Nyheter

Moraad Moreno i intervju med Kimura om sin imponerande seger på Superior Challenge

En fullspäckad kampsportshelg är över. Förutom comebacken utav Mike Tyson i boxningsringen och en UFC gala så var det åter igen Superior Challenge på Stockholmsmässan i Älvsjö. Galan gjorde comeback efter att ha behövt ställa in den ursprungliga galan som skulle ha ägt rum i maj 2020. Detta på grund utav situationen runt covid-19. Trots att det blivit en andra våg utav smittan i Sverige så lyckades organisationen genomföra ett väl anordnat evenemang.

Ett imponerande tempo

Galans fighters hade också varit väldigt flexibla i sina diverse uppladdningar.

Vi från Kimura fanns på plats och fick se ett intressant matchkort med flera bra fighter där flera svenskmöten ägde rum. Simon Tingberg från Kimura fick efteråt en pratstund med welterviktaren Moraad Moreno som stod för en imponerade seger över Oskar Biller genom enhälligt domslut.

Moraad satte redan från start en häftig press på den längre fightern Biller. Denne använde några snygga frontsparkar för att hålla Moreno ifrån sig sig. Men denne kom ständigt tillbaka och avancerade framåt genom tre ronder. Just tempot han satte var en viktig faktor menar Pancrasefightern.

Yes tempot höll jag väldigt hårt från början. Jag visste att det skulle vara en avgörande faktor kring matchen. Oskar är duktig om han får köra sitt game. Så min plan var att göra det obekvämt för honom och lägga press. Det funkade ju bra med facit i hand.

I den andra ronden så blev det allt tydligare att Moraad tagit över fighten. Denne lyckades få ner Biller genom stenhårda knän. Trots Billers fruktade markgame så var Moreno orädd och följde med ner för att utdela stenhård ground and pound. Detta till ett stadie där han ansåg att domaren borde ha brutit fighten.

Jag tycker dom borde ha stoppat fighten. Han åkte på många onödiga träffar. Men som sagt jag är fighter och inte domare.

Moraad Moreno ground and pound

Självsäker inför tredje ronden

Inför den tredje ronden så kände sig welterviktaren självsäker på att han ledde fighten och att Biller troligen skulle behöva ett avslut för att vinna.

Känslan var riktigt bra. Jag visste att jag tagit hem två ronder. Det sa även min hörna till mig. Min hörna bad mig vara uppmärksam och fortsätta att göra det jag gjort hitintills.

Bristen på publik var inget problem

Att få fightas på Superior Challenge igen trots omständigheterna runt covid.19 var härligt menar Moraad. Bristen på publik var inget som störde honom.

Det var en otrolig känsla att få kliva in i buren igen. Jag har tränat/tävlat i så många år så jag blev inte alls påverkad utav att tävla utan publik. Jag har tidigare tävlat i små gymnastikhallar  när det knappt varit folk alls. Så det var inga problem.

Efter segern på Superior Challenge så har welterviktaren inga direkt planer på en ny fight. Utan vill nu fira segern och sedan ta nya tag vid årsskiftet.

Det har varit ett långt år för mig. Så just nu blir det att njuta utav vinsten vinsten och fokusera på min familj. Vi tar nya tag efter årsskiftet.

 

Föregående artikel

Mike Perry coachades av fan från reddit i matchen på UFC 255

Nästa artikel

Kvinnlig bantamviktare knockar rysk tungviktare

Simon Tingberg
Skriven av

Simon Tingberg

Simon Tingberg en riktig mångsysslare. Livscoach, PT, entreprenör men framförallt en kampsportsentusiast. Syns ofta på svenska MMA-galor som reporter för Kimura.

Relaterade Artiklar

Sök