Tobias Wallberg

Fight Club Rush 10: Tobias Wallberg berättar om övergången till proffs

Alexander Clausson

På lördag är det dags för Figh Club Rush (FCR) 10. Galan innehåller en rad intressanta matcher på förhand, däribland Tobias Wallbergs proffsdebut. Theodor Berggren kommer stå för motståndet.

Tobias Wallberg:  Theodor Berggren kommer komma för att slåss

Under den gångna helgen höll FCR en mediadag i Västerås. Kimura var på plats och Daniel Schälander passade på att ställa några frågor till den debuterande Wallberg. Fightern berättade om sin bakgrund och erfarenheter inom kampsport.

Jag har hållit på med kampsport i fem år. Jag höll på med thaiboxning och gjorde den klassiska resan kring Thailand, men jag är ett MMA-fan också. Thaiboxningen är coolt men om du ska kunna slåss måste du kunna slåss och det gör man i MMA. Jag har tre stycken MMA-fighter och tre stycken K1- och thaifighter.

Wallberg fick frågan hur det kommer sig att han har valt att ta steget över till proffsscenen just nu.

Dels så är jag är 31 år gammal, så jag känner inte att jag är 20, 21, 22 år och har den tiden. Sen var det mycket på grund av pandemin också såklart. Sen ser jag ingen jättestor skillnad mellan A-klass och proffsmatcher. Det är små marginaler. Mer tid på ronderna. Det är benskydd, men i stort sett så är det samma.

Till helgen väntar den ovannämnda Berggren, som också kommer genomföra sin debut på den professionella scenen. Wallberg delade med sig av sina tankar inför motståndet och den kommande fighten.

Jag har ganska bra koll på Theodor faktiskt. Tuff kille och jag vet att han kommer komma för att slåss. Han är hyfsat bred och kommer från ett bra gym. Jag har många scenarier i huvudet, men ni får helt enkelt kolla på lördag. (Jag hoppas på en) hård träff och därefter submission.

FCR 10 går av stapeln den 20 november och sänds exklusivt via UFC Fight Pass. Här kan läsaren ta del av mer information inför galan.

+3
Dana Sad
Dana Happy
Sadibou Sy vinner
PFL 8 – Sadibou Sy är en seger ifrån turneringsvinsten och 1 miljon dollar
kimura
Hett
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett
Jack Hermansson ler mot kameran
Jack Hermansson förväntas återvända i december – möter topprankad amerikan
kimura
Hett
Bellator 284: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Dana White
Dana White ger sällsynt intervju om allt möjligt
kimura
Hett