Michael Bisping uppger att UFC i London den 17:e mars kan bli hans sista gala

Det hade bara gått lite mer än en vecka sedan Michael Bisping förlorat sin mästartitel via submission till Georges St-Pierre när Bisping i helgen meddelade att han tackat ja till att fightas mot Kelvin Gastelum vid UFC Fight Night 122: Shanghai redan den 26:e november.

Bara några timmar efter meddelandet valde Bisping att uttala sig till FloCombat där han förklarade sitt beslut att möta Gastelum.

I can’t see how I cannot take this fight. I’m serious because the homework is done. I’ve got no injuries, I like to fight and I’ve got a bad taste in my mouth from my last performance. That’s what’s bothering me. The UFC head of legal, Hunter Campbell, he was checking ‘Are you OK, are you OK?’ and physically I’m fine. Mentally, I’m very frustrated.

So this gives me a chance to exorcize my demons and get some decent mental space back. Physically, I’m totally fine. Mentally, I’m pissed off. So for me it’s almost a gift from the gods.

Bisping förklarade sedan att, även om han genomlidit en förlust där han fick ta emot en hel del stryk för bara en vecka sedan, så har han genomgått rigorösa läkarkontroller och fått ett ”ok” från doktorer och UFC:s VD ,Dana White, om att få gå fighten.

I text [UFC President Dana White] saying ‘I see that Gastelum needs an opponent’ and that I know a guy that fought last week that has no injuries. He texts back ‘interesting’ and I said ‘very.’ Then he called me. Obviously he was concerned that I had no injuries or anything like that. I had to do some medical tests or whatever and when he was satisfied, he was like ‘Cool let’s do it.’

He was over the moon. He couldn’t believe it.

Även om Michael Bisping har stor respekt för Kelvin Gastelum så hoppas han kunna inkassera en seger så att han kan förbättra förutsättningarna för att eventuellt få gå en stor fight i London den 17:e mars. Bisping tror i nuläget att detta skulle kunna vara hans sista i karriären.

At the end of the day, I respect Kelvin. He’s a great fighter, but it’s nothing about Kelvin. I just, for me, obviously I was upset about how the fight went and I’ve been a bit depressed and this came up and the best way to get rid of that is to just get right back in there.

Hopefully I can go out in a couple of weeks and get back in the win column so I can sleep well at night. Plus I can stick a few more dollars in the bank account and then I’ll have my final fight in London in March.

0
Dana Sad
Dana Happy
Colby Covington Darren Till Tyron woodley UFC

Colby Covington ryktas vara skadad – Darren Till utmanar Tyron Woodley

Den regerande interimmästaren i weltervikt Colby Covington verkar få vänta på sin titelmatch mot den regerande mästaren Tyron Woodley. Enligt den brittiska fightern Darren Till hävdar att Covington är skadad och utmanar Woodley via Twitter.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Sage Northcutt vinst i oktagonen UFC

UFC Boise: Eftertankar – Sage Northcutt är på väg att växa in i rollen som talang

UFC besökte, för första gången, CenturyLink Arena i Boise Idaho för UFC Fight Night 133: “Dos Santos vs. Ivanov”. Det var ett trevligt matchkort med en rad intressanta matchningar. Därför förväntade vi oss god underhållning och bra mma. Vid mikrofonen hade vi firma Fitzgerald/Smith och i buren regerade Senor Joe Martinez.

Underkort 

115 lbs.: Jessica Aguilar vs. Jodie Esquibel 

Detta var en rätt usel fight, men så brukar det vara på Fight Pass-delen av underkortet. Jodie Esquibel har professionella boxningsmatcher på sitt CV. Det kunde man inte ana utifrån hennes prestation. Jessica Aguilar lär vid en tidpunkt ha setts som den främsta stråviktaren i världen. Det hade man aldrig kunnat gissa. Domarna gav segern till Jessica Aguilar. Det var säkert helt rätt. Gäsp.

125 lbs.: Mark De La Rosa vs. Elias Garcia 

Elias Garcia är kickboxare och kusin med bröderna Pettis. Han tränar följaktligen på Roufus Sport. Han ställdes mot Mark De La Rosa som gick ned till flugvikt efter att ha förlorat i UFC-debuten. Dessa två flugviktare bjöd på okej tempo men det var inte fråga om någon stor underhållning. Vid 2.00 in i rond 2 fick De La Rosa en tight rear-naked choke som tvingade Garcia att klappa.

125 lbs.: Liz Carmouche vs. Jennifer Maia 

Liz Carmouche (#7) är en veteran som har varit med länge. Hon tävlade tidigare i bantamvikt men när UFC öppnade flugvikten för kvinnor gick Carmouche dit. Jennifer Maia är f.d. Invictamästarinna och debuterade alltså mot riktigt tufft motstånd. Matchen då? Ja, den var aningen bättre än kvällens öppningsmatch men särskilt minnesvärd var den inte. Carmouche tog en säker poängseger.

145 lbs.: Raoni Barcelos vs. Kurt Holobaugh

Kurt Holobaugh är en riktigt tuff striker som tog sig till UFC via DWTNCS, men hans första fight försenades av en USADA-avstängning. Raoni Barcelos är en intressant debutant med stark grappling och KO-kraft. Fighten höll bra tempo och de var inte rädda för att växla slag i det stående. Barcelos säkrade dessutom några nedtagningar men gjorde inte någon avgörande skada på marken. I tredje ronden fick brassen träff och han visade prov på god ’killer instinct’ när han följde upp med precisa och stenhårda slag. En slagserie avslutades med en klockren uppercut som fällde Holobaugh till marken och då hade domare Herb Dean sett tillräckligt. Han avbröt fighten vid 1.29 av rond 3 och Raoni Barcelos tog en imponerande TKO-seger i sin UFC-debut.

125 lbs.: Said Nurmagomedov vs. Justin Scoggins 

Debutanten Said Nurmagomedov är kusin till Khabib men tränar tillsammans med Zabit Magomedsharipov under coach Mark Henry i New Jersey. Han ställdes mot erfaret och tufft motstånd i form av Justin Scoggins. Detta var en match up mellan två giftiga strikers. Amerikanen har karatebakgrund vilket syns tydligt i hans rörelsemönster. Nurmagomedov hade också problem med sin motståndares fotarbete. Scoggins cirklade på utsidan och prickade med ett fåtal långa tekniker. Två av domarna gav det delade domslutet till den ryske debutanten. Ett tveksamt domslut.

Det vi kommer minnas tydligast från matchen var när den usle domaren, Rulon Day (ja han heter faktiskt så), dömde upp Nurmagomedov när denne jobbade med ground-and-pound från topposition. Amatörmässigt.

145 lbs.: Darren Elkins vs. Alex Volkanovski 

Alex Volkanovski är en talangfull och mycket kraftfull fighter som kom in med 4 raka vinster. Han ställdes mot den tuffe veteranen Darren Elkins (#10) som kom in med 6 raka vinster. Matchen höll högt tempo och bjöd på bra underhållning. Volkanovski träffade upprepade gånger med sin överhandshöger och hade amerikanen rejält skakad. Elkins visade att han är omänskligt tuff som höll sig kvar i fighten. I slutändan var det inget snack om saken. Volkanovski tog en solklar domslutsseger i vad som var en stark kandidat till ”Fight of the night”.

135 lbs.: Alejandro Perez vs. Eddie Wineland 

Alejandro Perez (#13) och Eddie Wineland (#15) är duktiga strikers. Mexikanen, som har boxningsbakgrund, är den mer tekniske av de två men Wineland har krut i nävarna. Vi bjöds på en ganska ensidig fight från dessa strikers. Det var en jämn fight men inte något vi kommer att minnas. Alla tre poängdomarna gav segern till Perez med siffrorna 29-28.

Huvudkort 

135 lbs.: Cat Zingano vs. Marion Reneau

36-åriga Cat Zingano (#6) ställdes mot 41-åriga Marion Reneau (#7) i en match mellan två riktiga veteraner. Det blev en tuff fight. Det är en jäkla tur för Zingano att hon har bra takedowns och ett kvävande toppgame för hennes striking har inte utvecklats på 10 år. Det räckte ändå till en seger för ”Alpha Cat” som bröt en tre matcher lång förlustsvit.

145 lbs.: Myles Jury vs. Chad Mendes 

Myles Jury (#12) har sett bra ut sedan han tog klivet ned till fjädervikt. Nu ställdes han inför en mycket tuff utmaning i Chad Mendes. ”Money” Mendes, som tillhört eliten i fjädervikt sedan många år, gör comeback efter en längre dopingavstängning. Själva fighten inleddes förvånansvärt avvaktande och det dröjde ett tag innan det lossnade. Efter halva första ronden träffade Mendes med en hård vänster som fällde Jury till marken. Efter en stunds ground-and-pound klev domare Jason Herzog in och avbröt matchen. Avslutet kom vid 2.52 via TKO.

170 lbs.: Randy Brown vs. Niko Price

Randy Brown är en onormalt lång welterviktare (190,5 cm) som har avslutat 8 av 10 vinster i förtid. Niko Price är en explosiv och aggressiv fighter som även han har för vana att avsluta sina motståndare. Frågan var bara hur han skulle hantera Browns enorma räckvidd. Som väntat hade Brown ett övertag i det stående och Price såg aningen långsam ut. Det vägde han delvis upp med nedtagningar och ground-and-pound.

I andra ronden fick Brown en nedtagning och jobbade bra från topp. I en märklig scramble-situation lyckades Price, som låg på rygg, träffa med 4-5 hårda hammerfists. Dessa träffade klockrent och Herb Dean klev in och avbröt matchen vid 1.09 av rond 2. Seger via KO i ett av de märkligaste avslut vi har sett.

145 lbs.: Dennis Bermudez vs. Rick Glenn 

Dennis Bermudez är en explosiv veteran med brottningsbakgrund och en giftig överhandshöger. Han har haft det motigt på sistone och är i stort behov av en seger. Rick Glenn är en erfaren och southpaw-fighter med bra boxning och 75% avslut. Matchen blev jämn, höll bra tempo och bjöd på rätt skaplig underhållning. Två av domarna valde att ge segern till Glenn som tog hem det delade domslutet. Inte något solklart domslut och Bermudez var märkbart förvånad när resultatet lästes upp. Nåja, det var åtminstone inget rån.

170 lbs.: Sage Northcutt vs. Zak Ottow

Ett synnerligen ovärdigt co-main event. Zak Ottow är en handplockad medelmåtta som UFC har valt ut för att ge 22-årige ”Super” Sage Northcutt en rimlig chans till seger i sin återkomst till weltervikt. Frågan är om den atletiske ynglingen ska klara av att hantera en stor och fysiskt stark welterviktare som Ottow. Det blev en märklig fight. Ottow kontrollerade hela första ronden från topposition. I andra ronden såg Ottow trött ut och det blev tydligt att han inte ville stå upp med ”Super Sage”. Tre minuter in i andra ronden träffade Northcutt med ett hårt slag som fällde Ottow. Han klev in, avlossade några hårda hammerfists och därmed var det klart. Northcutt vinnare via KO vid 3.13 av rond 2. Den unge mannen såg kraftfull ut i 170 pounds och kanske har han hittat rätt viktklass.

265 lbs.: Junior Dos Santos vs. Blagoy Ivanov 

I kvällens huvudmatch fick vi se den f.d. tungviktsmästaren Junior Dos Santos (#8) ta sig an UFC-debutanten

Blagoy Ivanov. Dos Santos hade haft problem med USADA och därför inte kunnat tävla på drygt ett år. Matchen var ingen höjdare. Dos Santos jobbade från utsidan, utnyttjade sitt fotarbete och överlägsna räckvidd. Han genomförde en smart lågriskstrategi. Det räckte till ett solklart domslut.

Sammanfattning

Idaho State Athletic Commission har infört de nya reglerna. Det applåderar vi. Poängdomarna verkade dock inte vara bekanta med det nya regelverket. Deras poängsättning var stundtals riktigt märklig.

Kvällens FOTN-bonus gick till Barcelos och Holobaugh. Övriga två bonusar gick till Niko Price och Chad Mendes. Alla kammar de hem $50,000 för sina insatser.

Alexander Volkanovski tog sin femte raka, och karriärens viktigaste, seger när han besegrade 10-rankade Darren Elkins. Han tar sannolikt över Elkins plats på rankingen och är redo att ställas mot toppmotstånd.

Chad Mendes tog en imponerande seger mot den duktige Myles Jury. Efter lång dopingavstängning måste det ha känts bra med en avslutsvinst i comebacken. Vore det inte för att han nyss varit dopingavstängd skulle vi ha varit glada för hans skull.

Sage Northcutt gjorde en stark insats när han besegrade Zak Ottow. Han såg kraftfull och avslappnad ut. Kanske är han på väg att växa in i rollen som talang.

Junior Dos Santos är tillbaka. Nja, han vann åtminstone. Det var inte den bästa versionen av Dos Santos vi någonsin sett. Kanske var det ringrost efter drygt ett års frånvaro. Kanske är han inte längre samme fighter. Vem vet. Mot en fighter som Ivanov, vars striking är ensidig och lättläst, skulle den gamle JDS ha gjort processen kort.

I slutändan blev detta ett okej kort, inte mer. Men man kan inte alltid få allt man önskar. Nästa vecka är det UFC-gala från Hamburg. Det kan bli intressant.

______________________

Kimuraredaktionen

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC-moskva-aleksei-olieneik-vs-mark-hunt

UFC Moskva: Mark Hunt mot Aleksei Oleynik officiellt bekräftad

Ett tungviktsmöte mellan Mark Hunt och Aleksei Oleynik blev under torsdagen klar för UFC:s första gala i den ryska huvudstaden Moskva. Mötet har under den senaste månaden ryktats vara klar för galan, men UFC bekräftade matchningen idag via deras Twitter-konto.

Oleynik var inbokad först mot den forne mästaren Fabricio Werdum, men den matchen ställdes in när Werdim testade positivt för otillåtna preparat. In kliver istället Mark Hunt och ersätter brassen.

Oliynyk är den första i UFCs historia att vinna genom ‘ezekiel-strypning’, han har dessutom gjort det två gånger. I sin senaste match ströp han ut sin motståndare, Júnior Albini, via en ”ezekiel”.  Den 41-årige MMA-veteranen har gått hela 68 proffsmatcher och samlat ihop ett record på 56–11–1(!) där hela 44 har varit via submission.

Den 44-årige gick sin senaste match mot amerikanen Curtis Blaydes under UFC 221, en match han förlorade genom enhälligt domslut. Innan förlusten mot Blaydes besegrade Hunt den topprankade Derrick Lewis via TKO på ”UFC Fight Night: Lewis vs. Hunt” i juni förra året.

UFC Moskva äger rum den 15:e september och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Tungvikt: Mark Hunt vs. Aleksei Oleynik
Tungvikt: Andrei Arlovski vs. Shamil Abdurakhimov
Mellanvikt: Omari Akhmedov vs. CB Dollaway
Bantamvikt: Merab Dvalishvili vs. Terrion Ware

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Darren Till i oktagonen

Darren Till svarar på ”Wonderboys” önskan att förbjuda oblique-sparkar

För några månader sedan förlorande Stephen Thompson ett enhälligt domslut mot Darren Till på UFC Liverpool. Thompson berättade senare att han skadade knät i matchen och att han gärna skulle se att oblique-sparkar blir förbjudna (en spark som går mot framsidan av knät). Nu en månad senare, i en intervju till MTKGlobal, ger britten ett svar på vad Thompson önskan.

“If he wants leg kicks banned, why don’t we ban spinning head-kicks to the face while we’re at it?

“I was not trying to hurt his knee. I was trying to deaden his leg to stop him using it. That was my strategy. I know he’s had surgery on his left knee and I was not trying to cause him another injury in that area but this is a fight and we’re in the most brutal sport in the world. In my opinion, you can’t really come out and say you want this thing banned or that thing banned.”

Vinsten över “Wonderboy” var Tills största i karriären och skickade honom upp till nummer två på rankingen direkt bakom Tyron Woodley och Colby Convington. Då dessa två ska mötas senare i år verkar det dock som Till får vänta på sin titelchans. Han säger emellertid att han är villig att ge Thompson en rematch medan han väntar.

“If a rematch with Thompson is what the UFC want me to do, I’ll do the rematch,”

“If he wants another fight, it’ll be the different this time. I’ll be much stronger. If he wants it, he can have it. I’m not one for turning down a fight – especially not a rematch.”

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Glad Paul Daley

Paul ”Semtex” Daley är klar för Bellators weltervikts GP

Det har inte varit helt klart om Paul Daley kommer vara en del av Bellators kommande weltervikts GP. Men inatt har ESPN kunnat avslöja att ”Semtex” skrivit på kontrakt för att delta i turneringen. Dock är ingen motståndare satt för den hårt slående britten än, men kanske blir det Michael ”Venom” Page som Daley tidigare uttryckt sig vilja möta.

Daley har ju haft en intressant karriär då han blev avskedad från UFC efter hans incident med Josh Koscheck under UFC 113. På senare tid verkar han även haft dispyter med Bellator och det var oklart om han ens kommer skriva på ett nytt kontrakt för organisationen. Nu verkar det emellertid som om parterna har kommit överens. Ali Abdelaziz, Daley’s manager gick nämligen ut på twitter och prisade organisationen efter förhandlingarna var färdiga.

Bellators weltervikts GP kommer starta den 29:e september med att Doublas Lima möter Andrey Koreshkov. Andra deltagare i turneringen är bland annat Rory MacDonald, Michael Page, Lorenz Larkin och Jon Fitch.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC hjärta M1

Ryska M-1 Global har skrivit avtal med UFC

Enligt instagram har den ryska organisationen M-1 Global skrivit på ett avtal med UFC. Avtalet ska ge M-1 Challenge mästarna en chans att kontrakt med UFC och även ge ryska organisationen verktyg att scouta talanger till UFC. Här nedan är i alla fall instagraminlägget.

The Russian-Chinese investment fund, Mubadala Investment Company and the Ultimate Fighting Championship announced foundation of UFC Russia. The new company is going to promote MMA and organize new shows in Russia and the Commonwealth of Independent States (CIS). M-1 Global is going to be a partner taking care of finding Russian athletes and preparing them for the fights. M-1 Challenge champions will get a unique opportunity to sign contracts with the UFC. M-1 Global president Vadim Finkelchtein: «We are looking forward to further cooperation with the UFC and the Russian-Chinese investment fund working on developing young Russian talents and this will benefit our sports very much. MMA is a very popular kind of sports and cooperation of the UFC, investment fund and M-1 Global can take MMA in Russia to new level. Competition in M-1 Global is going to be even tougher and that means we are going to see even more excellent and spectacular fights!» _____ Чемпионы М-1 будут автоматом попадать в UFC «В смешанных единоборствах России будет больше ярких и зрелищных поединков» 18 июля Российско-китайский инвестиционный фонд, Mubadala Investment Company и американская компания UFC (Ultmate Fightng Championship) объявили о создании совместной компании UFC RUSSIA. Новое предприятие сфокусируется на развитии индустрии смешанных боевых искусств (MMA) в России и СНГ, займется подготовкой и проведением спортивных мероприятий под брендом UFC. Поиском и подготовкой новых ММА-атлетов в РФ займется M-1 Global, которая станет гарантированным трамплином в эту организацию – чемпионы M-1 будут автоматически переходить в UFC. «Мы с нетерпением ждем возможности работать с UFC и РКИФ над развитием молодых ММА талантов в России и СНГ, что, несомненно, поможет развитию этого вида спорта в целом. ММА уже является очень популярным видом спорта среди наших атлетов, и совместная работа с UFC и РКИФ поможет вывести ММА на принципиально новый уровень. Это означает, что в Лиге смешанных единоборств М-1 возрастет конкуренция, будет больше ярких и зрелищных поединков», – считает Вадим Финкельштейн, президент M-1 Global.

Ett inlägg delat av M-1 Global (@m1global)

“The Russian-Chinese investment fund Mubadala Investment Company and the Ultimate Fighting Championship announced foundation of UFC Russia,”

“The new company is going to promote MMA and organize new shows in Russia and the Commonwealth of Independent States (CIS). M-1 Global is going to be a partner taking care of finding Russian athletes and preparing them for the fights. M-1 Challenge champions will get a unique opportunity to sign contracts with the UFC.”

Det står även ett statement från M-1 VD President Vadim Finkelchtein.

“We are looking forward to further cooperation with the UFC and the Russian-Chinese investment fund working on developing young Russian talents and this will benefit our sports very much,”

“MMA is a very popular kind of sports and cooperation of the UFC, investment fund and M-1 Global can take MMA in Russia to new level. Competition in M-1 Global is going to be even tougher and that means we are going to see even more excellent and spectacular fights!”

Om detta kommer innebära att de co-promotar den kommande UFC-galan i Moskva tillsammans och om vi kanske även kommer få se Fedor Emelianenko i UFC, det återstår att se. Att UFC och M-1 Global samarbetar är i vilket fall som helst en stor grej.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Rory MacDonald seger!

Rory MacDonalds titel på spel under Bellators welterviktsturnering

Scott Coker berättade genom ESPN att Bellators welterviktsturnering kommer vara lite annorlunda än andra turneringar. Rory MacDonald deltar som bekant i turneringen och det innebär också att hans titelbälte i weltervikt kommer vara på spel.

Förutom att den som vinner turneringen kommer vara mästare i weltervikt innebär det här att bältet rent teoretiskt kan byta händer flera gånger under turneringens gång. Dessutom kommer varje match i turneringen gå i fem ronder istället för tre.

Bellators welterviktsturnering kommer, förutom Rory MacDonald, även ha deltagare som forne mästaren Andrey Koreshkov, forne mästaren Douglas Lima, Lorenz Larking, Jon Fitch, Michael Page, Neiman Gracie, Ed Ruth och Yaroslav Amosv. Paul Daley förväntas att ansluta sig till turneringen, men detta är inte officiellt klart än.

Turneringen startar den 29:e september med Koreshkov mot Lima. På samma kort kommer Rory MacDonald gå upp en viktklass och möta Gegard Mousasi för titeln i mellanvikt. Oavsett resultat kommer han sen gå tillbaka till weltervikten för att delta i turneringen och försvara sin titel i weltervikt där. Den så kallande ”Red King” kommer med andra ord vara väldigt upptagen här framöver.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
UFC-228-Zabit-Magomedsharipov-vs-Yair-Rodriguez

UFC 228: Zabit Magomedsharipov mot Yair Rodriguez officiellt bekräftad

Efter att rykten kring ett möte mellan de två fjäderviktarna Zabit Magomedsharipov (15-1 MMA, 3-0 UFC) och Yair Rodriguez (10-2 MMA, 6-1 UFC) florerat, bekräftade UFC under onsdagen matchningen för UFC 228 via deras Twitter-konto.

Magomedsharipovs och Rodriguez har ryktats vara klara för ett möte vid flera tillfällen de senaste månaderna,  bland annat för UFC 227 och för UFC Ryssland. Rodriguez förnekade dock ryktena och avskedades från UFC . Enligt UFC:s VD Dana White var anledningen bakom avskedandet att Rodriguez hade tackat nej till två matcher i rad, bland annat mot Zabit Magomedsharipov. I början av juni fick dock 25-årige mexikanaren ett nytt kontrakt av UFC.

Rodriguez (10-2 MMA, 6-1 UFC) har inte gått match sedan TKO-förlusten mot Frankie Edgar i maj förra året. Förlusten bröt en 8-matchers vinstsvit för Rodriguez, som vann den första upplagan av The Ultimate Fighter: Latin America.

Magomedsharipov (15-1 MMA, 3-0 UFC) besegrade i sin senaste match amerikanen Kyle Bochniak via domslut på UFC 223 tidigare i år. Den 27-årige ryssen har 11 raka vinster, varav 10 av dem har varit via avslut.

UFC 228 äger rum den 8:e september i Dallas, Texas, och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Champ Nicco Montano vs. Valentina Shevchenko
Carla Esparza vs. Tatiana Suarez
John Dodson vs. Jimmie Rivera
Zabit Magomedsharipov vs. Yair Rodriguez
Jessica Andrade vs. Karolina Kowalkiewicz
Cody Stamann vs. Aljamain Sterling
Ryan Benoit vs. Roberto Sanchez
Charles Byrd vs. Darren Stewart
Frank Camacho vs. Geoff Neal

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy
MONTANO nicco vs valentina shevchenko ufc 228

UFC 228: Valentina Shevchenko mot Nicco Montaños officiellt bekräftad

En titelmatch i damernas flugvikt mellan den regerande mästarinnan Nicco Montano (4-2 MMA, 1-0 UFC) och utmanaren Valentina Shevchenko (15-3 MMA, 4-2 UFC) blev under onsdagskvällen klar för UFC 228. ESPN rapporterade om mötet förra veckan, men matchen blev officiellt bekräftad av UFC idag.

Den 29-årige Montaño blev UFC:s första flugviktsmästare, för damer i december när hon vann finalen av ”The Ultimate Fighter 26”. Montaño besegrade Roxanne Modafferi i finalen via enhälligt domslut. Montaño har gått tre matcher i flugvikten och vunnit alla. De tre övriga matcherna har hon gått i bantamviktsklassen.

Shevchenko gick ned till flugviktklassen i februari i år där hon mötte UFC-debutanten Priscila Cachoeira sin första match i den nya viktklassen. Den 30-årige forne VM-mästaren i thaiboxning vann matchen via submission i den andra ronden, efter att ha dominerat matchen helt och hållet. Matchen blev kritiserad i efterhand både för sent domarstopp och för att den var en rejäl missmatchning.

Innan flytten ned till flugvikt utmanade Shevschenko brasilianskan Amanda Nunes på UFC  215 i september förra året. Hon förlorade en jämn match på domslut.

UFC 228 äger rum den 8:e september i Dallas, Texas, och nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Champ Nicco Montano vs. Valentina Shevchenko
Carla Esparza vs. Tatiana Suarez
John Dodson vs. Jimmie Rivera
Zabit Magomedsharipov vs. Yair Rodriguez
Jessica Andrade vs. Karolina Kowalkiewicz
Cody Stamann vs. Aljamain Sterling
Ryan Benoit vs. Roberto Sanchez
Charles Byrd vs. Darren Stewart
Frank Camacho vs. Geoff Neal

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
karolina kowal vs jessica andrade UFC 228

UFC 228: Karolina Kowalkiewicz möter Jessica Andrade

Ett stråviktsmöte för kvinnor har blivit färdigställt för UFC 228 i september, där Karolina Kowalkiewicz  (12-2 MMA, 5-2 UFC) möter Jessica Andrade (18-6 MMA, 9-4 UFC).

Det här kunde man läsa via Twitter:

Kowalkiewicz hade 10 raka vinster innan hon mötte Joanna Jedrzejczyk och förlorade via ett enhälligt domslut. Hon gick sedan med en till förlust mot Claudia Gadelha via submission, men mötte sedan Jodie Esquibel och segrade via ett enhälligt domslut. Senast mötte polskan Felice Herrig under UFC 223 där hon segrade via ett enhälligt domslut och har nu ett record på 12 vinster och 2 förluster.

Andrade hade 3 raka vinster innan hon mötte Joanna Jedrzejczyk och förlorade via ett enhälligt domslut. Hon har sedan tagit igen detta med två raka vinster mot Gadelha och Tecia Torres via enhälliga domslut och har ett record på 18-6.

UFC 228 äger rum i Dallas den 8 september och nedan kan ni se det rådande matchkortet.

Champ Nicco Montano vs. Valentina Shevchenko
Carla Esparza vs. Tatiana Suarez
John Dodson vs. Jimmie Rivera
Zabit Magomedsharipov vs. Yair Rodriguez
Jessica Andrade vs. Karolina Kowalkiewicz
Cody Stamann vs. Aljamain Sterling
Ryan Benoit vs. Roberto Sanchez
Charles Byrd vs. Darren Stewart
Frank Camacho vs. Geoff Neal

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy