Superior Challenge 21: David Bielkheden försvarar bältet mot Håkon Foss

Anton

Nu står det klart att den svenske welterviktsmästaren i Superior Challenge David Bielkheden skall försvara sin titel mot norrmannen Håkon Foss inför den kommande galan den 28 november. Även svenske Adam Westlund och Tobias Harila skall gå match under galan.

Norge tar till strid för svenskt guld

Den 28 november så kommer MMA-organisationen Superior Challenge att stå scen för en rekorderlig landskamp, när hederlig skandinavisk rivalitet skall få finna husrum i buren! Norrmannen Håkon “Døden” Foss (9-8) kan tydligen inte finna sig i svenska triumfer, och har ställt in sig på att gå efter svenske David Bielkhedens (26-13) welterviktstitel. De två möts i co-main matchen under galan Superior Challenge 21.

Foss, som envisas med den högst irriterande ø-stavningen av sitt smeknamn, kommer dock inte in i matchen som segerrik. Han har enbart vunnit en av sina senaste sex matcher, och har tre nederlag på raken inför titelmötet den 28 november. Alla de fem förlusterna kommer via avslut. Svenske Bielkheden å sin sida, har enbart sett en förlust på sina senaste tio matcher, även om den dock kom i hans senaste match i maj 2019. Detta spelar ingen större roll då han likväl besitter welterviktsguldet i organisationen, ett bälte som omsveps av Svea Rikes fana, till “Dø(ö)den”s stora förtret.

Superior Challegne-grundaren Babak Ashti hade följande att säga om mötet:

Håkon har länge varit intresserad av att möta David i en titelmatch och vi har pratat om det ett par gånger de senaste åren så det är bra att den äntligen blir av. Det är stilmässigt en spännande matchning som kommer bli riktigt underhållande och extra nervkittlande eftersom titeln står på spel.

 

Westlund vs. Harila

Det blir mer svenskt under galan utöver titelmatchen i weltervikt, då en inhemsk kamp mellan Adam Westlund (3-0) och Tobias Harila (7-1) kommer äga rum den 28 november. Det mötet sker i Superior Challenges lättviktsdivision, och lovar bli en våldsam tillställning. Westlund vs. Harila är satt som huvudmatch under galan.

Nordisk MMA är på väg tillbaka efter ett långt uppehåll till följd av den rådande pandemin. Med Superior Challenge 21 återupptas vad som hoppas bli en alltmer aktiv scen för kampsport i Skandinavien, och om man skall vara extra hemlandskär, flertalet framtisa triumfer för gulblå gossar och flickor.

Galan kommer att sändas på Viaplay.se och TV10.

0
Dana Sad
Dana Happy
Allt inför UFC 254

Video
UFC 254 Nurmagomedov vs Gaethje: Allt ni behöver veta om galan

Ralph Nordahl

Den 24 oktober kommer UFC att anordna ännu en supergala på Yas Island i Abu Dhabi. Där kommer vi äntligen få se obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov försvara sitt bälte igen, denna gång mot interimmästaren Justin Gaethje.

UFC 254 Nurmagomedov vs Gaethje

UFC 254 kommer inta Fight Island, Abu Dhabi, nu på lördag med ett fint matchkort som toppas av en titelmatch i lättvikt mellan den regerande mästaren Khabib Nurmagomedov och utmanaren Justin Gaethje. Vi har samlat ihop all information om galan som ni kan ta del av nedan.

Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov (28-0) har hittills försvarat sitt lättviktsbälte två gånger där han senast avslutade Dustin Poirier via rear-naked-choke i rond 3 i september förra året. Innan detta avslutade han i oktober 2018 storstjärnan Conor McGregor genom neck-crank i fjärde ronden. Ryssen blev mästare i april 2018 när han besegrade Al Iaquinta via enhälligt domslut.

Ryssen tros sikta på att bli 30-0 inom MMA innan han avslutar karriären.

Gaethje

Justin Gaethje (22-2) har gjort sig känd som en av UFC:s mest underhållande fighters. Hans risktagande ledde dock i början av karriären i oktagonen till att han avslutades i slutet av matcherna. Under de senaste fyra matcherna har det dock gått bättre där han avslutat tre motståndare via KO/TKO i första ronden; James Vick, Edson Barboza och Donald Cerrone. Senast tog han sin mest imponerande skalp i karriären när han knockade svårslagne Tony Ferguson i sista ronden vid UFC 249 i maj via TKO.

Whittaker vs. Cannonier

I galans co-main event kommer vi få se tidigare mellanviktsmästaren Robert “The Reaper” Whittaker ta sig an den på uppåtstigande Jared Cannonier där vinnaren ser ut att utmana mellanviktsmästaren Israel “The Last Stylebender” Adesanya härnäst.

Whittaker

Whittaker (21-5) såg vi senast besegra tidigare titelutmanaren Darren Till på ett imponerande sätt genom enhälligt domslut i sin comeback i juli. Innan förlorade Whittaker sitt bälte Adesanya vid UFC 243 i oktober via knockout i andra ronden. Dessförinnan besegrade australiensaren Yoel Romero två gånger om via domslut (enhälligt och sedan delat).

Cannonier

Cannonier (13-4) såg vi senast besegra svenske Jack Hermansson i september via TKO i andra ronden vilket gett amerikanen ett gyllene läge att få utmana om titeln framöver. Detta var den tidigare lätt-tungviktaren och tungviktarens tredje raka seger i och med flytten till mellanvikt där han tidigare besegrat legendaren Anderson “The Spider” Silva (34-10, 1 NC) och David Branch via TKO.

Övriga galan

Galan kommer även bjuda på en intressant match mellan tungviktarna Alexander Volkov (31-8) och Walt Harris (13-8).

Matchkort

Nedan kan ni se rådande matchkort för galan tillsammans med tider:

HUVUDKORT (Startar klockan 20:00 och sänds på Viaplay)

UNDERKORT (Startar klockan 18:00 och sänds på Fight Pass)

 • Tungvikt Stefan Struve vs. Tai Tuivasa
 • Mellanvikt: Jacob Malkoun vs. Phil Hawes
 • Weltervikt: Shavkat Rakhmonov vs. Alex Oliveira
 • Lätt-tungvikt: Da Un Jung vs. Sam Alvey

TIDIGT UNDERKORT (Startar klockan 16:30 och sänds på Fight Pass)

Nedan kan ni se intressant statisk för galan:

Khabib Nurmagomedov vs Justin Gaethje Robert Whittaker vs Jared Cannonier Alexander Volkov vs Walt Harris Rafael dos Anjos vs Islam Makhachev

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Francis Ngannou klagar över bristen på titelmatcher i tungvikt

Anton

Den tidigare titelutmanaren i UFCs tungviktsdivisione Francis Ngannou är missnöjd över den rådande situationen i viktklassen. Under gårdagen tog Ngannou till Twitter där han gör sin klagan hörd över de fåtal titelmatcher som ägt rum de senaste två åren.

Ngannou lider i limbo

Francis “The Predator” Ngannou (15-3) är den tungviktare i UFC som är mest trolig att utmana om mästaren Stipe Miocics (20-3) bälte härnäst, vilket skulle bli hans andra titelmatch i organisationen. Den första ägde även den rum mot Miocic, det i januari 2018, en match som Ngannou förlorade via enhälligt beslut efter en mestadels dålig insats av fransmannen.

Sedan den förlusten har dock “The Predator” dedikerat sin tid i UFC till att åter kämpa sig fram till bältet. Med fyra raka segrar, alla via avslut i första ronden, och med en nummer 1 rankning i divisionen finns det mycket som talar för att Ngannou står näst på tur i striden om tungviktsguldet.

Dock förväntas det ta lite tid innan 34-åringen får kliva in i oktogonen för sin karriärs andra titelutmaning, då varken ett datum eller plats har satts för ett möte med Miocic. I sin frustration tog så fransmannen till sociala medier under gårdagen, för att lätta på sitt hjärtas bekymmer gällande den rådande situationen i toppen av UFCs tungviktsdivision.

För få titelmatcher

I sitt första inlägg på Twitter klagar Ngannou över det faktum att under de två gångna åren har tungviktdivisionen enbart sett två titelmatcher, båda dem mellan den regerande mästaren Stipe Miocic och den nu pensionerade forne dubbelmästaren i UFC Daniel “DC” Cormier (22-3, 1 NC). Ngannou menar på att de som är topprankade i viktklassen måste ha något att slåss om.

2 title fights in the UFC heavyweight division for the past two years and yet we don’t know if there will be another one anytime soon. Contenders have to fight for something.

 

Miocic ute till mars nästa år

I sitt följande Twitter-inlägg beklagar sig Ngannou över att Miocic rapporteras vara otillgänglig fram tills mars månad nästa år. Om så är fallet, menar Ngannou, skulle det betyda att det gått nästan ett år mellan hans senaste match och en titelkamp. Ngannou klev senast in i oktogonen den 9 maj detta år under UFC 249, där han besegrade Jairzinho “Bigi Boy” Rozenstruik (11-1) via knockout.

Apparently Stipe is out until March. If I have to wait until then it’ll be almost another year between fights.

 

Ngannou avslutar, och reflekterar över att han sedan juni 2019 enbart gått en match, som varade i 20 sekunder.

I fought once for 20 seconds in the last 16 months.

 

Även om det tycks få vänta lite på sig, känns det som oundvikligt att Francis Ngannou skall få testa på sig i buren mot Stipe Miocic för en andra gång om UFCs tungviktstitel. Om fransmannen väljer att gå en match där emellan, återstår att se.

Kan möjligen en tidigare omtalad match med nykomlingen i divisionen Jon “Bones” Jones (26-1, 1 NC) möjligen komma på tal, i väntan på Miocic?

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC-tungviktare avstängd 9 månader för dopning

Anton

Tungviktaren Chase Sherman har testat positivt för ett dopningspreparat, och följaktligen blivit avstängd på en period på 9 månader från all tävling inom USA. Testet genomfördes den 13 maj detta år i samband med en UFC-gala Sherman deltog under.

Chase Sherman testar positivt

Chase “The Vanilla Gorilla” Sherman (15-6) gjorde sin återkomst till UFC tidigare i år, när han besegrade Isaac “Hurricane Ike” Villanueva (17-11) den 13 maj. Sherman har tidigare i karriären tävlat inom UFC mellan 2016-2018, och släpptes av organisationen med ett facit på 2 segrar och 5 förluster. Därefter vann Sherman tre matcher på raken i organisationen Square Ring Promotions, en prestation som ledde honom tillbaka till UFCs oktogon i maj detta år.

Nu har det dock visat sig att “The Vanilla Gorilla” får sätta sig vid sidlinjen av sporten ett tag, då han testat positivt för Anastrozol i ett test utfört av USAs Anti-dopnings byrå USADA (United States Anti-Doping Agency) i samband med återkomsten till UFC i maj månad.

Ärlig om dopningen

Dock finns det omständigheter runt Shermans positiva test som bidrar till att hans avstängning enbart blir på en period på cirka 9 månader. Enligt USADA, som släppt ett uttalande gällande Shermans testresultat, skall den 30-årige tungviktaren ha underrättat dem om att han använt sig av dopningspreparat innan sitt inträde i UFC i maj.

Sherman skall dock inte ha deklarerat i skrift inför testet att ett preparat med ämnet Anastrozol fanns i hans system, ett regelbrott som nu lett till att han blir avstängd i cirka 270 dagar.

Upon being added to the UFC Anti-Doping Program, an athlete who voluntarily and promptly discloses the use of a prohibited substance prior to testing will not be deemed to have committed a violation if they test positive from the prior use. While Sherman provided sufficient evidence that his use of anastrozole occurred prior to entering the program, he did not declare anastrozole on his onboarding declaration form and therefore he faces a violation for the presence of the substance in his sample.

 

USADA säger även att Shermans avstängning tog vid dagen efter matchen mot Villanueva. Vilket betyder att han kommer kunna gå sin nästa match i mitten av mars månad nästa år.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Jared Cannonier tror på titelmatch vid en vinst vid UFC 254

Jonathan Damm

Jared Cannonier ställs mot den tidigare mästaren Robert Whittaker till helgen och med en vinst tror han att en titelmatch väntar honom härnäst.

Under den kommande helgen äger galan UFC 254 rum och i den delade huvudmatchen ställs den tidigare mellanviktsmästaren Robert Whittaker (22-5) mot Jared Cannonier (13-4). Vid en vinst i helgen tror Cannonier inte på något mindre än en match mot den regerande mästaren i viktklassen, Israel Adesanya (20-0).

Största matchen i karriären

Det var under mediadagen inför helgens gala som Cannonier blev tillfrågad om hur han ser på helgens match och han svarade då att han ser det som den största matchen hittills i karriären. Detta då han tror en titelmatch väntar honom härnäst vid en vinst.

This is the biggest fight of my career. A title fight is definitely coming for me next.

Talas för lite om det mentala

Adesanya har tidigare uttalat sig om en match mot Cannonier och Cannonier själv anser att det är stort att mästaren i viktklassen talar om hans “energi”. Detta då han anser att det talas för lite om fighters mentalitet.

Real recognize real. He said in his interview he respects my energy, and that means something different to me than what it means to other people. When you start talking energy, I think we’re seeing each other right there and that’s huge. I think a lot of people look at the physicality of the sport and don’t tap into the mentality of the sport, as well. There’s a spiritual aspect to this sport. Martial arts is a spiritual thing before it was a physical thing.

Skadan ledde till någonting positivt

Cannonier skulle ursprungligen ha tävlat på galan UFC 248 tidigare i år men fick dra sig ur till följd av en skada. Enligt Cannonier själv ledde skadan dock till någonting positivt då han introducerades för ett träningsprogram som hjälpt honom.

Even though I had the injury, some may see it as a bad thing, but in my experiences in my whole life, especially since leaving home, I’ve realized whenever something me or anyone perceives as negative, it’s always followed by something positive, like a pendulum swing. So with this injury, COVID-19 popping off and everything shutting down, the injury happened at a really good time because I was able to go to my physical therapist. Al Escobar is the man, not only was he rehabilitating the pec, but he was taking me through a strength and conditioning program that has definitely benefited me in a very major way. You guys will see.

Cannonier och Whittaker kommer att ställas mot varandra på UFC 254 som äger rum den 24:e oktober i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC 254 trendar bättre än Conor vs Khabib – Kan slå PPV-rekord

Jonathan Damm

Den kommande galan UFC 254 kan bli en av organisationens största, åtminstone om man ska tro VDn Dana White.

Nu till helgen går UFC 254 av stapeln, där organisationens lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov (28-0) kommer att försvara sin titel mot utmanaren Justin Gaethje (22-2). På förhand ser galan ut att kunna bli den största någonsin för UFC, detta berättar organisationens VD, Dana White.

Kan bli störst någonsin

Det var i en intervju med amerikanska “TMZ Sports” som White berättade att galan redan ser ut att kunna bli en av organisationens största någonsin. Detta baserat på hur galan trendar på sociala medier.

This thing is trending off the charts for us right now. So, today is Tuesday and on Monday, this thing was trending to be the biggest fight we have ever had. Not Thursday, not Friday, Monday.

Större än UFC 229

White fortsatte med att galan i nuläget trendar mer på sociala medier än vad organisationens i nuläget största gala, UFC 229, gjorde vid en liknande tidpunkt. UFC 229 var den gala där Nurmagomedov besegrade den irländska stjärnan Conor McGregor (22-4). White berättade dock att en nackdel för UFC 254 är att den inte kommer att sändas under bästa sändningstid i USA.

It is trending bigger than that right now. Will the trend hold? One of the things that is a big negative for us is that it is not in primetime at home and it is hard to message that to people.

UFC 254 kommer att äga rum den 24:e oktober i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Calvin Kattar siktar på match mot Max Holloway i december

Jonathan Damm

Fjäderviktaren Calvin Kattar siktar på en återkomst till oktagonen i december och vill då möta en tidigare mästare.

Senast vi kunde se Calvin Kattar (22-4) var när han besegrade Dan Ige (14-3) via ett enhälligt domslut under sommaren. Den matchen var hans andra under 2020 och nu siktar han på ett tredje under december. Han har även siktat in sig på en specifik motståndare, ingen mindre än den tidigare mästaren Max Holloway (21-6).

Kan tänka sig Holloway

Det var under en intervju med MMA Fighting som Kattar fick frågan om han kunde tänka sig att möta Holloway härnäst och det kan han. Detta då han anser att det är logiskt i och med att resten av viktklassen är upptagen.

It seems to make sense. Everyone else is busy, so it would be two game guys trying to stay busy. I’m with it, man. I’m not training this hard for nothing.

Siktar på december

Motståndet är dock inte det viktigaste för Kattar som framförallt vill gå en till match under året. Han föreslår december som den månad han vill gå match i och han vill helst gå match på samma gala som träningskamraten Rob Font (17-4).

Sign one of these guys up. My goal is to go 3-0 this year and the year’s not done yet. I’ll be ready whenever they come calling. December sounds good, but I’d like to get on a card with my teammate Rob Font. He’s overdue coming off a big win over Simon. Everyone’s talking about these bantamweights but they’re all forgetting about Rob Font.

Titelmatch efter en vinst

Kattar var tydlig med att han inte bryr sig om hur viktklassen förändras den närmaste tiden men han vill att den förändras. Efter att Brian Ortega (15-1) får en chans på titeln vill han själv vara näst på tur, vilket han tror att han blir med ännu en vinst.

Honestly, I don’t really give a shit. I just want to fight somebody. I don’t care where the division goes, I just hope it keeps shuffling around. I’ll fight all of these guys ahead of me. Line them all up. Let’s get something going. If the champ wants Ortega, cool, let’s make it happen. The featherweight division should stand out above the rest so let’s make these big fights happen. Seriously, though, I’m coming for that belt. Next is Ortega, then it’s me to get that opportunity. Line them up.

När Kattars nästa match blir av och mot vem är i nuläget okänt.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Robert Whittaker om Jared Cannonier: “Jag är bättre på alla områden”

Jonathan Damm

Inför helgens match mellan Robert Whittaker och Jared Cannonier berättar Whittaker att han anser sig vara bättre på alla områden.

Nu till helgen kommer den tidigare mellanviktsmästaren Robert Whittaker att ställas mot Jared Cannonier i den delade huvudmatchen på UFC 254. Inför mötet berättar den forne mästaren att han anser att han är bättre än motståndaren på i stort sett allting inom MMA.

Bättre på alla områden

Det var under mediadagen inför helgens match som Whittaker berättar att även om han tror att Cannonier blir en svår motståndare så anser han sig själv vara mycket bättre på alla områden.

Jared, right now, has the highest threat level of anyone because he’s the dude I have to fight. I have had hard fights and I expect a very hard fight in Jared, Jared’s a very hard dude. I’m not sleeping on his skill set, I’m not sleeping on his power. He can beat me. I could lose. But I don’t think I will. He’s very tough, he’s very powerful, he has knockout power, and he’s resilient, he never goes away. But honestly, I just think I’m better across the board. I think I can take this fight wherever I want it to go. I can lead this dance. I think I can sting him, I can knock him out. I can do anything I want and I have 15 minutes to do that, which is better than 25, so I’m looking forward to it.

Annorlunda från förra gången

Whittaker och Cannonier var ursprungligen tänkta att mötas tidigare i år men matchen blev inte av. Sedan dess har Whittaker återfunnit sin passion för att träna och nu känner han sig betydligt bättre än vad han gjorde tidigare.

This time around is very, very different just in the fact that I want to train. I want to fight. I want to beat him. I want to be here. Whereas when I was leading up to him the first time, I didn’t care. I didn’t care. I was just going through the paces, just doing what I thought I had to do, because that’s what being burnt out is. You’re just trudging along. So this preparation’s been completely different to the first one, but then that fight was never meant to be anyway. He got injured two weeks before we were supposed to fight. So everything happens for a reason.

Efter matchen

I nuläget har inte Whittaker några tankar om vad han vill ska hända vid en vinst och han anser inte att mästaren Israel Adesanya är skyldig honom en returmatch om titeln.

I don’t think anyone owes anybody anything. I just want to fight Jared right now. I’m not really thinking about it at all. Whatever Adesanya wants to do he can do. He can fight anyone, I don’t care. Honestly, I just want to take this fight, go out there and do my best, and go home, just cruise out, enjoy Christmas.

I nuläget är inte Whittaker oroad kring vad han skulle göra om han erbjöds en titelmatch redan i år utan han fokuserar enbart på matchen mot Cannonier.

I’ll worry about that then, honestly, because I’d have to talk it out with my team and if they thought it was the best move, they’d have a hell of a convincing job ahead of them. Otherwise, I don’t have to worry about it. The only fight that’s in my sights is Saturday and that’s the only one that matters at this point.

Whittaker och Cannonier kommer att ställas mot varandra i den delade huvudmatchen på UFC 254 som äger rum den 24:e oktober i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Kimura tippar: UFC 254

Tim Tebras

Efter en intensiv Fight Night, krönt av en riktig holmgång där den på förhand överlägset favorittippade Chan Sung Jung fick se sig besegrad av “comebackande” Brian Ortega, är det dags att redovisa tipsraderna. Hur det gick “tippare för tippare” går att läsa här, men det absolut viktigaste att förmedla torde vara att undertecknad tillfälligt (?) gått upp i totalledning efter 3-1. Tack Jonathan Martínez, helt enkelt:

Den kommande helgen lägger UFC i en extra växel. Det vankas storgala och det med ett sex matcher starkt huvudkort, toppat av den superheta titelmatchen i lättvikt mellan den regerande mästaren Khabib Nurmagomedov och interimdito, Justin Gaethje.

Matcherna som ska tippas är dessa:

Vem åker hem med lättviktsbältet?

Visa resultat


Toppmöte i mellanvikt - vem vinner?

Visa resultat


Vem väger tyngst i tungvikten?

Visa resultat


Dubbeldebut! Vem vinner?

Visa resultat


Murphy vs Shakirova - vem vinner?

Visa resultat


Om returmötet blir av - vem vinner?

Visa resultat

Läsarnas gemensamma tips i respektive match är den som får flest röster enligt ovan. Svart eller vitt; det spelar ingen roll om det blir 51-49 eller 95-5. Vid exakt lika antal röster (eller om matchen i sig döms oavgjord) blir det No Contest och den matchen räknas inte in i läsarnas totalrad. Läsaromröstningen stänger omkring kl 21 på lördag kväll.

Denna text uppdateras med redaktionens rader under fredagen.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fight Night 183: Islam Makhachev ryktas möta Rafael Dos Anjos

Jonathan Damm

Det inställda mötet mellan Islam Makhachev och Rafael Dos Anjos ser ut att ha fått ett nytt datum då de ser ut att mötas den 14:e november.

Ursprungligen var tanken att lättviktarna Islam Makhachev och Rafael Dos Anjos skulle ställas mot varandra på UFC 254. Matchen fick dock nyligen ställas in men nu ser matchen ut att återigen ha ett datum. Den här gången rör det sig om den kommande galan UFC Fight Night 183. I nuläget är matchens nya datum enbart ett rykte och UFC själva har varken bekräftat eller utannonserat det.

Islam Makhachev

Sist vi kunde se Makhachev i oktagonen var när han besegrade Davi Ramos via ett enhälligt domslut på UFC 242 förra året. Vinsten var hans 6:e raka sedan karriärens första förlust, mot Adriano Martins via knockout. Sammanlagt genom sin karriär har Makhachev än så länge samlat på sig ett matchfacit på 18-1 där 8 av vinsterna skett via domslut, 7 via submission och 3 via knockout.

Rafael Dos Anjos

Dos Anjos steg senast in i oktagonen då han besegrades av Michael Chiesa via ett enhälligt domslut i början av året. Sedan han besegrade den tidigare mästaren Robbie Lawler under 2017 har Dos Anjos endast vunnit 1 av sina senaste 5 matcher. Sammanlagt genom karriären har han samlat på sig ett matchfacit på 29-13 där 14 av vinsterna skett via domslut, 10 via submission och 5 via knockout.

UFC Fight Night 183

Mötet mellan Makhachev och Dos Anjos ser i nuläget ut att bli av på UFC Fight Night 183 som kommer att äga rum den 14:e november i Las Vegas, USA. Nedan kan ni se galans rådande matchkort.

 • Lättvikt: Islam Makhachev vs. Rafael Dos Anjos
 • Stråvikt: Cory McKenna vs. Kay Hansen
 • Stråvikt: Livia Renata Souza vs. Kanako Murata
 • Mellanvikt: Antonio Arroyo vs. Andreas Michailidis
 • Mellanvikt: Saparbek Safarov vs. Julian Marquez
 • Stråvikt: Ashley Yoder vs. Miranda Granger
 • Flugvikt: Jeff Molina vs. Zarrukh Adashev
 • Fjädervikt: Gabriel Benitez vs. Justin Jaynes
 • Tungvikt: Don’Tale Mayes vs. Roque Martinez
 • Weltervikt: Alex Morono vs. Rhys McKee
 • Läs mer
  0
  Dana Sad
  Dana Happy

  Anderson Silva om matchen mot Uriah Hall: “Det här är min sista match”

  Jonathan Damm

  Nyligen stod det klart att Anderson Silva ställs mot Uriah Hall härnäst och enligt den tidigare mellanviktsmästaren blir det hans sista match.

  Nästa vecka kommer den tidigare mellanviktsmästaren Anderson Silva att ställas mot Uriah Hall i huvudmatchen på UFC Fight Night 182. Enligt Silva själv kommer matchen att bli hans sista.

  Den sista matchen

  Det var under en intervju med “MMAJunkie” som Silva berättade att matchen blir hans sista och att det är någonting han har förberett sig för.

  This is the last fight. For sure, this is the last fight. Probably. I love the sport. I’ve prepared my mind for this. I’ve prepared for fight my entire life, but yes, this is my last fight in UFC. I think I’ll miss the training the most. Preparing my mind, preparing my body. This I think is most important and I feel sad because I don’t have this anymore. This is the last one.

  Favoritminnet

  Silva berättade även att hans favoritminne från karriären är när han vann över Hayato Sakurai i den japanska organisationen Shooto och därmed vann sin första titel.

  My first title belt in Japan when I fight in Shooto, when I fight Hayato Sakurai. This is my best memory ever. It’s my first title belt.

  Kommer att göra sitt bästa

  Om den kommande matchen mot Hall sa Silva att det är två duktiga stående fighters som kommer att ställas mot varandra och att han helt enkelt siktar på att göra sitt bästa för att göra fansen nöjda.

  I can’t say, ‘Oh, this fight goes to the ground, this fight is done in the standup.’ It’s two good strikers. Uriah’s a very, very athletic guy and has a good technique in the striking and I try to do my best. I try do to the best show for my fans.

  Silva och Hall ställs mot varandra i huvudmatchen på UFC Fight Night 182 som äger rum den 31:a oktober i Las Vegas, USA.

  Läs mer
  +2
  Dana Sad
  Dana Happy

  Video
  UFC 254 Embedded: Avsnitt två

  Alexander Clausson

  I vanlig ordning, inför en numrerad UFC-gala, har organisationen börjat släppa avsnitt av sin egenproducerade serie ‘Embedded’.

  Gaethje finslipar sin brottning 

  Till helgen äger UFC 254 rum och eventet kommer toppas av en titelmatch i organisationens lättviktsdivision. Den regerande mästaren Khabib Nurmagomedov kommer ta sig an interimmästaren Justin Gaethje. 

  I kvällens avsnitt av ‘Embedded’ får tittaren, bland annat, en inblick i hur det ser ut när Gaethje övar på sin brottningsdefensiv, inför mötet med Nurmagomedov.

  Läsaren kan ta del av avsnittet i videon ovan.

  Läs mer
  +1
  Dana Sad
  Dana Happy

  Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

  Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.