24 juli, 2024
Nyheter

Exklusivt: David Jacobsson om KO-vinsten och framtiden

Av

Alexander Clausson

13/03/2024
David Jacobsson spark

Under den gångna helgens Allstars Fight Night 5 återvände David Jacobsson till buren för första gången på över ett år. Under ett ärligt samtal med Kimura berättar Jacobsson om matchen och framtiden.

David Jacobsson – ’Det är en väldigt primitiv situation’

Den ursprungliga tanken var att Jacobsson skulle möta Brasiliens Ramon Costa (7-5-0), men fick en ny motståndare i form av Serbiens Slađan Dragišić (7-19-0) med kort varsel. Den 27-åriga svensken tog hem segern via ett knä i matchens första rond. I en intervju med Kimuras Simon Tingberg berättar Jacobsson om matchen.

Det känns okej. Det var inte min original motståndare. Men när jag kom in i buren så märkte jag ändå att han är van vid boxning. Han väntade på att jag skulle slå så att han kunde kontra. Jag ville inte ta någon risk, även om den är liten. Jag vet inte vad dom hade sagt till honom om vinstpengar och vinstbonus. Det betyder mycket. Så jag gick bara på minsta möjliga risk. Jag gick för sparkarna. Det är ganska sofistikerat.


Vidare berättar Jacobsson om att han känner sig nöjd med det snabba avslutet, trots att han inte har klivit in i buren sedan december, 2022.

Jag hade mycket planer innan matchen. Jag ska testa mitt försvar och så vidare. Men när man väl är där inne så vill man bara ut så fort som möjligt. Desto snabbare jag kan komma ut därifrån desto bättre känns det. Det är väl lite av en feg mentalitet på det sättet. Men det är en väldigt primitiv situation. De flesta kommer inte förstå det. När jag började min karriär var det verkligen vinna eller dö.

I och med vinsten tog sig svensken tillbaka till vinstkolumnen efter en förlust mot Max Handanagić (9-6-1) via majoritetsdomslut under OKTAGON 38.

’Fick skit på sociala medier’


Motståndaren Dragišić står med ett svagt matchfacit och befinner sig inte i samma fas av sin karriär som Jacobsson. Den sistnämnda har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och Dragišić har sammanlagt sju raka förluster inom boxning och MMA. Jacobsson motiverar för Kimura varför det ändå var rätt beslut att acceptera matchen.

Det är en utvecklingsmatch. För mig handlade det om att ta den här matchen eller inte stanna kvar på kortet. Jag tycker att man som fajter är efterbliven om väljer att avstå en möjlighet. Även om det inte är optimala förutsättningar. Man har ändå lagt ner förberedelser inför matchen. Jag fick skit på det på sociala medier för jag möter en kille som är dålig, men min motståndare hade dragit sig ur och du har ändå möjlighet att vara kvar på kortet. Dina kompisar som har köpt VIP-bord kan fortfarande få möjligheten att se sig slåss. Jag tycker inte att man som man ska vara oärlig.

Jacobsson står nu med ett totalt matchfacit som lyder 12-4-0.

’Då är alla mina problem lösta’


Svensken inledde sin karriär i Halland, men har under de senaste åren varit bosatt i Stockholm och utgått från Allstars.

Från början var jag princip självlärd. Kollade mycket (tekniker) på Youtube och sådär. Att komma från det till Allstars med bra träningspartners. När man är i en miljö där folk vill någonting. Dom vill bli bäst i världen och dom till till UFC. Dom är beredda att gå på gymmet. Där jag kom ifrån, det var inte så. Där var det jag som fick inspirera alla.

Jacobsson är grundaren av den Halmstadsbaserade organisationen Wolf Fight Promotion. En organisation som Allstars Fight Night nyligen gick in som majoritetsägare i. Under de senaste åren har svensken brottats med utbrändhet, men känner att pusselbitarna nu börjas sättas på sin plats.

När jag började träna boxning med Paul (Akofely), då började det hända grejer med mitt stående. Jag har mognat mer med i mitt stående. Nu är det bara för mig att fysiken ska komma på plats. Jag ska återhämta mig helt ifrån min utbrändhet så jag kan hålla högt tempo i 15 minuter. Då är alla mina problem borta.


Det återstår att se vad som väntar härnäst för Jacobsson. Här kan läsaren ta del av samtliga resultat från den ovannämnda galan.

David Jacobsson seger

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Paddy Pimblett och Leon Edwards får specialkläder inför UFC 304
🥊 UFC 304 i Manchester närmar sig
Jon Jones
Jon Jones reagerar på stora regelförändringen inom MMA
🥊 ’Vi måste radera det här ur historieböckerna’
saul canelo alvarez
Canelo Alvarez går match i Vegas samma datum som UFC Sphere
🥊 Två stora galor krockar med varandra
Muhammad Mokaev – ’UFC gillar inte min stil’
🥊 Går sin sista match på kontraktet med UFC
Francis Ngannou "The Predator"
Då återvänder Francis Ngannou till buren efter sonens död
🥊 Kan gå av stapeln i Saudiarabien
Belal Muhammad vs Leon Edwards
Belal Mujammad smutskastar Leon Edwards inför UFC 304
🥊 ”Han håller bara i bältet”

Här kan du söka!

Search