Nyheter

UFC 228: Diego Sanchez möter Craig White

craig white oktagon diego sanchez oktagon

En welterviktsmatch har blivit officiell för UFC 228 den 8:e september. UFC-veteranen Diego Sanchez ställs mot Craig White, matchningen bekräftades igår av UFC.

Diego Sanchez är en sann UFC-veteran. Han var med i den absolut första upplagan av ’The Ultimate Fighter’ och vann serien genom att besegra Kenny Florian i finalen genom teknisk knockout. Diego Sanchez har ett MMA-facit på 27–11 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 8 genom knockout, 7 genom submission samt 12 genom domslut. Sanchez har hunnit med att gå 27 matcher för organisationen och har tävlat i allt från fjädervikt till mellanvikt. Mest framgångsrik är han i weltervikt där han tävlat 14 gånger varav vunnit 10 stycken. Det skall också tilläggas att Sanchez förlorat tre av sina fyra sista matcher genom knockout.

Craig ”The Thundercat” White gjorde sin UFC-debut mot Neil Magny under UFC Liverpool som ägde rum den 27:e maj i år. White tog matchen på kort varsel och fick se sig besegrad av Magny genom knockout redan i rond ett. White gör nu sin andra UFC-match och ställs mot UFC-veteranen Sanchez. Han har ett MMA-facit på 14-8 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, fem genom knockout samt nio genom submission. White har endast gått till domslut en enda gång i sin MMA-karriär.

UFC 228 äger rum på American Airlines Center i Dallas den 8:e september. Huvudmatchen för galan utspelar sig mellan Darren Till och Tyron Woodley, en match om welterviktsbältet. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet inför galan.

Tyron Woodley vs. Darren Till
Nicco Montano vs. Valentina Shevchenko
Yair Rodriguez vs. Zabit Magomedsharipov
Karolina Kowalkiewicz vs. Jessica Andrade
Carla Esparza vs. Tatiana Suarez
Aljamain Sterling vs. Cody Stamann
Jimmie Rivera vs. John Dodson
Jim Miller vs. Alex White
Ryan Benoit vs. Roberto Sanchez
Charles Byrd vs. Darren Stewart
Geoff Neal vs. Frank Camacho
Diego Sanchez vs. Craig White

Föregående artikel

Fredagsfrågan: Vem är MMA-världens mest ohederliga fighter?

Nästa artikel

UFC 229: Tre matcher officiella – Ovince Saint Preux möter Dominick Reyes

Skriven av

Vicktor Winquist

Relaterade Artiklar

Sök