Nyheter

UFC 291: Höjdunkter från presskonferensen – Dana White frånvarande

Dana White på presskonferens

Inatt såg vi hur helgens fighters klev upp för en sista presskonferens innan storslagna UFC 291.

Ömsesidig respekt mellan Justin Gaethje och Dustin Poirier

Natten till lördag är det dags för det efterlängtade returmötet mellan Justin Gaethje och Dustin Poirier. För fem år sedan delade de buren. Poirier kom segrande ur sammandrabbningen efter att ha avslutat Gaethje i fjärde ronden. Matchen blev en klassiker och båda utövarna hyllades flitigt för sina insatser.

På presskonferensen existerade en ömsesidig respekt de två emellan. Poirier var tydlig med att han har förberett sig för en helt annan fighter än den han mötte för fem år sedan. Samtidigt hyllade Gaethje ”The Diamond” för hans tuffhet.

Fokuserat inför Alex Pereiras debut i lätt tungvikt

Innan ovannämnda huvudmatchen ser vi Alex Pereira ta sig an Jan Blachowicz i sin första match i lätt tungvikt. Stämningen var lågmäld och fokuserad när de två forna mästarna pratade om matchen. Pereira förklarade att han inte väntar sig ett varmt välkomnande, utan fokuserar helt på den tuffa motståndare framför honom. Både han och Blachowicz var båda tydliga med önskan att få slåss om titeln vid vinst på lördag.

Hetsigt mellan Tony Ferguson och Bobby Green

Två frispråkiga lättviktare drabbas samman på kortet. Dessa är forne interimmästaren Tony Ferguson och nyblivna fanfavoriten Bobby Green. Som väntat tog inget ett steg tillbaka och de två delade med sig av replikskiften hela konferensen ut. Till frågan om Ferguson tyckte sig så rädsla i Greens ögon svarade han att simpelt ”ja”, något som gav en stark reaktion från motståndaren.

Dana White frånvarande

En fråga som ockuperade fansens fokus var den om vart Dana White höll hus. Det hör till ovanligheten att han inte är på plats under så stora event. En enkel förklaring kom dock att presenteras. White är på semester i Italien, så Jon ANik hoppade in för att ta chefens plats.

Föregående artikel

Tom Aspinall om Jon Jones: Jag är redan i hans huvud

Nästa artikel

Khamzat Chimaev visar musklerna inför matchen mot Paulo Costa

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök