Nyheter

Tyron Woodley blir totalknockad av Jake Paul i returmatchen – se avslutet här

Jake Paul knockar Tyron Woodley i returmatchen

Under söndagsmorgonen gick returmatchen mellan Youtube-kreatören Jake Paul och den tidigare UFC-mästaren Tyron Woodley av stapeln. I artikeln nedan kan läsaren ta del av matchrapport och resultat från boxningsmatchen.

Jake Paul knockar Tyron Woodley i sjätte ronden

Youtube-stjärnan Jake Paul inkasserar ännu en KO-vinst mot en förre detta UFC fighter.

Rond 1

Woodley gav ett samlat intryck inför returmatchen. Paul tog sin tid när han klev in på arenan till tonerna av Village Peoples YMCA. Woodley inledde offensivt med fokus på slag mot Pauls kropp. Den sistnämnda försökte hitta distansen med sina jabbar. Kort period i clinch innan  matchdomaren pausade fighten och påminde Paul om att inte träffa Woodleys bakhuvud i clinchen. Därefter följde ännu mer clinch och matchdomaren fick återigen bryta och varna (verbalt) om slag mot bakhuvudet. Paul tog mest initiativ i ronden. Relativt händelselös första rond, där utövarna inte fick tid till att komma igång.

Undertecknad gav ronden till Paul.

Rond 2

Paul inledde med ett kroppsslag och därefter följde ännu mer clinch. Paul fick in en kombination. Woodley hade svårt att nå fram till sin motståndare utan att hamna i clinch. När Woodley väl träffade handlade det om enstaka slag. Paul hade högre tempo i den andra ronden och träffade bättre och bättre. Youtube-kreatören träffade bra mot både kropp och huvud

Jag gav ronden till Paul.

Rond 3

Ett sår öppnades upp i Pauls panna i början av den tredje ronden och matchdomaren hävdade att det rörde sig om en oavsiktlig armbåge från Woodleys sida, men så vitt jag kunde se så rörde det sig om en oavsiktlig skallning. Därefter skruvade Woodley upp tempot och träffade med flera kombinationer. Paul blödde ordentligt från pannan och det såg ut som det rinnande blodet i ansiktet störde kreatören.

Den tredje ronden gick till Woodley, enligt undertecknad.

Rond 4

Paul såg trött ut i samband med den fjärde rondens inledning och Woodley hittade distansen bättre. Den tidigare UFC-fightern träffade med jabbar och Paul svarade med en kombination. Kombattanterna gick i clinch och matchdomaren fick separera dom. Woodley gick för en nedtagning, som inte uppskattades av matchdomaren. Vi fick se mycket clincharbete i den fjärde ronden.

Svårbedömd rond. Paul?

Rond 5

Även Woodley visade trötthetstecken i samband med den femte rondens inledning. Publiken började tröttna på den clinchtunga matchen och vi fick knappt se några slagväxlingar i ronden. Med 20 sekunder kvar av ronden fick vi dock se lite försök till offensiv från båda utövarnas sida.

Jag gav ronden till Paul, men den var så händelselös så är svårt att säga vem som gick segrande ur den. Inte publiken i alla fall.

Rond 6

Paul skickade iväg kombinationer i den sjätte ronden och Woodley svarade med enstaka slag. Paul skickade iväg en overhand right som släckte Woodley omedelbart. Den tidigare UFC-mästaren föll till marken med näsan först och matchdomaren bröt fighten omedelbart. Det tog en stund innan Woodley kunde ta sig upp igen, men han verkade okej när matchens resultat lästes upp.

Resultat

Jake Paul besegrade Tyron Woodley via KO i matchens sjätte rond. Paul står nu med ett professionellt boxningsfacit som lyder 5-0-0.

Föregående artikel

Proffsen reagerar på Jake Pauls seger över Tyron Woodley

Nästa artikel

UFC Vegas 45: Fullständiga resultat från årets sista gala

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök