Nyheter, UFC

Alexander Gustafsson möter Ovince Saint Preux i december

Av

Daniel Schälander

11/10/2022
Alexander Gustafsson i match

Alexander ”The Mauler” Gustafsson är klar för en ny match i UFC där han kommer möta veteranen Ovince Saint Preux.

”The Maulers” nästa match blir i december

Enligt källor till Kimura kommer den svenska MMA-giganten Alexander Gustafsson (18-8) att kliva in i UFC-buren ännu en gång när han tar sig an Ovince Saint Preux (26-16) på en UFC-gala i december.

UFC har tre galor inbokade i december. UFC Fight Night i Orlando den tredje, UFC 282 i Las Vegas den tionde och UFC Fight Night den sjuttonde, även den i Las Vegas på UFC Apex.

På pappret är det här en bra match för Gustafsson. OSP har helt klart passerat sitt bäst-före-datum och är även klart sämre i det stående jämfört med svensken. Styrkan i OSPs game ligger i grapplingen där han gång på gång lyckats få in finurliga submissions där hans Von Flue Choke sticker ut. OSPs stil spelar alltså Gustafsson rätt i händerna då han är känd för sitt stabila nedtagningsförsvar och fina boxning.

Alexander Gustafsson kommer från fyra raka förluster

”The Mauler” har haft det tufft i UFC sedan den magiska vinsten mot Glover Teixeira () på hemmaplan 2017. Efter ett ”pensionsavbrott” till följd av förlusten mot Anthony Smith (36-17) gjorde svensken ett försök i tungvikt. Men där stötte han på patrull i form av den forne UFC-mästaren Fabricio Werdum (24-9-1). Efter det valde ”The Mauler” att återvända till lätt tungvikt men fick även där en kalldusch i form av en förstarondsförlust mot Nikita Krylov (28-9) i somras. Nu vid 35 års ålder är det hög tid för svensken att börja samla på sig vinster igen om han ska ha en chans att klättra tillbaka till toppen.

Ovince Saint Preux närmar sig 40

Amerikanen OSP har ett gediget CV med 42 professionella matcher under bältet. I samband med att Zuffa köpte upp Strikeforce kom OSP med på köpet och gjorde sin UFC-debut 2013 på UFC 159. 2016 fick han en chans på den vakanta LHW-titeln mot Gustafssons nemesis, Jon Jones (26-1). Sedan 2019 har han gått sju matcher med 3-4 som resultat. Senast fick han en vinst mot legendaren Mauricio ”Shogun” Rua (27-13-1) på UFC 274 i maj.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök