vegas, där vi har en ”hatmatch” i welterviktsklassen mellan Colby Covington och Kamaru Usman. inför den matchen har vi på Kimura.se en superfin kampanj tillsammans med William Hill.

William Hill har boostat oddset för en TKO/KO-vinst för både Usman och Covington till hela 14x pengarna! Det innebär att om ni spelar 200kr på den fighter som ni tror kommer vinna via TKO, kommer ni kamma hem 2800kr, CASH & OMSÄTTNINGSFRITT!

TILL KAMPANJ


Gör såhär för att ta del av denna kampanj:

 1. Registrera dig för kampanjen på William Hill  via denna länk eller gröna knappen nedan.
 2. Gör en insättning på minst 200kr
 3. Lägg ett spel på 200kr på antingen Usman  (använd bonuskoden: usman14) eller Covington (använd bonuskoden: covington14)
 4. KLART!
 5.  Vinner ni på ert spel så får ni vinsten HELT UTAN OMSÄTTNINGSKRAV.
 • OBS! Endast länkarna via denna sida gäller för kampanjen. Om länken inte funkar, stäng av ADBLOCKER!

TILL KAMPANJ


Villkor:

 • Kampanjen gäller endast nya kunder som reggar sig.
 • Minsta summa för att ta del av kampanjen är 200kr
 • Endast länkarna på denna sida gäller för kampanjerna.
 • William Hills allmänna regler och villkor för kampanjen gäller
 • Kampanjerna ersätter den ordinarie välkomstbonusen
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Alexander Gustafsson vs Anton Turkalj AKFC 3

AKFC 3: Alexander Gustafssons comeback – Matchkort och Tider

Ralph Nordahl

Denna onsdag kommer vi få se Alexander ’The Mauler’ Gustafsson återvända till mattan när han möter den obesegrade talangen Anton Turkalj i no gi-grappling. AK Fighting Championship 3 äger rum i Göteborg i The Theatre.

Den trefaldigade titelutmanaren Gustafsson (18-6) lade MMA-handskarna på hyllan i juni efter förlusten mot Anthony Smith vid UFC Sverige via rear-naked-choke.  UFC:s VD Dana White förväntar sig att svensken kommer återvända till oktagonen i framtiden men vi får i vilket fall se honom grapplas denna gala.

Onsdagens gala kommer att ha ett blandat innehåll när det kommer till kampsport. Till exempel får vi se tidigare svenska boxningsvärldsmästaren Mikaela Lauren möta Paty  Ramirez.

Vi får även se flera MMA-profiler som Zvonimir Kralj, Sahil Siraj och Cornelia Holm fightas samt Muay Thai-stjärnan Sanny Dahlbeck göra comeback mot Jonte Larsson.

Ni kan köpa biljetter till galan hos Showtic för 645 kr. Galan drar igång på allvar kl 17.30 men arenan öppnar sina dörrar kl 16.30 där flera av galans fighters kommer vara på plats för mingel innan matcherna drar igång.

AKFC 3 kommer att kunna ses live på Afronbladet Plus.

Nedan kan ni se matchkortet för galan:

Alexander Gustafsson vs Anton Turkalj AKFC 3

Innan dessa matcher kommer vi även bjudas på en amatörboxningsmatch klockan 17.20.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy

Tränaren: Fansen kommer se den gamla Conor McGregor på UFC 246

Karl Johansson

Den irländske stjärnan och den forne dubbelmästaren Conor McGregor återvänder för ett nytt möte under UFC 246 i januari, där han möter Donald Cerrone i huvudmatchen. I en intervju med ’Eurobash’ berättar hans boxningstränare Owen Roddy att man inför matchen har påbörjat en annorlunda förberedelse än tidigare.

We’re in camp now, so it’s go time. The one thing Conor has been constantly doing is working on his strength and conditioning – he’s constantly staying in shape and he’s constantly eating clean – and you can see that straight off the bat. Now it’s time for us to execute a game plan and go in and do it on the night. I’m very excited to be back working with him, and I’m very excited that he’s back fighting in the UFC.

McGregor gick senast match mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov under UFC 229 i oktober förra året, där han förlorade via submission i den fjärde ronden. Roddy berättar att man gjort stora justeringar i McGregors träning och förberedelse.

The last camp was just a bit sporadic. We didn’t know what time we were training at. Sometimes it was very late at night, sometimes it was early in the morning and nobody really knew. Even though we were making all of these sessions, I don’t think that’s good for you when he doesn’t even know what time he’s going to train at, just doing it off feel. For the past couple of months, it’s been very regimented.

We’re training at 11 and 7 every day. We’re doing strength and conditioning, whether it’s in the morning or evening, and then doing a technical session and it’s perfect. And you can see that he’s reaping the benefits and rewards already from that. He’s in tip-top shape and now we’re just focusing on the game plan – coming up with a good game plan and going in and executing it.

Roddy känner att McGregor nu är tillbaka med att göra det han verkligen brinner för.

I think it’s great seeing Conor back enjoying what he’s doing, that’s the more important thing for me, for everybody and for Conor. You can see it in him – he’s enjoying it. I don’t know, he’s had a crazy couple of years man…I don’t know how he copes…nobody knows how he deals with what he deals with because there is so much…I can only imagine. He has so many businesses; I’m running my own business here and it’s 24/7. He’s got businesses that are worth millions and he’s got so much going, it’s chaotic I’d say.

Now he’s after sorting everything out and he’s back doing what he loves to do. I think when you start to see some footage of him training, he starts to do his interviews and he starts building the fight, you’re going to see the old Conor back… I can see that already. When people see that, they’re going to say, ‘That’s the Conor we fell in love with.’ He has that hunger again. A hungry, dedicated and motivated Conor McGregor is a scary dude.

Hur tror ni att det kommer att gå för McGregor i matchen mot Cerrone under UFC 246?

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

John McCarthy försvarar stoppet mellan Overeem vs Rozenstruik

Karl Johansson

Den gångna helgen möttes tungviktarna Alistair Overeem och Jairzinho Rozenstruik under UFC:s gala i Washington D.C., där Overeem förlorade via knockout. Den holländske fightern träffades av ett rejält slag över vänster sida av munnen som klöv itu hans överläpp.

Domaren Dan Miragliotta bröt matchen vid 4:56 i den femte ronden när Overeem föll till mattan av slaget. Rozenstruik fortsatte inte att slå mot Overeem, utan valde istället gå ifrån i tron att han redan segrat. Vissa menar att Miragliotta därför stoppade mötet för tidigt.

I podcasten ’Weighing In’ deltog UFC-domaren John McCarthy i en intervju med Josh Thomson, där han frågades hur han såg på stoppet.

I have no problem with the actual stoppage. And the reason why is what happened with the actual stoppage is that when Alistair Overeem popped up, when you saw him pop up what did he do? He stumbles over and that’s when Dan called it. The problem if you’re going to look and say is there a problem with the stoppage? Yes, there kind of was, and I don’t want to pick on Dan in this at all.

This is one of those, it’s so hard to be Dan in that situation and for people to understand what is going through his mind right there because he comes in when Jairzinho hits Alistair and when Alistair goes down, Dan is coming in and he’s trying to pass over the spacing of those two guys. And he’s trying to see because he’s looking at Alistair, he’s not looking at Jairzinho and Jairzinho stops and Dan comes into him, and his hands touch Jairzinho, and that basically tells Jairzinho, ‘Oh that’s the referee,’ and he puts his hands up and he starts walking away. Dan had not called the fight.

McCarthy menar att Overeem hade svårt att stå ordentligt, vilket gjorde att Miragliotta inte kände att han stoppat matchen för tidigt.

I was really glad honestly that Alistair didn’t just pop up and stand there. There was that stumble because that gave Dan the ability to say, ‘I’m not going to let you go on in the fight.’ But he could have because he knew the 10-second clapper went off, so he is counting down in his head, he knows there are only five seconds left in this round when he calls the fight, so he’s calling it based on the safety of Alistair Overeem. A lot of people aren’t going to like it. I don’t have a problem with it.

Håller ni med McCarthy om det han säger?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Max Holloway skulle vilja möta Floyd Mayweather i boxning

Anton

Tidigare idag kom det ut att UFC-fjäderviktaren Bryce Mitchell (12-0) skulle vilja möta boxningslegendaren Floyd ”Money” Mayweather (50-0, 27 KOs) i ringen. Nu har ännu en UFC-fighter anslutit sig till den tillsynes ständigt växande skaran av utmanare till Mayweather. Fjäderviktsmästaren Max ”Blessed” Holloway (21-4) kommenterade nyligen om hans tankar kring det strålkastarljus som kastats på Floyd av MMA-eliten den senaste tiden.

En match mot Mayweather på Holloways checklista

I en intervju med TMZ Sports inför UFC 245 fick Holloway frågan om han skulle vara intresserad av att ta sig an ”Money” Mayweather i boxningsringen. Holloway svarade att för tillfället är han fokuserad på sitt uppkommande titelförsvar mot Alexander Volkanovski (20-1) till helgen. Dock klargjorde han att det definitivt finns ett intresse hos honom att möta den forne boxningsmästaren.

We’ll see what happens. First thing’s first, I got a big, important fight. But I would love to do that (boxa mot Mayweather). He’s one of the best guys ever to do that, and to share the boxing ring with him, that’d be a checklist thing for sure.

Om Holloway får se sig själv i ringen mot den obesegrade Mayweather återstår att se. Framför sig har amerikanen först och främst en match mot den australiensiske titelutmanaren Volkanovski. Stora matcher mot respekterat motstånd som Mayweather är dock inget nytt för ”Blessed”. I sina tre senaste matcher i UFC har han spridit ut sig över två viktklasser och mött Brian Ortega (14-1, 1 NC), Dustin Poirier (25-1, 1 NC) och Frankie Edgar (23-7, 1 NC). Med en förlust på sina senaste femton matcher har Holloway gjort sig ett namn inom organisationen. Många anser att han tagit över manteln som den bästa fjäderviktaren genom tiderna från forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo (28-5). Detta om något skulle kunna vara en lockelse för Mayweather.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Urijah Faber: UFC 245 kan bli min sista match

Karl Johansson

Under UFC 245 kommer Urijah Faber att återvända för en match mot Petr Yan, vilket kan bli hans sista i karriären. Tidigare ryktades det att Faber gått i pension igen, men svarade sedan att detta inte alls stämde.

Han har tidigare gått i pension en gång men återvände i somras, där han knockade Ricky Simon under UFC Sacramento. Faber känner nu att han även kommer att vinna via knockout i den kommande matchen.

Det här berättade Faber via ’theScore’:

You know, I’ve been watching a little bit of tape on Yan. He’s known as a striker but he’s got a very well-rounded game. He mixes together precision striking with some Hail Mary danger shots. And he’s not afraid to get on the ground and mix it up. I think it’s going to be a real skill fight all the way around.

I don’t foresee him fatiguing and breaking, I don’t see me fatiguing and breaking. It’s going to be about who can get the positions where they can dominate. I feel like there are some things that I’m better than him at and there are maybe a few things that he’s better at than me. I think I’m going to best him. Getting the upset because I feel like there’s a lot of hype behind the guy. I just think it’ll be a wild fight. I see probably a finish. If not, we’ll go to war for three rounds.

Faber känner att det finns mycket talang i bantamvikten och att känner att det här kan bli hans sista match, men han är alltid öppen för en titelmatch.

Dana said, ‘Look, with you in the picture. It’s [Jose] Aldo vs. [Marlon] Moraes. [Cory] Sandhagen vs. Frankie [Edgar]. It’s you vs. Yan.’ I imagine whoever the highest-clouted guy is that wins. There will kind of be a lineup from there.

But there’s also Dominick Cruz coming back soon. That guy is always a force to be reckoned with. Cody Garbrandt is on the comeback. We got TJ [Dillashaw] sitting there trying to figure out the next little way to get ahead. There’s a lot of guys out there. This could be win, lose or draw my last fight. I don’t know but I’ll always make myself available. I’ll be looking for the title fight.

Tror ni att helgens match kan bli Fabers sista? Hur tror ni att den kommer att sluta?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Bryce Mitchell utmanar Floyd Mayweather

Anton

Två år har passerat sedan Floyd Mayweather (50-0, 27 KOs) och Conor McGregor (21-4) mötte varandra i boxningsringen. Sedan dess har Mayweather varit ett väl omnämnt namn i UFC. Flertalet fighters inom organisationen har uttryckt en önskan att möta den obesegrade forne boxningsmästaren i ringen. Det har även ryktats om möjligheten för en MMA-match för Floyd, något han själv har bidragit till genom bland annat en video på sig själv i en MMA-bur. Nu har fjäderviktaren Bryce ”Thug Nasty” Mitchell (12-0) kommit ut med att han vill boxas mot Mayweather. I en intervju med den prominente sportjournalisten Ariel Helwani diskuterade Mitchell sina tankar om ”Money” Mayweather.

En aggressiv Mitchell utmanar Mayweather

I sin intervju håller Mitchell inte tillbaka med orden. Han hänvisar bland annat till en intervju Mayweather höll för tio år sedan i vilken han påstod att MMA var för vita män som inte kan boxas. Detta uttalande tycks ha burit en effekt på Mitchell som släpper lös en tirad av svordomar och glåpord riktade mot boxningslegendaren. Bland annat kritiserar han Mayweather för att vara feg och tråkig i sin kampstil.

