Tobias Wallberg

Fight Club Rush 10: Tobias Wallberg berättar om övergången till proffs

Alexander Clausson

På lördag är det dags för Figh Club Rush (FCR) 10. Galan innehåller en rad intressanta matcher på förhand, däribland Tobias Wallbergs proffsdebut. Theodor Berggren kommer stå för motståndet.

Tobias Wallberg:  Theodor Berggren kommer komma för att slåss

Under den gångna helgen höll FCR en mediadag i Västerås. Kimura var på plats och Daniel Schälander passade på att ställa några frågor till den debuterande Wallberg. Fightern berättade om sin bakgrund och erfarenheter inom kampsport.

Jag har hållit på med kampsport i fem år. Jag höll på med thaiboxning och gjorde den klassiska resan kring Thailand, men jag är ett MMA-fan också. Thaiboxningen är coolt men om du ska kunna slåss måste du kunna slåss och det gör man i MMA. Jag har tre stycken MMA-fighter och tre stycken K1- och thaifighter.

Wallberg fick frågan hur det kommer sig att han har valt att ta steget över till proffsscenen just nu.

Dels så är jag är 31 år gammal, så jag känner inte att jag är 20, 21, 22 år och har den tiden. Sen var det mycket på grund av pandemin också såklart. Sen ser jag ingen jättestor skillnad mellan A-klass och proffsmatcher. Det är små marginaler. Mer tid på ronderna. Det är benskydd, men i stort sett så är det samma.

Till helgen väntar den ovannämnda Berggren, som också kommer genomföra sin debut på den professionella scenen. Wallberg delade med sig av sina tankar inför motståndet och den kommande fighten.

Jag har ganska bra koll på Theodor faktiskt. Tuff kille och jag vet att han kommer komma för att slåss. Han är hyfsat bred och kommer från ett bra gym. Jag har många scenarier i huvudet, men ni får helt enkelt kolla på lördag. (Jag hoppas på en) hård träff och därefter submission.

FCR 10 går av stapeln den 20 november och sänds exklusivt via UFC Fight Pass. Här kan läsaren ta del av mer information inför galan.

+3
Dana Sad
Dana Happy
Här är den svenska landslagstruppen inför VM! – ”Vi hjälper varandra som ett TEAM”
Hett
David Jacobsson sparkar Anatoly Tarasenko
David Jacobsson inför huvudmatch på Fight Club Rush 11 – ”Jag är bättre än honom överallt, men han har bättre skägg”
Hett
Ciryl Gane Francis Ngannou
Francis Ngannou: Jag knockade Ciryl Gane med en huvudspark
Hett
Aljamain sterling TJ dillashaw
Aljamain Sterling: T.J. Dillashaw borde fått fängelsestraff för sin doping
Hett
Jake Paul knockar Tyron Woodley i returmatchen
Tyron Woodley om Jake Paul: ”He would literally fuck you all up”
Hett

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.