Nyheter

UFC 225: Robert Whittaker besegrar Yoel Romero – trots bruten hand och flera nedslagningar

Robert Whittaker i buren

Den regerande mellanviktsmästaren Robert Whittaker lyckades att besegra kubanen Yoel Romero för andra gången i karriären under nattens UFC 225. Detta trots att han sänktes till kanvasen flera gånger under matchen.

I de två första ronderna var det Whittaker som förde matchen med hjälp av sin striking, främst jabben och sparkar. Romero var väldigt avvaktande under båda ronderna, där han främst försökte kontra Whittaker. Kubanen som har en gedigen brottningsbakgrund gick inte på en enda nedtagning.

I den tredje ronden träffar Romero med en rak höger som skakar om Whittaker, varpå kubanen går på avslut. Trots flera rena träffar lyckas Romero dock inte att avsluta Whittaker. Även i slutet av rond fyra lyckas Romero skaka om Whittaker ordentligt, men ronden hinner ta slut innan och Whittaker överlever även den ronden. Innan Romeros träff var det Whittaker som hade ronden.

Sista ronden får Romero återigen in en träff som sänker Whittaker. Kubanen försöker återigen att avsluta nyzeeländaren men lyckas inte med det.

Domarna gav Whittaker matchen med domarsiffrorna 47-48, 48-47 och 48-47. I segerintervjun efter matchen berättade han att hans högra hand bröts i början av matchen.

Den 27-årige mästaren utökade sin vinstsvit till åtta matcher och är fortfarande obesegrad som mellanviktare.


Vann rätt fighter huvudmatchen?

Visa resultat

Föregående artikel

UFC 225: Resultat och statistik

Nästa artikel

UFC 225: Colby Covington besegrar Rafael dos Anjos – vinner interimbältet i weltervikt

Skriven av

Jaser Davari

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök