Henry Cejudo siktar på P4P-tronen: Corona-virus eller ej

Anton

Forne dubbelmästaren Henry Cejudo vill se sig krönt som bäst Pound-for-Pound i UFC. Den tidigare olympiske guldmedaljören ligger för tillfället på en plats nummer 3 bakom Jon Jones och Khabib Nurmagomedov, något han söker att ändra på.

Självutnämnde “Triple C”, Henry Cejudo (15-2) har ställt in siktet på toppen av P4P-rankningen i UFC. Listan över de fighters som anses vara bäst i organisationen har länge varit ett ämne för diskussion inom organisationen, och positionen som P4P-kung en åtråvärd en. För tillfället sitter den lätta tungviktsmästaren Jon “Bones” Jones (26-1, 1 NC) på toppen av rankningen, med lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov (28-0) som nummer 2, följd av Cejudo själv. Bantamviktsmästaren säger sig nu söka att ersätta Jones som bäst i organisationen, och har via Instagram gjort sin plan klar.

Virus eller ej kommer kronan bli Cejudos

Sedan han erövrade flugviktsbältet från GOAT-profilen Demetrious Johnson (30-3-1) i augusti 2018 har Henry Cejudo blivit alltmer aktiv i sin jakt på en legendarisk status i sporten. Som tredubbel mästare i OS- samt MMA, anammade han smeknamnet “Triple C”, och påbörjade en kampanj av att utmana allt och alla i organisationen. Från att ha gett sig efter och besegrat dåvarande bantamviktsmästaren T.J Dillashaw (16-4) till att utmana fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski (21-1) och flugviktsmästarinnan Valentina Shevchenko (19-3) har Cejudo blivit en omtalad figur, och bidragit till att ge en större profil till UFCs lättaste viktklasser. Dock räcker det inte med Johnsons bälte för amerikanen, som nu även vill erövra “Mighty Mouse”s tidigare P4P-titel från nuvarande innehavaren Jon Jones.

Cejudo är planerad att gå sin nästa match under UFC 250 den 9 maj i Sao Paulo, Brasilien. Där är det tänkt att han skall möta forne fjäderviktsmästaren Jose Aldo (28-6) i en något kontroversiell matchning, med tanke på att Aldo förlorade sin enda match i viktklassen. Dock finns det frågor kring om galan ens blir av i en nation härjad av Corona-viruset. Dock tycks inte problemet med pandemin bekymra Henry Cejudo.

-4
Dana Sad
Dana Happy

Dana White om UFCs nästa besök till ‘Fight Island’

Alexander Clausson

Bortsett från Alexander Gustafssons förlust mot Fabricio Werdum blev det en lyckad svensksommar, i samband med UFC-galorna på Yas Island. När organisationen återvänder nästa gång kan det bli ett ännu längre besök.

“Fem eller sex galor på Yas Island”

I samband med UFCs presskonferensen efter onsdagsnattens avsnitt av DWCS, fick presidenten Dana White en fråga om Israel Adesanya vs. Paulo Costa kommer bli av på ‘Fight Island’.  Under det föregående besöket bockade organisationen av fyra galor på tre veckor, men enligt White kommer det se annorlunda ut vid nästa besök. Transkribering via ‘MMA Junkie’.

I told you guys we were going back to Abu Dhabi. I think this next run in Abu Dhabi will be five or six weeks.

Presidenten själv känner till den kommande tidens schema för organisationen, men berättade under presskonferensen att han ännu inte är redo att dela med sig av informationen till pressen.

I do. but when the time comes, I’ll announce it.

Sveriges Khamzat Chimaev genomförde sin debut för organisationen i samband med ‘Fight Island’-galorna och plockade hem två segrar inom loppet av tio dagar. Utöver Chimaevs seger tog även Amir Albazi (representerar Irak), Jack Hermansson (representerar Norge) och Pannie Kianzad hem varsin vinst.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
DWCS: Samtliga vinnare erbjuds UFC-kontrakt

Alexander Clausson

Avsnitt två av DWCS är över och fem vinnare fick en extra anledning att fira efter sina respektive vinster. Nedan följer resultatet från nattens gala, samt UFC-presidentens beslut.

Armbåge ur led efter nedtagning

I programmets huvudmatch besegrade Dustin Stoltzfus sin motståndare Joe Pyfer via TKO.  I samband med en nedtagning från Stoltzfus försökte Pyfer lindra fallet med sin högerarm, vilket ledde till att armbågen genast gick ur led. Händelsen fångade matchdomarens uppmärksamhet och drabbningen avbröts omedelbart. Vinsten gav Stoltzfs ett kontrakt med världens största MMA-organisation.

Även de övriga fyra vinnarna är numera UFC-‘fighters’, däribland den 20-åriga Cage Warriors-veteranen Cory McKenna. I videon ovan kan läsaren ta del av hur det såg ut när utövarna fick sina besked om UFC-kontrakt.

DWCS S04E02: Resultat

  • Dustin Stoltzfus besegrade Joe Pyfer via TKO (skada) – 4:21 minuter in i rond 1
  • Adrian Yanez besegrade Brady Huang via TKO (slag) – 0:39 minuter in i rond 1
  • Cory McKenna besegrade Vanessa Demopoulos via enhälligt domslut (30-27, 29-28, 29-28)
  • TJ Laramie besegrade Daniel Swain via TKO (doktorsstopp) – mellan rond 1 och 2
  • Impa Kasanganay besegrade Anthony Adams via enhälligt domslut (29-27, 29-27, 29-27)
Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC 252: Embedded – Avsnitt 2

Anton

Nu ligger det andra avsnittet av vloggserien UFC 252: Embedded uppe på Youtube. I avsnittet får man följa bland andra tungviktsmästaren Stipe Miocic, den forne dubbelmästaren Daniel Cormier och bantamviktaren Sean O’Malley.

En ny dag, ett nytt avsnitt av UFC 252: Embedded! Inför organisationens sjunde numrerade gala för året som äger rum i helgen, är alla förberedelserna i full rullning. I det här avsnittet av vloggserien som följer fighters veckan innan galan, får man bland annat ta del av när bantamviktsstjärnan “Sugar” Sean O’Malley (12-0) orädd inför förbannelsen färgar håret i kulören av hans motståndare Marlon “Chito” Veras (15-6-1) nationsflagga, Ecuador.

Titelutmanaren i tungvikt Daniel “DC” Cormier (22-2, 1 NC) lämnar sitt hem i Oakland, Florida för att ta flyget till Las Vegas där galan äger rum. Väl där beger han sig av till gymmet Extreme Couture för att genomföra en sparringsession. Cormiers motståndare till helgen, den regerande tungviktsmästaren Stipe Miocic (19-3) spenderar tid med familjen i sitt hem i Cleveland,  och diskuterar sitt träningsläger inför sitt stundande titelförsvar den 16 augusti.

Se det andra avsnittet av UFC 252: Embedded i videon ovan!

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Colby Covington vill se Tyron Woodley utburen på bår efter deras match

Anton

Den tidigare titelutmanaren i weltervikt Colby Covington har smärtsamma planer för sin motståndare i den forne mästaren Tyron Woodley. Covington säger sig vilja se Woodley utburen från oktagonen på bår, som bevis på att han gjort sitt “jobb”.

Covington vill åsamka smärta

Rivaliteten mellan Colby “Chaos” Covington (15-2) och Tyron “The Cosen One” Woodley (19-5-1) kommer snart nå sin kulmen när de två drabbar samman. Det rapporterade datumet för welterviktsmötet är den 19 september, vilket sammanfaller med UFC 253. De två kommer in i kampen med förluster i ryggen, där Covington senast förlorade en strid om bältet mot den regerande mästaren Kamaru Usman (17-1) i december förra året, och Woodley tog stryk mot den nummer 1 rankade welterviktaren Gilbert Burns (19-3) i slutet av maj.

Med en genuin osämja mellan Colby och Tyron, ser de båda matchen som mer än en möjlighet att ta en välbehövlig seger under 2020. I över två år har förolämpningar och utmaningar varit essensen av konversationer de två emellan, och ont blod planeras spillas i oktagonen. För Covington är mötet med Woodley en scen på vilken han kan visa upp sina kvalitéer, och han ser sig mörbulta den forne mästaren till ett avslut.

Kommer lämna Woodley medvetslös

I en intervju nyligen klargjorde Colby Covington vilka planer han har för Tyron Woodley i deras match. Han tänker avsluta en “T-Wood” som förväntas kliva in i oktagonen i sin livs form. Efter segern finns det få som kommer argumentera emot att Colby är den bästa welterviktaren i världen, förklarar han.

We are going to see the best Tyron Woodley we have ever seen in this fight. Speaking of his last two fights, those guys, yeah they beat him on the judge’s scorecard, this fight ain’t going to the judge’s scorecards. I’m leaving no doubt that I am the best welterweight in the world. I’m going to add another world champion to my resume. My long list of amazing resume I already have. I’m going to finish him, it is not going to the judge’s decision I promise you that. He will get left unconscious inside that Octagon.

 

Han avslutar med att ge sig själv en utmaning i att avsluta sin motståndare. Om Woodley inte bärs ut ur oktagonen på en bår efter matchen, har han inte utfört sitt jobb, säger Covington.

If Tyron Woodley does not leave the Octagon on September 19 live on ESPN on a stretcher then I didn’t do my job.

 

Kommer “Chaos” finna avslutet mot “The Chosen One” den 19 september?

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

Dillon Danis utmanar Logan Paul för 10 miljoner kr

Anton

Bellator-fightern Dillon Danis har erbjudit $1,000,000 till Youtube-profilen Logan Paul, om han lyckas slå Danis i en brottningsmatch. Paul har tidigare utmanat “influencers” till att brottas med honom, och själv erbjudit $10,000 till segraren.

Med Logan Pauls (0-1-0) erbjudande om 100,000:- ($10,000) till den som kan slå honom i brottning, har ett antal kampsportsutövare kommit ut för att anta utmaningen. Den tidigare UFC-fightern “Funky” Ben Askren (19-2, 1 NC) var snabb med att svara Paul, och föreslog att han inte ens behövde en minut för att besegra Youtubestjärnan. Nu har även den frispråkige träningspartnern till Conor McGregor (22-4), amerikanen Dillon “El Jefe” Danis (2-0) tagit till Twitter för att anta utmaningen från Paul. Dock höjde Danis vinstsumman avsevärt, från 10,000:- till tio miljoner kronor om Paul kan besegra honom på mattan.

1 millon if you can beat me.

 

Hur seriös Danis är i sitt erbjudande är svårt att avgöra. Det är högst tveksamt att han ens har tillgång till sådana summor. Med enbart två matcher som professionell MMA-fighter, har 26-åringen inte än etablerat en erfarenhet i buren. Om han är villigt riskerar att ruineras för äran att besegra en highschool-brottare i Logan Paul, återstår att se.

Läs mer
-5
Dana Sad
Dana Happy

Youtube-stjärnan Logan Paul utmanas av Ben Askren

Anton

En av Youtubes mer framstående personligheter i Logan Paul har utbytt ord med den pensionerade MMA-fightern Ben Askren på sociala medier. De två tycks ha utmanat varandra om en brottningsmatch, där Paul erbjudit “influencers” 100, 000:- om de kan besegra honom.

Askren vs. Paul i brottning?

Förra veckan kom “Funky” Ben Askren (19-2, 1 NC) ut med att han funderar på en återkomst till sporten. Askren gick i pension förra året efter två förluster på raken mot Jorge “Gamebred” Masvidal (25-14) och Demian Maia (28-10). Om “Funky” verkligen vill återvända till MMA-buren, kan en brottningsmatch mot Youtubekändisen Logan Paul (0-1-0) vara en god uppvärmning.

De två har nyligen gått efter varandra på sociala medier, efter att Paul gått ut på Twitter med en utmaning till alla “influencers” om en brottningsmatch. I Twitterinlägget säger sig Paul vara redo att betala ut 100, 000:- ($10,000) om någon lyckas besegra honom på mattan. Askren var inte sen med att anta utmaningen, och fick sig ett något så förolämpande svar på tal.

Twitterfejd

Det hela började med att Ben Askren föreslog att han trots sin dåliga höft skulle besegra Logan Paul inom minuten utifall att de två skulle mötas i en brottningsmatch.

$10,000 to any influencer who can beat me in a wrestling match.

 

I’ll pin you in less than a minute, bad hip and all.

 

Kort därefter svarade Paul upp med att Askren borde lugna ner sig, och hänvisade till den tidigare UFC-fighterns knockoutförlust mot Jorge Masvidal, som kom endast 5 sekunder in i deras möte under UFC 229.

Chill.

 

Askren tycks dock avfärda Pauls kommentar, och återvänder till hans initiala påstående om att han skulle besegra Youtubestjärnan inom en minut i en brottningsmatch de två emellan.

Shit happens, you think you can last 1 minute or no?

 

Det återstår att se om det blir någon Askren vs. Paul i brottning. Skulle Logan lyckas överleva en minut på mattan med “Funky”?

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy
Justin Gaethje and Khabib Nurmagomedov

Justin Gaethjes gameplan mot Khabib Nurmagomedov: Våld

Anton

Interim-mästaren i lättvikt Justin Gaethje planerar att bemöta mästaren Khabib Nurmagomedovs brottning med så kallade “bilkrascher”. Med en “dödszon” framför sig kommer Gaethje gå in för att bruka så mycket våld han kan mot en anstormande Nurmagomedov.

En plan om våld

Justin “The Highlight” Gaethje (22-2) är självsäker när det kommer till hans chanser att bli den första att besegra den regerande lättviktsmästaren Khabib “The Eagle” Nurmagomedov (28-0). De två är planerade att mötas i huvudmatchen under UFC 254 den 25 oktober, där lättviktstiteln skall enas under en mästare i en kamp på fem ronder de två emellan. I sina 28 tidigare matcher i karriären har Nurmagomedov lyckats bemästra sina motståndare med en förvånansvärd dominans, där hans färdighet i brottningen har varit ryssens fokus.

Gaethje ser dock inte Khabibs enastående skicklighet på marken som något problem. Den 31-årige amerikanen har en plan, i vilken hans fokus kommer ligga på att utsätta sin ryske motståndare för så mycket våld han mäktar med. I en matchplan uppdelad på “bilkrascher” och “dödszoner” skall Gaethje dra Nurmagomedov genom smärta och lidande för att slutligen finna segern, och därmed bältet.

Gaethje kan brottning

I en intervju med UFC-veteranen Michael “The Count” Bisping (30-9) berättar Justin Gaethje att han inte oroar sig för Khabib Nurmagomedovs brottning. Med en bakgrund som brottare i college, har Gaethje själv mött riktigt tuffa motståndare på mattan, förklarar han. Dock är det inte längre brottning de två atleterna sysslar med längre, säger Gaethje.

I was a Division-I All-American. Again, I’ve wrestled some of the toughest guys in their prime. Division-I college wrestling in America is the highest level other than going to the Olympics and wrestling on the international level. But we’re not wrestling anymore.

En “dödszon”

Gaethje fortsätter med att förklara att han planerar skapa en “dödszon” framför sig i matchen, i vilken rent och skärt våld kommer härska när Nurmagomedov sätter foten i den. I varje fas av matchen är planen från Gaethje att skapa så många sammandrabbningar med ryssen som möjligt, vare sig det är deras kroppar, axlar eller huvuden som slår ihop. Slag, sparkar, och “bilkrascher” är nyckeln till att slå Nurmagomedov.

There’s going to be a zone in front of me. It’s not very big. It’s going to be a zone of death, and if I have to represent death every time he enters the zone, that’s what I’m the best at – creating carnage, creating car crashes. So my only goal when I step in there is to create as many car crashes as possible, whether it be our bodies hitting, our heads hitting, our fucking shoulders hitting, our fists hitting, my fist hitting his head, his fist hitting my head, it doesn’t matter. I need to create car crashes, because that’s the only way to beat this guy.

Tränat nedtagningsförsvar

Trots sin självsäkerhet att han kan mäta sig med Khabib i brottningen, förklarar Gaethje att försvar mot nertagningar har varit ett fokus under hans träningsläger. Enligt Gaethje, har han tagit hjälp av en collegebrottare vid namn Ryan Deakin, som skall vara den bästa i USA i 71-kg viktklassen. Med veckoliga träningssessioner, säger sig Gaethje ta ordentligt med stryk på mattan i förberedelse inför Nurmagomedov. Utöver den intensifierade brottningen, så har hans träning inte ändrats, förklarar han.

I’m obviously focusing on takedown defense. Ryan Deakin – I don’t know if you know who Ryan Deakin is. He’s the No. 1 in the nation at 157. He was undefeated all year and didn’t get taken down. He wrestled for Northwestern. He’s 23 years old, and he literally makes me feel like a little bitch every Wednesday. I can’t tell you how demeaning it is to take the ass whooping I take from these kids. One is 23. One is like 21, but they’re really top 5 in the nation in NCAA Division-I wrestling and beat my ass every Wednesday. Outside of that, my camp is not changing. Nothing will change. I’ve never not focused on wrestling. Yeah, I’m working on what I need to work on.

Tidernas kamp vankas

Gaethje avslutar med att förklara att mötet med Nurmagomedov kommer handla om vem av de två som får sin föredragna matchbild. Hans motståndare har aldrig lämnat oktagonen oskadda, medans Khabib i kontrast alltid lämnat oktagonen oskadd. Med snart bara två månader kvar till “Tidernas kamp” i oktagonen, höjs förväntningarna för var dag som går.

I have never not come out of the cage with my opponent not being broken from physical damage. He’s never not walked out with a lot of physical damage, so we’re going to see who’s going to impose their will. It’ll be interesting. I do think it’ll be a battle for the ages.

Kan Justin Gaethjes brottningsfärdighet nollställa Khabib Nurmagomedovs nedtagningar?

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

Sean O’Malley ifrågasätter Cody Garbrandts vilja att möta honom i oktagonen

Anton

UFC-stjärnan Sean O’Malley påstår att den forne bantamviktsmästaren Cody Garbrandt inte vill möta honom i en match. Enligt O’Malley skall hans senaste prestationer ha haft en inverkan på Garbrandt, som helst skulle vilja undvika 25-åringen.

No Sugar för No Love

“Sugar” Sean O’Malley (12-0) har i all mening levt upp till de höga förväntningar som vilade på honom inför hans UFC-debut i 2017. Hittills har den unge amerikanen gått fyra matcher för organisationen, i vilka han lyckats bestå som obesegrad i sin professionella karriär. Ständigt på jakt efter nya utmaningar, har O’Malley efter sin senaste seger via knockout över Eddie Wineland (24-14-1) under UFC 250, försiktigt förfrågat om en framtida matchning med den forne mästaren i bantamviktsdivisionen Cody “No Love” Garbrandt (13-3). Garbrandt, som själv kommer från en imponerande knockoutseger under UFC 250 över Raphael Assuncao (27-8), är härnäst planerad att ta sig an den regerande flugviktsmästaren Deiveson Figueiredo (19-1) den 21 november.

Garbrandt undviker gärna O’Malley

I en intervju nyligen diskuterade Sean O’Malley en potentiell fight med Cody Garbrandt. 25-åringen förklarar att han inte tror att Garbrandt skulle vara villig att möta honom i oktagonen med tanke på den stora längdskillnaden de två emellan.

I don’t think he wants to fight me. I might be a little biased … I don’t think Cody wants to fight me. I think he sees that fight, I’m long, I’m tall, I’m accurate, I throw straight punches, he throws hooks. He’s 5’3.” I’m 6’4.” He don’t want that fight.

 

All respekt till Garbrandt

O’Malley fortsätter med att förklara hur han tror sig ha tagit sig in under Garbrandts skinn. Med en god prestation över Jose Alberto Quinonez (8-4) i mars månad, skall Garbrandt ha nått insikten att han inte har någon större lust att testa sig mot “Sugar Sean”. Dock säger sig O’Malley respektera Garbrandt, som efter tre raka knockoutförluster återvände till oktagonen för att besegra Assuncao.

I think I’ve been in his head. I think he probably watched my fight with Jose Quinonez because we didn’t have any beef back then but I bet he was thinking ‘I’m going to avoid that fight’ back then. Then I knock out Eddie Wineland and he knocks out Raphael Assuncao but like I said, I think I said it on a podcast the other day, I respect Cody a lot. He got knocked out not once, not twice, he got knocked out three times in a row and then he comes back and fights a tough guy like Assuncao and he got the job done.

 

Med Cody Garbrandts ambitioner på en flugviktstitel, finns det risk att O’Malley får vänta lite på att möta sin fyra år äldre landsman i buren. Sugar Sean själv skall gå match till helgens gala UFC 252, där han tar sig an Marlon “Chito” Vera (15-6-1) i ett spännande möte i bantamviktsdivisionen.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Ion Cutelaba testar positivt för Covid – missar UFC 252

Anton

Ion Cutelaba missar sin returmatch med Magomed Ankalaev under UFC 252 efter att han testat positivt för Corona-viruset. Cutelaba vs. Ankalaev 1 ägde rum i slutet av februari detta år, och fick ett kontroversiellt avslut. Returmatchen får nu skjutas upp.

Hulken har Corona

Den lätta tungviktaren Ion “The Hulk” Cutelaba (15-5, 1 NC) får inte se sig revanschera sin förlust mot ryssen Magomed Ankalaev (13-1) under helgens gala UFC 252. Efter att ha förlorat deras första match i februari på kontroversiellt vis, var det tänkt att de två återigen skulle göra upp i oktagonen, i hopp om att få fram en definitiv vinnare mellan de två. Olyckligtvis för Cutelaba, har han testat positivt för Covid-19, och får därmed istället slå sig an till statistiken av Corona-fall världen över.

En misslyckad plan

I den första matchen, som ägde rum den 29 februari, tog sig Cutelaba an sin ryske motståndare på ett underligt vis. Efter en våldsam offensiv från Ankalaev, tycktes Cutelaba tillsynes vara ordentligt omskakad. När den rutinerade domaren Kevin MacDonald gick in och bröt matchen, brusade moldaven upp i ilska över stoppet, och visade inga tecken på att vara omtöcknad. Enligt Cutelaba själv, skall det ha varit en taktik från hans sida att låtsas vara skadad, i hopp om att Ankalaev skulle slå sig trött och bli oförsiktig i jakten på ett avslut, vilket Hulken sedan skulle kapitalisera på.

Det tänket gick dock inte väl för Cutelaba, som istället för att hyllas för en strålande matchplan, fick sig en TKO-förlust och blev kritiserad för att mer eller mindre ha “lagt” sig i fighten. Vad som blir av honom nu återstår att se. Antingen väljer UFC att boka om matchen med Ankalaev till ett senare skede, eller så försöker de hitta en ersättare som på kort varsel kliver in för att ta sig an Ankalev till helgen. För Cutelaba blir det en tid vis sidan av oktagonen, tills det kan säkerställas att han inte längre är en smittorisk.

Läs mer
-5
Dana Sad
Dana Happy

Tai Tuivasa påstår sig sparkad av UFC

Anton

Den australiensiska tungviktaren Tai Tuivasa säger sig ha blivit släppt av UFC på sociala medier. Tuivasa har förlorat sina tre senaste matcher i organisationen, och vann senast en match i juni 2018.

Tai Tuivasa utan UFC-kontrakt?

Tai “Bam Bam” Tuivasa (9-3) stormade in i UFC med sin debut i november 2017. Den dittills obesegrade australiensaren besatte en god kraft i nävarna och var atletiskt imponerande för en tungviktare. Han inledde sin karriär i världens främsta MMA-organisation med att ta sig tre segrar på raken, där han bland annat besegrade en tidigare mästare i divisionen Anderi “The Pit Bull” Arlovski (29-19, 2 NC).

Den senaste tiden har det dock inte gått alltför väl för “Bam Bam”, som lidit sin första, andra samt tredje förlust i karriären på raken. I sin sista i oktober förra året mäktade Tuivasa inte med att mäta sig med moldaven Sergey “The Polar Bear Spivak (11-2), som i den andra ronden släckte australiensaren med en arm-triangel.

Nu säger sig Tuivasa med sina egna ord att han har blivit släppt av UFC. Inget officiellt uttalande har kommit från organisationen själv gällande hans kontrakt med dem, likväl som inga nyheter om en matchning för Tuivasa. När han blev tillfrågad på Instagram i kommentatorsfälten om UFC gjort sig av med honom, svarade han “ja”.

Om det här stämmer återstår att se. Så länge UFC själva inte nämner något om det, så är inget skrivet i sten.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.