Nyheter

Jorge Masvidal om helgens förlust: Min brottning var skit

Av

Jonathan Damm

07/03/2022

Efter helgens förlust mot Colby Covington så kritiserar Jorge Masvidal sin egen brottning och pekar ut det som ett förbättringsområde.

Jorge Masvidal starkt kritisk till sin egna brottning

Under helgen som gick så ägde UFC 272 rum, där welterviktarna Colby Covington (17-3) och Jorge Masvidal (35-16) ställdes mot varandra i galans huvudmatch. Matchen slutade med Covington som vinnare via domslut och en av anledningarna enligt Masvidal själv, var Covingtons överlägsna brottning. En förmåga han siktar på att förbättra till framtida matcher.

Matchen hade gått annorlunda med bättre brottning

Under presskonferensen efter helgens gala så kritiserade Masvidal sin egna brottning och han menade att matchen gått annorlunda om han bara varit bättre på just det området.

I wrestled like shit. I lost a lot of exchanges. If I were to won them, on a technical level, things could’ve gone a little bit differently if I made him expend more energy on certain takedowns. That first takedown I gave up, he took my back. He rode me pretty good. That got me pretty flat going into the next round. I felt like I won a lot of the exchanges. I felt like on the feet, I definitely did the more damage. But it’s a fight. I mean, shit, man. If I could’ve done it all over again, I would’ve gone to college and wrestling my ass off and got my grades up to be able to stuff all these guys up, then just keep it on the feet. I was just flat on the wrestling, brother.

Jag brottades som skit. Jag förlorade en massa utbyten. Om jag hade vunnit dem, på en teknisk nivå, saker skulle ha gått lite annorlunda om jag fått honom att använda mer energi på vissa nedtagningar. Den första nedtagningen jag gav upp så tog han min rygg. Han red mig rätt bra. Det gjorde mig platt inför nästa rond. Jag kände att jag vann många av utbytena. Jag kände att jag gjorde mer skada på fötterna. Men det är en fight, jag menar, skit asså. Om jag hade kunnat göra om det så hade jag gått till college och brottats röven av mig och fått upp mina betyg för att kunna stoppa alla de här killarna, sedan bara hållit det på fötterna. Jag var föll platt i brottningen, broder.

Behöver förbättra brottningen för framtida motståndare

Just brottningen är någonting som Masvidal själv känner att han måste förbättra inför framtida motståndare, särskilt om dessa är brottare själva.

If I fight another wrestler, I need to make sure I can deal with this thing. It’s all been tough fights with me with the wrestlers. Thinking, ‘Is he going to shoot on me?’ so I don’t open up as much on the feet as I should. Then, I get in big scrambles and I get out-scrambled, so I need to fix the wrestling, man.

Om jag möter en annan brottare, så måste jag vara säker på att jag kan handskas med det här. Det har alltid varit tuffa fighter med brottare. Att tänka, “kommer han skjuta för en nedtagning på mig?” så att jag inte är lika öppen på fötterna som jag borde. Sen, när jag hamnar i stora scrambles så blir jag utscramblad, så jag måste fixa brottningen, mannen.

Huruvida Masvidals insikt om sina problem med brottningen i sina matcher kommer att leda till konkreta förbättringar inför nästa motståndare är någonting som i nuläget återstår att se.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök