Video
Tobias Harila besegrar Nebojsa Bogdanovic genom TKO – ny fight redan i helgen

Ralph Nordahl

Den mycket lovande svenska fightern Tobias Harila gick i helgen match i Serbien mot Nebojsa Bogdanovic där han stod för en dominant insats och vann genom teknisk knockout. Ni kan se höjdpunkter från detta i videon ovan. I och med segern valde Harila att ge följande meddelande till sina fans via Facebook:

I am not satisfied with my performance, i have a lot more to give! Looking forward to show it to you people. Next fight next week, stay tuned!

Redan denna helg på lördag kommer Harila  kommer bege sig till Swansea i England där han kommer att fightas om AFN:s (Adrenalin Fight Nights) fjäderviktsbälte. Han möter där Philip Rauburn, som har meriter från BAMMA och Cage Warriors. Rauburn har ett facit på 8-7 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre genom knockout, fyra genom submission samt en vinst genom domslut.

+8
Dana Sad
Dana Happy
Amanda Nunes Presskonferens

Amanda Nunes osäker på vem hon möter härnäst

Jonathan Damm

Efter helgens submissionseger är dubbelmästarinnan Amanda Nunes osäker på vem hon kan ställas mot härnäst.

Osäker på vad som väntar

Under helgen som gick lyckades Amanda Nunes att besegra Megan Anderson via submission i matchens första rond. Matchen innebar Nunes andra försvar av sin fjäderviktstitel, en titel hon lyckades erövra genom att besegra Cris Cyborg under slutet av 2018. Efter vinsten över Anderson berättar Nunes att hon är osäker på vem som väntar henne härnäst men att hon är villig att möta vem UFCs VD, Dana White, än ställer framför henne.

Tar de matcher som erbjuds

Under presskonferensen efter helgens gala berättade Nunes att trots att hon inte ännu vet vem som kommer att ställas framför henne härnäst så tar hon vilka matcher White än erbjuder henne.

So Holly is off, she can fight Germaine. I feel like she has to get in the mix, but we’ll see. I’m going to go back down, I’m going to see my diet because now I’m pretty heavy, so yeah. I’m a champion. I’m never going to turn down fights. I’m going to be facing whoever Dana White wants me to face.

Drivs av familjen

Nunes förklarade att det som driver henne är möjligheten att fortsätta bygga sitt arv inom sporten samt hennes minnen tillsammans med sin familj.

I feel like memories with my family and keep going with my legacy is what motivates me. This is my job, and I love to do this. I love to go to the gym and train and get better and better. I feel like the older I get, I get much better.

Inga planer på att lägga av

Nunes har inga planer på att lägga av och hon förtydligade att hon enbart planerar att fortsätta sin karriär så länge hon kan i nuläget.

So I want to keep going and then see what’s going to happen for sure, whatever life is going to give to me. I don’t know, we never know, but I’m going to face whoever Dana White wants me to face.

Nunes besegrade Megan Anderson via submission i matchens första rond under UFC 259 som ägde rum den 6:e januari i Las Vegas, USA.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Jan Blachowicz invägning

Blachowicz efter segern: ”Nu är jag en äkta mästare”

Erik Eidissen

Jan Blachowiczs (28-8-0) tvivlare blir allt färre. I lördags vann polacken ännu en match som han på förhand förväntades att förlora, när han försvarade sitt bälte mot Israel Adesanya (20-1-0) på UFC 259. Nu hoppas Blachowicz att han tystat tvivlarna en gång för alla och äntligen bevisat att han är en äkta mästare.

Jan Blachowicz tror att han äntligen tystat tvivlarna

Det var inte många som trodde att Jan Blachowicz skulle försvara sitt bälte på UFC 259, trots att polacken var den regerande bältesinnehavaren i viktklassen. Titelmatchen var en jämn historia, men i de två avslutande ronderna visade Blachowicz mästar-takter och la i en extra växel för att tillslut vinna via enhälligt domslut.

Lördagens gala var den tredje i ordningen där den 38-årige polacken först gått in som underdog och tillslut stått som segrare. Under presskonferensen inför galan berättade Blachowicz att han hoppades på att en vinst mot obesegrade Israel Adesanya äntligen skulle ge honom den respekt han tycker sig förtjäna. Efter lördagens vinst tror nu Blachowicz att han lyckats vinna över tvivlarna på sin sida.

”Jag försvarade mitt bälte. Nu har jag bevisat att jag är en äkta mästare och nu tror jag att alla kommer att respektera mig. I min nästa match kommer jag inte längre vara underdog. Men jag bryr mig inte egentligen”, sa Blachowicz.

Blachowicz hyllar Israel Adesanya

Matchen var relativt avvaktande till en början, och till mångas förvåning valde Blachowicz att inte utnyttja sitt viktövertag genom att ta ner Adesanya på marken. Trots vinsten är detta något han ångrar efteråt, men hyllar samtidigt Adesanya för sin prestation.

”Jag försökte knocka honom i den andra ronden, men han är en riktigt bra fighter. Jag skulle ha försökt brottats ännu tidigare, men han höll distansen väldigt bra så det var svårt att fånga honom. Han sparkades väldigt hårt, men jag skulle ha försökt pressa honom ännu mer”.

Glovier Teixeira står näst på tur att möta Blachowicz

I och med segern kan titelinnehavaren nu blicka framåt, och han har redan sin plan klar – att spendera tid med familjen och sedan ge Glovier Teixeira (32-7-0) chansen att slåss om bältet. Teixeira var på plats i Las Vegas på lördagen utifall någon av de lätta tungviktarna skulle tvingas dra sig ur. Veteranen vägde in på 204.5 lbs och klarade viktgränsen på 205 lbs för att vara redo utifall en oväntad chans på bältet skulle uppenbara sig.

”Jag vill ta en kort paus för att spendera tid med familjen. Jag är pappa och mitt barn föddes nyss och jag har inte hunnit spendera någon tid med honom eftersom jag behövt förbereda mig för fighten. Glover Teixeria kommer att bli min nästa motståndare”, sa Blachowicz på presskonferensen efter matchen.

Brasilianaren, Glovier Teixeira  är en av de mest rutinerade rävarna i UFC och har hunnit gå hela 39 matcher i karriären. 41-åringen håller bland annat rekordet för flest avslut (12) i UFC:s lättviktsdivision och har även rekordet för flest submissions (6) i divisionen. Texeira har fem raka segrar och efter lördagens match bekräftade Dana White att Glovier står näst på tur för en titelmatch.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Dana White uttalar sig om Adesanyas framtid: ”Får inte Jon Jones”

Erik Eidissen

Direkt efter lördagens förlust mot Jan Blachowicz (28-8-0) var Israel Adesanya (20-1-0 tydlig med att han hoppas på att få en ny chans på bältet i lätt tungvikt. Detta kan dock dröja om man ska tro Dana White, då UFC-bossen tycker att Adesanya ska fokusera på att försvara sitt bälte i mellanvikt.

Israel Adesanya reflekterar över lördagens förlust

Det slutade med förlust när Israel Adesanya i lördags mötte Jan Blachowicz för chansen att bli mästare i två viktklasser samtidigt. Efter matchen reflekterade Adesanya över förlusten, och påpekade att han var medveten om riskerna med att gå upp en viktklass och att han gärna gör det igen om chansen kommer.

”Ni kommer att få se mig i 205 i framtiden, men just nu har jag en annan division att dominera. Jag vet vad ni förmodligen tänker, att `Det var allt, han blev nedtagen`, men nu kommer jag påminna dem om vem som är kungen av 185 [divisionen].”

Dana White vill att Adesanya försvarar sitt bälte

Matchen mot Blachowicz var oerhört jämn, framförallt i de tre första ronderna där vissa experter tyckte att Adesanya hade övertaget. I de två sista ronderna tog dock Blachowicz  över allt mer, och när matchen gick till marken kunde Adesanya inte matcha polackens styrka. Enligt Dana White var den stora viktskillnaden en avgörande faktor.

”Storlek är alltid en faktor när du går upp en viktklass”, sa White på presskonferensen efter galan. ”Att vara ´dubbel-mästare’ är grejen just nu, men det är inte en enkel sak att göra. De som lyckas med den bedriften är verkligen speciella”.

Trots förlusten i titelmatchen är Adesanya fortfarande mästare i mellanvikt, och White tycker att 31-åringen borde ge upp drömmen om bältet i lätt tungvikt för den här gången. Istället vill White att Adesanya ska försvara sitt bälte i mellanviktsklassen.

”Lyssna, han är mästare i mellanvikt. Han kommer inte få bältet i lätt tungvikt. Han kommer inte få Jon Jones. Men vet ni vad? Det skadar aldrig att försöka göra något stort och försöka bli en av de bästa. Han försökte ikväll, men det gick inte. Och Jan är ´The Man´. Han är 205-mästare och nu kommer han få ta sig an alla utmanare i den divisionen”.

Vem som blir Adesanyas nästa motståndare är ännu inte klart. Mycket talar för att den som får chansen på bältet i mellanvikt antingen är vinnaren av mötet mellan Darren Till (18-3-1) och Marvin Vettori (16-4-1) eller vinnaren av Robert Whittaker (23-5-0) och Paulo Costa (13-1-0)

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Amanda Nunes

På djupet med Alex: UFC måste gräva ner fjäderviktsbältet i Nevadas öken

Alexander Clausson

Under helgens UFC 259 besegrade dubbelmästarinnan Amanda Nunes utmanaren Megan Anderson, via submission i matchens första rond. Låt oss ta en närmare titt på UFCs i särklass svagaste division. 

Divisionen skapades för Cris Cyborg

UFCs kvinnliga fjäderviktsdivision uppkom som en direkt följd av att organisationen skrev kontrakt med Cris Cyborg. Hennes två första matcher gick i ’catchweight’ (140 pounds, mittemellan bantamvikt och fjädervikt). Det blev snabbt uppenbart att Cyborg aldrig skulle nå vikten för bantamviktsdivisionen. Brasilianskan kunde inte heller fortsätta fightas i ’catchweight’.

Att bygga en hel division kring en enda fighter är inte någonting unikt för fjäderviktsklassen. Att kvinnor började gå matcher i organisationen överhuvudtaget, berodde på att presidenten Dana White imponerades av individen Ronda Rousey, snarare än den generella nivån på kvinnliga bantamviktare vid tidpunkten. Ett annat exempel är Demetrious Johnson, som ensam höll organisationens flugviktsdivision vid liv under en period.

Den första titelmatchen inom fjädervikt ägde dock rum mellan Germaine de Randamie och Holly Holm. Två utövare som både dessförinnan och därefter, tävlat i organisationens bantamviktsklass.

Cyborgs titelmatcher gick mot Tonya Evinger,  Yana Kunitskaya, den nuvarande mästarinnan Amanda Nunes och ovannämnda Holm. Fyra fighters vars naturliga hem är i bantamviktsklassen.

Nunes tog över bältet från Cyborg och har sedan dess besegrat Felicia Spencer och Megan Anderson, två naturliga fjäderviktare. Ett steg i rätt riktning?

Viktklassen har tre aktiva utövare

UFC har i nuläget tre aktiva fighters, som endast gått matcher inom kvinnlig fjädervikt. Ovanstående Spencer och Anderson, samt Zarah Fairn Dos Santos. Fransyskan har förlorat båda sina matcher i UFC.

Fyra år sedan viktklassen etablerades har UFC skrapat ihop tre utövare, varav två håller UFC-kvalité.

Vad finns det då för förhoppningar om att bygga upp viktklassen, inom den närmaste tiden?

Den 37-åriga Danyelle Wolf, tidigare boxare, fick kontrakt med organisationen under sin medverkan i DWCS. Hon kommer debutera för organisationen inom en snar framtid. White själv ansåg dock att hon förlorade sin MMA-debut, som ägde rum i samband med programmet.

Cyborg befinner sig i Bellator MMA, tillsammans med Julia Budd och nio andra kvinnliga fjäderviktare. Kayla Harrison och den debuterande Claressa Shields är under kontrakt med PFL (kvinnlig lättvikt).

UFC måste upprätthålla sitt varumärke

Conor McGregor, Khabib Nurmagomedov och Ronda Rousey i all ära, men organisationens utövare kommer och går. I en tid där sporten saknar världsstjärnor, är det upp till varumärket UFC att sälja biljetter till organisationens galor.

Vad ett UFC-bälte representerar är därför av yttersta vikt för White och de övriga beslutsfattarna. Organisationens bälteshållare är världens främsta fighters, som ställs mot världens näst främsta fighters. En utgångspunkt som fansen måste köpa och tro på, för att bilden av organisationen ska leva kvar.

En titelmatch måste därför vara just det. En drabbning som besvarar frågan ”Vem av dessa två är värdens främsta fighter i sin viktklass?”.

Nu är det dags att rätta till misstaget

Det var ett misstag av UFC att lansera den kvinnliga fjäderviktsdivisionen. I sin jakt på att sälja PPVs urvattnade organisationen sina egna bälten och titelmatcher. Särskilt onödigt var det, med tanke på att matcher kan sälja även om inte ett bälte står på spel. Nunes vs. Cris Cyborg var en stor fight, titelmatch eller inte.

Jag ser gärna att Anderson och Spencer stannar kvar i UFC. Att organisationen ger det tid och ser vad framtiden har att utvisa. Någon fjäderviktsdivision finns det däremot inte och den har heller aldrig funnits.

Nunes bör därför ge ifrån sig sitt bälte till White. Presidenten – i sin tur – bör lägga den i en svart sopsäck, packa in spaden i bagageutrymmet och ta sig ut på en nattlig tur till Nevadas öken.

(“På djupet med Alex” är ett artikelsegment på Kimura, där undertecknad genomför en analys av en match eller händelse, som stuckit ut under veckan som gått. Det kan handla om exempelvis ett kontroversiellt domslut, spektakulärt avslut, alternativt ett tvivelaktigt/udda agerande från matchdomare, ‘fighters’ eller sekonder. Åsikter som uttrycks i artikeln är skribentens egna)

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Dan Hardy

Dan Hardy har enligt uppgifter fått sparken från UFC och BT Sport

Alexander Clausson

Utövaren, kommentatorn och analytikern Dan Hardy är inte längre anställd av världens största MMA-organisation, UFC.

Kvinnlig anställd inblandad i incidenten

Hardy gick sin första UFC-match 2008 och klev senast in i buren 2012.

Engelsmannen har vid flera tillfällen berättat att han tänker återvända till sporten som aktiv utövare, men det är oklart när en eventuell comeback kommer äga rum. Under de senaste åren har Hardy kommenterat UFCs galor och gjort videoanalyser inför stora matcher.

Enligt Dave Meltzer, från ’Wrestling Observer’, har Hardy nu blivit av med sin anställning hos UFC och BT Sport. Detta ska – enligt Meltzer – bero på en situation Hardy var inblandad i, under organisationens besök till Fight Island/Yas Island. Även en kvinnlig anställd var involverad i incidenten, enligt samma källa. Steve Duncan, från ’MMA Uno’, har bekräftat dessa uppgifter.

Dan Hardy kommenterar uppgifterna

Under söndagskvällen kommenterade engelsmannen de ovanstående uppgifterna, i ett Twitter-inlägg till nyhetssiten ’BJPenn.com’. Hardy menar att uppgifterna är missledande och delvis felaktiga. Den kvinnliga kollegan som nämns i stycket ovan är irrelevant för sammanhanget, enligt Hardy.

Rather misleading headline there,
@bjpenndotcom
.Not entirely accurate either.
I am no longer working directly with the UFC. The ‘female’ part is irrelevant. It was a disagreement over an opportunity missed, or withheld, and I’d love some answers but can’t get any.

Edit: Senare under kvällen publicerade Hardy ytterligare ett Twitter-inlägg, där han tackade för det stöd som givits honom. Engelsmannen berättade även att han kommer fortsätta släppa videoanalyser inför matcher, bland annat via sin egen Youtube-kanal.

Thank you for the kind words and support. I’m doing just fine, and am not going anywhere. I’ll still be breaking fights down on my channel, and elsewhere…

I’m here in service of MMA, and sometimes that puts you on the other side of the line.

I’m fine with that.

Hardy står med ett totalt matchfacit som lyder 25-10-0 (1NC)

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Aljamain Sterling

Aljamain Sterling svarar på Petr Yans ”clown”-kommentar

Alexander Clausson

UFC har fått en ny bantamviktsmästare. Aljamain Sterling erhöll bältet efter att den tidigare mästaren, Petr Yan, använt en otillåten teknik på Sterling. Sedan dess har de båda kombattanterna hamnat i luven på varandra, via sociala medier.

Petr Yan kallade Sterling och Dvalishvili för clowner

Helgens UFC 259 toppades av tre titelmatcher och en av dessa stod mellan Yan och Sterling. I drabbningens fjärde rond avfyrade Yan ett knä mot huvudet på en liggande Sterling. Den sistnämnda hävdade att han inte var kapabel att slutfölja matchen och Yan diskvalificerades.

Merab Dvalishvili – träningskamrat till Sterling – laddade upp en bild på sig själv och den nykrönta mästaren, via sitt Instagram-konto. En av kommentarerna till inlägget kom från den tidigare mästaren Yan. Ryssen skrev kort och gott att Dvalishvili och Sterling var clowner. Yan avslutade även kommentaren med en clown-emoji.

Dvalishvili kritiserade kommentaren och menade att Yan sände ut dubbla budskap, då han tidigare bett Sterling om ursäkt via ett inlägg på ryssens Twitter-konto.

@PetrYanUFC You apologize on Twitter but show your true colors here. Stop having your manager tweet for you and learn the rules before the rematch

Med helgens seger inräknad, har Sterling nu tagit hem segern i sina sex senaste matcher.

Sterling menar att matchen var jämn

Även Sterling fick ta del av Yans kommentar och frågade sig hur mycket ”clown” han skulle vara, om amerikanen själv fick skicka iväg ett knä mot ryssens huvud. Den nykrönta mästaren menade även att matchen var jämn, fram tills att Yan använde sig av den otillåtna tekniken. Via Sterlings ’Twitter’-konto.

[email protected] please allow me to cleanly knee you in the temple, while you aren’t looking! See how much of a “clown”I would be then.

I can admit RD 4 you were starting to land more shots, but the fight was statistically close, despite me fatiguing early.

The clown here is you.

Sterling står nu med ett totalt matchfacit som lyder 20-3-0.

Yan står nu med ett matchfacit som lyder 15-2-0. Gårdagens förlust var ryssens första i UFC, då 28-åringen besegrade sina sju första motståndare i organisation.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Jan Blachowicz

Kimura Matchmaker: UFC 259

Simon Tingberg

Vilken MMA helg. Gårdagen spenderades i Västerås för att rapportera under Fight Club Rush 8. Riktigt roligt med ett högt tempo med matchrapporterna. Att komma hem och sova sedan var inte på tapeten där UFC 259 startade vid midnatt. Ett matchkort med flera intressanta fighter från underkort till huvudmatch. Kimura Matchmaker är tillbaka och har valt ut några intressanta matchningar.

Värt att nämna

Titelmatchen i bantamvikt är det inte mycket att snacka om. Diskvalificeringen utav Petr Yan var mycket riktig. Men han blev inte ”besegrad” utav Aljamain Sterling och denne ville inte heller vinna på det sätt som han gjorde. Det är bara att boka om fighten. Fighten var dessutom bra även om Yan hade kopplat grepp om fighten innan det otillåtna knät.

Aljemain Sterling vs Petr Yan

Dubbelmästarinnan Amanda Nunes då. Likt Khabib Nurmagomedov så vinner hon oavsett vem dom sätter emot henne i oktagonen. Har ingen matchning åt henne och hon har inte heller något att bevisa. Vill hon fortsätta försvara sin bältet. Ja låt henne då göra det och sätt vem som helt framför henne.

Jan Blachowicz vs Glover Texeira

Lätt tungviktsmästaren Jan Blachowicz lyckades med att bli den första att besegra megastjärnan Israel Adesanya. Jan vann genom enhälligt domslut och försvarade därmed sitt bälte för första gången. Polacken fightades smart mot den mycket tekniskt skicklige Adesanya. Att lyckas få ner det på marken i sista ronderna var smart och var det som vann honom fighten. Lätt tungviktsmästaren var märkbart trött och hade troligen inte lyckats vinna fighten i det stående. Rutinerat, klokt och skickligt utav Jan.

Glover Teixeira och Jan Blachowicz

Nu finns det bara en rimlig fight härnäst för mästaren. På huvudkortet fightades också Aleksandar Rakic som besegrade före detta titelutmanaren Thiago Santos genom enhälligt dosmlut. Men i divisionen finns också nummer ett rankade Glover Texeira med fyra raka segrar mot tufft motstånd. Glover borde egentligen sportsligt fått denna titelmatch men Adesanyas stjärnstatus och möjligheten till en champion vs champion fight gick före i kön. Nu är det gamlingen Glovers tur att utmana om bältet i ett veteran möte.

Israel Adesanya vs Robert Whittaker/Paulo Costa/Darren Till/Marvin Vettori

Israel Adesanya fick erfara karriärens första förlust i MMA och gick miste om möjligheten att kunna titulera sig som dubbelmästare. Han är dock fortsatt mellanviktsmästare och mellanvikten är en viktklass som han dominerat.

Israel Adesanya presskonferens

Den som mest sportsligt förtjänar en titelmatch mot Adesanya är Robert Whittaker som är den som Adesanya vann bältet emot under 2019. Han blev dock dominerad utav Adesanya så ett returmöte lockar inte så värst.

Whittaker är bokad att möta Paulo Costa som kommer från en dominant förlust mot Adesanya.

Robert Whittaker och Paulo Costa på poster

Adesanya själv säger att den enda fighten som lockar just nu är mot Darren Till. Denne kommer dock från en förlust mot Whittaker. Till ryktas bokas in att möta Marvin Vettori som kommer från några starka vinster. Senast mot svenske Jack Hermansson.

Låt Adesanya så vid sidlinjen och vänta in en lämplig motståndare ett tag genom att ha lite ”turnering”.

  1. Whittaker vs Costa
  2. Till vs Vettori
  3. Vinnare 1 vs Vinnare 2
  4. Vinnaren möter Adesanya om bältet.

Islam Makhachev vs Tony Ferguson

Islam Makhachev som är lagkamrat till den pensionerande men ändå nuvarande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov tog sin sjunde raka seger. Detta genom en riktigt dominant prestation mot Drew Dober. Där Islam lyckades dominera med sin brottning och avsluta genom submission i den tredje ronden. Att Islam inte lyckats få högre rankade motståndare är för mig en gåta. Men nu är det dags för det.

Han hade själv önskemål om sjunde rankade Tony Ferguson. Ja låt det hända. Tror många vill undvika Islam men Tony är känd för att möta vem som helst. Denne kommer också från två raka förluster och får då också finna sig att fightas neråt i rankingen.

Tony Ferguson och Islam Makhachev

Skulle dessutom var väldigt komiskt om Islam mötte Tony. Detta då landsmannen, träningskamraten och vännen Khabib aldrig mötte Tony trots upprepade försök att boka fighten.

Aleksandar Rakic vs Magomed Ankalaev

I matchmakern förra veckan så matchade jag Magomed Ankalaev mot vinnaren mellan Thiago Santos vs Aleksandar Rakic. Låt då Ankalaev nu möta Rakic . Där vinnaren får nästa titelmatch mot vinnaren mellan Blachowicz vs Texeira.

Hatten av till alla som lyckas besegra Thiago Santos. Men Rakic prestation var inte tillräcklig för att låta honom gå före Glover i kön.

 

 

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy
Tony Ferguson vs Islam Makhachev

Islam Makhachev utmanar Tony Ferguson efter nattens seger

Ralph Nordahl

Islam Makhachev utmanade Tony Ferguson efter att besegrat Drew Dober.

Vill ha en toppmatch mot Ferguson

UFC:s lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov stod i burhörnan när hans lagkamrat tog sin sjunde raka seger. Makhachev har länge setts som en av de mest lovande fighters i lättviktsklassen och vill efter nattens submissionseger avancera i racet om titelmatchen genom att möta en topp-5 motståndare.

Efter nattens seger valde Makhachev, 29 år att utmana den forne interimmästaren Ferguson då han anser att det är på tiden att han får en toppmatch:

Years ago, I deserved someone from top-five.

Now I cannot be quiet. Seven-win streak now, please I need some tough guy. Tony Ferguson, please, I’ll be ready.

I’ll be ready for anyone, please.

Tony Ferguson blev senast besegrad grundligt av Charles Oliveira via enhälligt domslut.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy
Jan blachowicz invägning

MMA-världen reagerar på Jan Blachowicz seger

Ralph Nordahl

Jan Blachowicz (28-8) stod inatt för en imponerande seger när han vann över  Israel ”The Last Stylebender” Adesanya (20-1) genom enhälligt domslut. Efter matchen var det många som var hyllade polackens insats efter att denne varit underdog inför mötet.

Blachowicz hyllas efter segern

Ni kan se reaktionerna under och efter matchen nedan där många ansåg att kommentatorerna favoriserade Adesanya kraftigt under matchens gång.

Detta var Blachowicz första titelförsvar.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
Jon Jones Israel Adesanya UFC

Jon Jones sågar Israel Adesanya efter nattens match

Ralph Nordahl

När Jan Blachowicz (28-8) erövrade sitt lätta tungviktsbälte genom en seger över Dominick Reyes var det många fighters som valde att utmana polacken då de såg sin chans då mästaren varit underdog i 13 av sina UFCmatcher och ständigt blivit underskattad. Någon som inte gjorde detta inför nattens match var dock Jon Jones.

Jones underskattade inte Blachowicz

Detta kan förklara varför mellanviktsmästaren Israel ”The Last Stylebender” Adesanya hade sådan brådska att hoppa upp en viktklass. Adesanyas långsiktiga mål har varit att möta Jon ”Bones” Jones och en del anser att han bara såg polacken som en hållplats på vägen mot odödlighet inom sporten.

Blachowicz visade sig dock vara en mur och lyckades vinna matchen på ett tydligt sätt via enhälligt domslut inatt.

Någon som dock inte underskattade polacken inför matchen var den tidigare mästaren i viktklassen Jones som via Twitter tippade en knockoutseger för Blachowicz:

Jan by KO!

Sågade Adesanya under och efter matchen

Jones som befunnit sig i krig på sociala medier med Adesanya i flera år kunde naturligtvis inte hålla sig från att såga Adesanya under och efter matchen. Under rond två skrev han följande:

När Blachowicz sedan fick in en betydelsefull nedtagning i den fjärde ronden skrev han följande:

Efter matchen ansåg Jones att spekulationerna kring vem som skulle vinna en match mellan honom och Adesanya varit meningslösa hela tiden:

Jones kommer att gå sin nästa match i tungvikt.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.