There is one person I’ll call out real quick and that is Floyd Mayweather. He’s talking about he’s wanting to box some MMA fighter and you know I watched some interview of his probably 10 years ago and its pissed me off ever since. He said that MMA is for white dudes who can’t box. That is what he said word for word. I’ll box him. He is talking about he wants to come over and box a UFC fighter, I’ll beat his ass. That is all I got to say about him. He thinks I’m scared of him for a minute, he fights like a bitch. He runs, he’s scared, I’ve never gone into a fight in my life trying to win on points, never. When I go into the cage I fight to kill someone. Floyd Mayweather, he fights like a bitch. He runs, he point-fights the whole fight, most of his fights are boring. If he wants a real fight, it’s right here, it’s right here buddy. I’ll kick your ass.

Mitchell rundar av sin utläggning om hans åsikter om Mayweather med att säga att han kommer slå Floyd så hårt att han kommer kunna läsa en bok. Mitchell tycks basera den här ganska underliga förolämpningen på Conor McGregors uttalande inför hans boxningsmatch med Mayweather, där McGregor påstod att hans motståndare inte var läskunnig.

You know how hard I’ll hit Floyd Mayweather? I’ll hit Floyd so damn hard he’ll wake up and be able to read a book. That’s how hard I’ll hit him. His brain will be so scrambled from my hands he’ll wake up and be able to read. The doctors there going to think it is a miracle that this fuckig idiot can read. That’s how hard I’ll hit Floyd Mayweather. He can fuck right off. If he wants a boxing match, this stupid white guy will box him.

Bryce Mitchell

Bryce Mitchell är obesegrad i sin karriär och har för tillfället tre segrar i organisationen. Mitchell kom in i UFC via ”The Ultimate Fighter”, ett realityprogram på TV där fighters kunde gå en tävling i turneringsform för att slåss om ett UFC-kontrakt. Mitchell vann sin säsong i TUF och saknar i dagsläget en rankning inom organisationens fjäderviktsdivision.

Att Bryce Mitchell kommer gå en boxningsmatch mot Floyd Mayweather verkar i dagsläget högst otroligt. Mitchell gick en match nu i helgen mot Matt Sayles (8-3) vilken han vann i första ronden via submission. För Floyd framöver diskuteras det planer med UFCs president Dana White, och det ryktas även om att han kommer gå ytterligare boxningsmatcher nästa år. Vad som kommer av utmaningen från Mitchell återstår dock att se

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

AKFC 3: Hamza Bougamza accepterar match fem timmar innan invägningen

Alexander Clausson

Hamza Bougamza räddade under tisdagen en av matcherna inför morgondagens AK Fighting Championship 3, i Göteborg. Endast fem timmar innan den officiella invägningen skulle äga rum accepterade Bougamza matchen mot Partilles Binh Son Le, som ursprungligen var tänkt att ställas mot Davud Idibekov.

Skulle gått match på AKFC 2

Organisationen meddelade det sena inhoppet via sina sociala medier.

This just happened 👀 Hamza Bougamza steps in 5 hours before the weigh-ins to fight Bellator fighter Binh Son Le!!!

Under organisationens senaste gala, i Solnahallen den 16 november, var det Bougmaza som tvingades dra sig ur sin match efter ett tävlingsförbud från eventets läkare. Via Bougamzas ’instagram’-konto.

Har väldigt dåliga nyheter de blir tyvärr ingen match för mig nu på lördag, läkaren stoppar mig från att fightas efter att jag fått halsfluss och käkar antibiotika.. har varit sängliggande 4 dagar och mått dåligt,känner mig maktlös och väldigt nere just nu, har tränat väldigt hårt för de här och va beredd och fightas med lite små skador men när det kommer till hälsan så kommer hälsan före allt.. ber om ursäkt till alla fans som köpt biljetter och till alla som supportar och visar kärlek genom den här svåra tiden.. respekt till min motståndare som tränat på denna nivå vet att det är jobbigt de vi går igenom på träningarna varje dag.. såg verkligen fram emot o komma tillbaka till Sverige och fightas för hemma publik men. Jag tror att gud har en annan plan för mig. Kärlek och respekt💛🙏🏽

Bougamza meddelade under kvällen att invägningen var avklarad och passade även på att hälsa sina följare att de kommer ses i ’The theatre’, på Gothia Towers, under morgondagen. Via Bougamzas ’instagram’-konto.

Invägning klar dags o käka sen ses vi i arenan Imorrn i Göteborg The theatre gothia towers kärlek 💛🦁👊🏽

Bougamza gick sin senaste match i somras och står med ett totalt matchfacit som lyder 2-2-0.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

This just happened 👀 Hamza Bougamza steps in 5 hours before the weigh-ins to fight Bellator fighter Binh Son Le!!!

Ett inlägg delat av AK Fighting Championship (@akfightingchampionship)

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Invägning klar dags o käka sen ses vi i arenan Imorrn i Göteborg The theatre gothia towers kärlek 💛🦁👊🏽

Ett inlägg delat av Hamza Bougamza (@hamzarifi)

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy

Tyron Woodley vägrar slåss utanför USA – nobbar UFC London

Alexander Clausson

Den tidigare welterviktsmästaren Tyron Woodley har inte äntrat buren sedan sin förlust mot Kamaru Usman tidigare i år. När nästa match kommer äga rum är i nuläget oklart men nyligen berättade han om ett önskemål från UFCs sida som han inte tänker tillmötesgå.

“They want me to fight in London. F—k that”

I juli 2016 erhöll Woodley UFCs mästarbälte i welterviktsdivisionen genom att besegra landsmannen Robbie Lawler via slag. Senare samma åt behöll han bältet efter ett oavgjort resultat mot Stephen Thompson och under de nästkommande två åren genomförde 37-åringen tre lyckade titelförsvar.

Under en ’livestream’ via sociala medier menade den tidigare mästaren att han nu gjort sig förtjänt av att inte behöva slåss i England eller någon annanstans utanför hemlandet USA. Transkribering via ’BJPenn.com’.

I’m ready to fight soon, man. They want me to fight in London. F—k that, I’m not going all the way to London to fight. I’m the five-time world champion, I’m gonna fight f—king here.

Om Woodleys egna planer går i lås kommer vi möjligtvis få se honom tillbaka i buren redan nästa månad. Utlandet besöker han däremot endast under semestertider.

January 18th, January 25th, February 8th, I wanna fight in the States. I don’t wanna go out of the country and fight. When I go out of the country I wanna be on vacation.

Bortsett från ett par besök till grannlandet Kanada har Woodley endast gått en match utanför USA. 2014 ställdes han mot Dong Hyun Kim under UFCs besök till Macao, Kina. En match som han tog hem segern i via slag. Dessutom belönades han med organisationens ’Performance of the Night’-bonus för sin insats.

”The Chosen One” står i nuläget med ett totalt matchfacit som lyder 19-4-1.

Läs mer
-21
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 245 Embedded: Avsnitt 2 – Följ Max Holloway och Alexander Volkanovski inför helgens match

Alexander Clausson

UFC 245 är endast dagar bort och organisationen har nu publicerar del två av sin egenproducerade serie ’Embedded’.

I dagens avsnitt får tittaren, bland annat, en närmare inblick i fjäderviktsutmanaren Alexander Volkanovskis förberedelser inför helgens match. Man får även följa med mästaren Max Holloway ut i naturen. Dessutom bjuds tittaren på en liten, liten skymt av Sveriges Daniel Teymur.

UFC 245: Matchkort

Huvudkort

 • Titelmatch i Weltervikt: Kamaru Usman (c) vs. Colby Covington
 • Titelmatch i Fjädervikt: Max Holloway (c) vs. Alexander Volkanovski
 • Titelmatch i Bantamvikt: Amanda Nunes (c) vs. Germaine de Randamie
 • Bantamvikt: Jose Aldo vs. Marlon Moraes
 • Bantamvikt: Urijah Faber vs. Petr Yan

Prelims

 • Weltervikt: Mike Perry vs. Geoff Neal
 • Bantamvikt: Irene Aldana vs. Ketlen Vieira
 • Weltervikt : Matt Brown vs. Ben Saunders

Tidiga prelims 

 • Fjädervikt: Daniel Teymur vs. Chase Hooper
 • Flugvikt: Kai Kara-France vs. Brandon Moreno
 • Flugvikt: Jessica Eye vs. Viviane Araújo
 • Mellanvikt: Oskar Piechota vs. Punahele Soriano
Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 245: Inside The Octagon

Anton

I sedvanlig stil har forne UFC-fightern Dan Hardy och kommentatorn John Gooden tagit på sig att diskutera de viktigaste matcherna under huvudkortet inför stora galor i UFC. I programmet ”Inside The Octagon” finner de två en god symmetri med Gooden som vägledare och Hardy som experten. I Det här avsnittet bryter de två ner huvudmatchen i weltervikt mellan titelhållaren Kamaru Usman (15-1) och utmanaren Colby ”Chaos” Covington (15-1) som äger rum under UFC 245 nu till helgen. För de som uppskattar de mer ingående aspekterna av MMA som kampsport är det högst sevärt!

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy