UFC

Jon Jones uppmaning till Alexander ”The Mauler” Gustafsson

Jon Jones Alexander Gustafsson

Jon Jones har inte glömt rivaliteten med Alexander ”The Mauler Gustafsson. Det framgick av en video som nyligen släpptes.

Meddelandet till Alexander ”The Mauler” Gustafsson – ’Dags att vakna’

Sveriges Gustafsson har fått två titelmatcher i UFC mot Jones. Den första ägde rum 2013 i samband med UFC 165. Efter en jämn match tog Jones hem segern via enhälligt domslut. Vissa skulle hävde att vi aldrig har varit närmare än svensk UFC-titel varken förr eller senare. Även om ”The Mauler” även gått till delat domslut i en titelmatch mot Daniel Cormier. Returmatchen mot Jones gick av stapeln 2018 i samband med UFC 232. I den fajten gick ”Bones” segrande via ground and pound i drabbningens tredje rond.

Jones befinner sig för närvarande i Thailand för att hålla seminarium. Där tränade han tillsammans med den svenska K1 veteranen Rickard Nordstrand. I en video där Jones och Nordstrand poserar tillsammans uppmanar det förstnämnda sin rival att det är dags att vakna.

Alexander! I’m att the gym with Richard. Come on wake up man. Where are you?

Gustafsson har inte klivit in i buren sedan juli, 2022. Den senaste segern kom så långt tillbaka i tiden som 2017. Under en exklusiv intervju med Kimura berättade dock ”The Mauler” att det ’brinner i knogarna’ när han ser ungdomarna tävla. Kan en återkomst till buren vara på gång?

Jones är för närvarande regerande tungviktsmästare i UFC. En titel och ett bälte som han erövrade när han och Ciryl Gane gjorde upp om den vakanta titeln i mars, 2023. Amerikanen befinner sig för närvarande på sidlinjen, efter att han ådragit sig en bröstskada. Han förväntas möta den tidigare tungviktsmästaren Stipe Miocic när han återvänder till buren.

Föregående artikel

Toppkonkurrenten: Alexander Volkanovski gick inte att känna igen

Nästa artikel

Dana White avslöjar Vladimir Putins gåvor till Khabib

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök