Annons

De bästa svenskorna i MMA!

Av

kimura

29/11/2019
Lina Länsberg i oktagonen

Medan organisationen UFC, Ultimate Fighting Championship, växer sig allt större och hela sporten MMA sprider sig allt mer till populärkulturen växer såklart intresset för alla MMA-utövare som finns. Ingen kan ju till exempel ha missat vilket enorm popularitet Conor McGregor eller Ronda Rousey fick härom åren, något som inte alltid varit en självklarhet för utövare av denna sport. Men, det är inte bara utländska namn som tar hem medaljerna och syns på topplistorna längre! Sverige har länge haft en skara intressanta och välpresterande fighters som gjort hemlandet stolta och tar hem fler och fler internationella titlar.

Den absolut första svenska kvinnan inom UFC måste självklart få nämnas allra först! Vi talar ju om ingen mindre än Lina Länsberg. Hon började som thaiboxare och gjorde sin professionella debut inom MMA år 2012. Då mötte hon svensken Pannie Kianzad och förlorade matchen. Ändå var det Lina Länsberg som blev först till UFC, och år 2016 startade karriären inom världens största MMA-organisation. Början vad trög med en förlust mot brasilianskan Cris Cyborg men Länsberg krigade vidare. Totalt har hon i skrivande stund haft hela sju stycken UFC-matcher, med fyra vinster. Under de senaste året 2019 har hon dessutom vunnit bägge sina matcher. Nästa match kommer ske den 25 januari 2020 mot Sara McMann, och det kommer tveklöst att bli en spännande match!

Näst på tur har vi Pannie Kianzad, som alltså vann över Lina Länsberg redan 2012. Hon började tävla professionellt samma år med hade redan två professionella vinster i bagaget den matchen. Med en imponerande start som proffs inom MMA såg allt ljust ut för Pannie Kianzad som hade många chanser till UFC. Men med ett antal förluster blev en UFC-match inte verklighet förrän i år 2019! Kianzad mötte ingen mindre amerikanskan Julia Avila under sommaren och förlorade. Men tidigare i november var det dags igen och denna gång såg vår svenska till att gå segrande ur matchen i Ryssland. Vi tror definitivt att vi kommer se mer av denna fighter i framtiden!

Vidare har vi en svenska som till skillnad från ovanstående imponerade med vinst redan i sin debut inom UFC, nämligen Bea Malecki! Ännu en thaiboxare med många vinster och medaljer i bagaget. Tidigare i år fick hon kontrakt med UFC och det var i somras som den första matchen ägde rum. Motståndet Duda Santana från Brasilien hade inget val än att klappa i andra ronden och Bea Malecki utgick som segrare! En helt klart imponerande prestation av Malecki som ger många höga förväntningar över vad som komma skall. Är man dessutom intresserad av att betta på MMA och några av dessa svenskor i framtiden är bonuskoder den absolut bästa sidan för att hitta erbjudanden för olika spelbolag.

Vidare finns det en hel del svenskar med imponerande resultat både i amatör-MMA och proffsmatcher utanför UFC. Bland annat har vi Cornelia Holm med hela tre vinster och endast en förlust när det kommer till professionella matcher. Ännu en talang att hålla utkik efter helt enkelt!

Kommentarer inaktiverade.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök