Nyheter

Dana White är bestämd när det kommer till Francis Ngannous framtid

Francis Ngannou och Derrick Lewis med Dana White i cirkel

Natten till söndag gör Jon Jones och Ciryl Gane upp om UFCs vakanta tungviktsbälte. Organisationens senaste bälteshållare är inte längre under kontrakt med organisationen.

Dana White – ”Francis Ngannou kommer aldrig tävla i UFC igen”

Sedan januari har det stått klart att Francis Ngannou inte längre är under kontrakt med UFC. I samma veva offentliggjorde organisationen att Jones skulle återvända till buren och gå match för tungviktsbältet. Ngannou hade vid flera tillfällen uttryckt kritik mot UFC. Under en intervju med Ariel Helwani nämnde Ngannou tre konkreta förändringar som han skulle vilja se. Hälsoförsäkring för de under under kontrakt med organisationen, en representant att föra fighters talan under möten samt möjlighet att ha sponsorer.

I samband med gårdagens ceremoniella invägning inför UFC 285 fick UFC-presidenten Dana White frågan om  Ngannou skulle kunna återvända till organisationen. Transkribering via ESPN.

No, No. We negotiated with him for years. It’s over, that’s over. He’ll never be in the UFC again.

Ett par minuter senare klargjorde White att organisationen är 100% färdig med Ngannou.

Yeah, I never say never, but I’ll give you a never on that one. We tried.

Det är i nuläget oklart när Ngannou kommer tävla härnäst. Den tidigare tungviktsmästaren har berättat att han har för avsikt att gå matcher inom både boxning och MMA framöver. Det har bland annat spekulerats i att Ngannou kommer möta boxaren Deontay Wilder under årets gång.

Föregående artikel

Conor McGregor gästade UFC 285 för filminspelning med Jake Gyllenhaal

Nästa artikel

UFC 285 – invägningsresultat: Jon Jones redo för tungviktsdebuten och två fighters missar vikten

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök