Nyheter

Gilbert Burns nämner tre motståndare: ”Jag vill ha en ”Money fight”

Av

Johan Lorentzon

14/04/2022
Gilbert Burns på UFC 258 Presskonferens

Gilbert Burns (20-5) nämner tre möjliga motståndare efter förlusten mot Khamzat Chimaev (11-0) på UFC 273.

Gilbert Burns nämner tre möjliga motståndare efter förlusten

Gilbert Burns fick sin femte förlust i helgen efter ett tre ronders krig med Khamzat Chimaev på UFC 273. Burns kom in som underdog trots att han var rankad som 2:a i divisionen och Chimaev bara 11. Matchen gick till enhälligt domslut för svensken, men båda blev belönade med ”Fight of the Night”-bonusen och prisas av både Dana White och fansen. Burns tycker dock han förtjänar en så kallad ”money fight” och nämner nu tre fighters i UFC som han anser skulle vara intressant att möta. I en intervju med TSN sa han så här:

“Nate Diaz’s name is always on my mind. Nate or Nick, that’s a fight that I’ve always wanted to do. But, we’ll see, I think maybe [Jorge] Masvidal, then I’ll fight contenders again. I think I’ve earned the spot to get a big fight. I’ve just given the opportunity to fight Khamzat, we had a war. I feel the way the fight went, it gives me the opportunity to ask for a big fight.”

“Nate Diaz’s namn finns alltid i mitt huvud. Nate or Nick, det är en match jag alltid velat ha. Men, vi får se, Jag tror kanske [Jorge] Masvidal, och sen möta en utmanare igen. Jag tycker jag har förtjänat en stor match. Jag fick chansen att möta Khamzat, vi hade ett krig. Jag känner att på grund av hur den matchebn gick, så ger det mig rätten att fråga efter en stor match.”

Gilbert Burn satsar fortfarande på titeln

Gilbert Burn är dock noga med att han fortfarande satsar på att titeln i divisionen och att det inte bara handlar om penga-matcher.

”I’m going to take two, three weeks off at the most before I’m back in training. To be honest with you, I really want a big fight. Losing that fight was two steps back, even the way it was. People giving a lot of credit, the stock is up, but I want a title fight, and I went back a little bit. I’ve got to get a few more fights.”

”Jag kommer ta två till tre veckors vila innan jag går tillbaka till träningen. Men för att vara ärlig, jag vill verkligen ha en stor match. Förlora den där matchen var två steg tillbaka, även om det gick som det gick. Men folk ger mig cred och förstärkte mina aktier, jag vill ha en titelmatch, och backade lite. Jag måste bara gå några fler matcher.”

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök