Nyheter

Tony Ferguson skadad – Max Holloway möter Khabib Nurmagomedov om lättviktsbältet

Av

Jaser Davari

02/04/2018

Den tilltänkta matchen mellan Tony Ferguson och Khabib Nurmagoemdov har ställts in. Det är interimmästaren Ferguson som ådragit sig en skada veckan innan match. UFC meddelade nyheten under söndagsnatten VD:n Dana White även berättade att den regerande fjäderviktsmästaren Max Holloway kommer kliva in som ersättare. White meddelade även att matchen även är om lättviktsbältet.


UFC 223 Max Holloway vs Khabib Nurmagomedov

Detta är den fjärde gången som ett möte mellan Ferguson och Nurmagomedov ställts in. Förra gången var det Khabib som insjuknade under bantningen och var tvungen att uppsöka sjukhus innan invägningen, vilket resulterade i att matchen ställdes in. Ferguson har använt detta i sitt ”trashtalk” innan detta möte, något som ryssen inte uppskattat om man läser hans reaktion på skadan.

White berättade i en intervju med ESPN att det är en knäskada Ferguson råkat ut för, och enligt ESPN-journalisten Brett Okamoto ska Ferguson halkat.

He actually tore it off the bone, he’s gonna need surgery on his knee.

Ferguson bekräftade under natten skadan via sitt Instagram-konto, där han bad om ursäkt till Nurmagomedov och alla fans.

Ferguson och Khabib var först inbokade för ett möte på ”The Ultimate Fighter 22 Finale” i december 2015, men ryssen skadade sig innan matchen och Ferguson fick istället möta Edson Barboza. Andra gången de skulle möta var det i april 2016 på ”UFC on Fox 19”. Denna gång var det amerikanen som hoppade av 11 dagar innan matchen. Det tredje tillfället var i mars förra året då de skulle mötas på UFC 209, men Nurmagomedov insjuknade efter en intensiv bantning vilket gjorde att matchen ställdes in precis innan invägningarna.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök