Okategoriserad Videor

Ilia Topuria hyllades inför 85 000

Ilia Topuria UFC

Den nykrönte UFC-mästaren i fjädervikt Ilia Topuria fick det största erkännandet som en atlet kan få i sitt ena hemland Spanien.

Ilia Topuria hyllas på Santiago Bernabéu

I helgen fick Ilia Topuria (15-0) ta den symboliska första sparken vid Real Madrids match mot Sevilla. Detta i hemmaarenan Santiago Bernabéu i Madrid.

Topuria gick ut på arenan i kostym och med UFC-bältet på sin axel. Han gick ut på planen omringad av 85 000 människor och sparkade matchbollen för att signalera matchstarten.

Nedan kan ni se Topurias medverkan i Santiago Bernabéu:

Topuria är en självutnämnd Real Madrid-supporter. Tidigare denna månad vann han UFC:s fjäderviktstitel genom att knocka viktklassens legendar Alexander Volkanovski. Detta i huvudmatchen vid UFC 298. Den obesegrade mästaren håller snabbt på att bli en av de största namnen inom MMA och en av de största atleterna i Spanien och Europa.

Även om inget är officiellt har UFC uttryckt intresse för att hålla ett event i Spanien i och med Topurias stigande stjärna. Topuria hoppas försvara sitt bälte på hemmaarenan Santiago Bernabéu.

Spansk-georgiern har sagt sig vilja möta en ny titelutmanare men mycket talar för att den tidigare dominante mästaren Volkanovski får sin önskning uppfylld och går en omedelbar rematch.

Föregående artikel

VIDEO: Mike Tyson reagerar på helgens PFL-gala

Nästa artikel

Jon Jones om Ngannous chanser mot Joshua

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök