Nyheter

Superior Challenge 21: Moraad Moreno besegrar Oskar Biller

Av

Alexander Clausson

28/11/2020

Nedan följer matchrapportering och resultat från welterviktsmötet mellan Moraad Moreno och Oskar Biller, som ägde rum under lördagskvällens Superior Challenge 21.

Rond 1

Moreno var den mer rörligare och pricksäkrare fightern under matchens inledning. Biller var inte passiv men hade inte heller lätt att hitta en bra distans till sin motståndare. Moreno fick in en knockdown men Biller tog sig snabbt upp på fötter igen. Morenos press fortsatte dock och motståndare trycktes upp mot burväggen. Biller såg självsäkrare ut i chlinchen och Moreno försökte därför separera. Därefter sökte Biller en single leg takedown, som dock misslyckades. I slutet av ronden fick tittaren se en pigg Moreno som i stor utsträckning dikterade matchens tempo och form.

Första ronden till Moreno, enligt undertecknad.

Rond 2

Den andra ronden inledning började på ett liknande vis som den första, med en Biller som fortfarande hade svårt att hitta distansen till Moreno. Den sistnämnda träffade både mer och tillsynes bättre. Därefter trycktes Biller upp mot burväggen. Ett knä mot huvudet, från Morenos sida, sänkte Biller till kanvasen. Därifrån försökte Biller locka ner Moreno till marken men den sistnämnda föredrog en stående fight och matchdomaren Kevin Sataki ställde de båda kombattanterna upp igen. Biller krigade på bra men Moreno tog återigen ner sin motståndare på marken med knän och matade många slag på den liggande Biller. Sataki ville dock inte bryta matchen, som gick till den andra rondvilan.

Rond 2 till Moreno, enligt undertecknad.

Rond 3

Den tredje ronden började med att Moreno återigen tryckte upp Biller mot burväggen och därifrån utbytte de båda kombattanterna short pounches med varandra. Moreno flyttade ner drabbningen till kanvasen och Biller fick smaka på ytterligare ground and pound. Moreno ställde sig upp igen för att avfyra ett antal bensparkar mot den liggande Biller. Sataki ställde matchen upp för en kort stund men strax därefter låg Biller på rygg ännu en gång.  Moreno dikterade den tredje ronden helt och Biller försvarade sig så gott han kunde på kanvasen. Med tio sekunder kvar ställdes de båda kombattanterna upp ännu en gång och därefter var matchens slut.

Även den tredje ronden till Moreno, enligt mig.

Resultat

Moraad Moreno besegrar Oskar Biller via enhälligt domslut. Moreno står nu med ett totalt matchfacit som lyder 2-1-0.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök