20 June, 2024
Nyheter

Chael Sonnen tatuerar bild på Anderson Silva – ”Jag håller vad jag lovar”

Av

Hugo Lindström

15/11/2023
Chael Sonnen och Anderson SIlva

Chael Sonnen visade på Instagram hur han tatuerat in en bild på forne rivalen Anderson Silva.

Chael Sonnen och Anderson Silva

En av sportens mest ikoniska rivaliteter är den mellan Chael Sonnen och legendaren Anderson Silva. Under den sistnämndes omatchade antal titelförsvar i mellanvikt möttes de två gånger.

Den första matchen kommer på tal titt som tätt än idag. Silva verkade på den tiden oslagbar och Sonnen kom in som stor underdog. Ingen UFC-fighter hade då lyckats hota ”The Spider”, vilket gjorde matchbilden desto mer chockerande. I fyra ronder kunde Sonnen, med hjälp av sin brottning, helt och hållet kontrollera mästaren. Men någon skräll blev inte av då femte ronden såg Silva koppla en bentriangel som fick ”The Bad Guy” att klappa.

Andra matchen utspelade sig mer likt det folk förväntat sig från den första. Sonnen låg återigen på med brottningen, men den här gången kunde Silva använda sitt patenterade fotarbete för att röra sig ur vägen. I andra ronden hittade han avslutet efter att ha landat ett hårt knä till kroppen på amerikanen.

Matcherna var inte utan sin friktion. Sonnen, som gjort sig känd för sitt trashtalk, gick hårt och anklagade bland annat brasilianaren för att låtsas inte kunna engelska.

Sedan dess har vi dock fått ta del av en mycket mjukare dynamik mellan de två. Vänskapliga möten, där de bland annat kramats samt tillfällen då de delat scen.

Förlorade vad

På sin Instagram stärkte Sonnen den fred som de två verkar ha slutit. Han laddade upp ett inlägg där han visade sin arm som nu kläds av en tatuering föreställande Silva.

Under bilden skrev han:

I’m a man of my word [Anderson Silva]

Se tatueringen nedanför.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Chael Sonnen (@sonnench)

Det är oklart vad vadslagningen handlat om eller när den gjordes. I kommentarerna frågade flera fans om tatueringens ursprung men utan något svar från Sonnen.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök