Islam Makhachev Charles Oliveira Alexander Volkanovski UFC

Kimura Matchmaker: UFC 280

Simon Tingberg

Under helgen så bjöds det på en underhållande gala då UFC återigen besökte Abu Dhabi för att hålla UFC 280. En gala där det bjöds på två titelmatcher och även svenske Lina Länsberg gick match.

Kimura Matchmaker

Efter varje PPV-gala som UFC håller så gör Kimuras Simon Tingberg Kimura Matchmaker. Där bjuder vi på matchningar där vi plockar ut utvalda fighters och matchar dom mot kommande tänkbart motstånd.

En supermatch mellan Islam Makhachev och Alexander Volkanovksi

Islam Makhachev och Alexander Volkanovski

Islam Makhachev är ny lättviktsmästare då han besegrade Charles Oliveira genom submission i den andra ronden. I segerintervjun efteråt så utmanade Makhachev och hans team fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski. Det är en match som jag tror bokas härnäst och då bokas för UFC 284 som kommer att hållas i Perth, Australien februari 2023. Islam vill det, Volkanovski vill det och Dana White uttryckte också att det lär bli så.

Charles Oliveira möter Beneil Dariush

Beneil Dariush med Charles Oliveira i cirkel

Charles Oliveira lyckades inte återta lättviktsbältet då han förlorade mot Islam Makhachev. Oliveira uttryckte efteråt att han vill fightas igen så snart som mjöjligt. Oliveira har tagit flera stora segrar senaste tiden och förtjänar en match som kan ta honom till en ny titelmatch. På kortet så fightades också sjätterankade lättviktaren Beneil Dariush. Denne tog en seger mot Mateuz Gamrot och har nu åtta raka vinster. Dom båda skulle kunna vara en seger ifrån titelmatch och bör därför möta varandra.

Aljamain Sterling möter Henry Cejudo

Henry Cejudo Aljamain Sterling

Aljamain Sterling försvarade sitt bantamviktsbälte mot TJ Dillashaw då han segrade genom TKO i den andra ronden. I matchen innan så möttes Petr Yan och Sean O`Mailey där den senare segrade genom ett tveksamt domslut. Hade Sean vunnit övertygande så hade han troligen fått titelmatchen. Sterling lär inte heller möta lagkamraten Merab Dvalishvili. Detta öppnar istället upp för att före detta mästaren Henry Cejudo som planerar comeback kan få ett möte med Sterling. Dana White uttryckte det som en möjlighet och Sterling vill gå så stora matcher som möjligt vilket Cejudo skulle vara.

Sean O’Mailey får chans på revansch mot Marlon Vera

Marlon Vera med Sean O'Malley i cirkel

Sean O’Mailey tog karriärens största seger då han besegrade nummer ett rankade Petr Yan. Dock blev det lite kontroversiellt då många hade Yan som vinnare. Sean gjorde oavsett en bra match och visade att han tillhör toppen. Men då resultatet inte var helt övertygande så lär han behöva en till seger. I toppen utav bantamvikten så finns också Marlon Vera som är den ende som lyckats besegra Sean. En förlust som Sean aldrig har kunnat acceptera. Låt dom mötas igen om nästa titelmatch.

Belal Muhammed möter Khamzat Chimaev

Khamzat Chimaev Belal Muhammad

Belal Muhammed tog en stor seger då han besegrade stigande stjärnan Sean Brady genom TKO i den andra ronden. Muhammed är helt klart en fighter som snart kan få gå en titelmatch. Mästaren Leon Edwards lär möta Kamaru Usman i ett trilogimöte härnäst. I toppen finns också Colby Covington och svenske  Khamzat Chimaev. Har sagt det förut att jag tror inte att det finns en chans att Colby accepterar en fight mot Khamzat så länge den inte handlar om ett bälte. Tror det är mer troligt att man bokar Khamzat mot Belal där vinnaren får nästa titelmatch.

+2
Dana Sad
Dana Happy
malin hermansson, cornelia holm och pfl
Allt du behöver veta inför PFL Europe 1 – Två svenskar debuterar!
kimura
Hett
Wolf Fight Promotion Bur
Allt du behöver veta inför Wolf Fight Promotion 6 – Matchkort, sändningstider och info
kimura
Hett
Kevin Lee
Kevin Lee ser ut att gå rematch mot ”El Cucuy”
kimura
Hett
Robin Enontekiö
Robin Enontekiö inför Zone Pro League 5 – ”Bjuder gärna upp till dans”
kimura
Hett
Muhammad Mokaev benlås
Jafel Filho: Muhammad Mokaev klappade tre gånger – vill överklaga
kimura
Hett