Okategoriserad

Trippelmästarinnan Nina Nikolija Milosevic byter landslag inför VM

Nikolija Milosevic vinner

Inför VM i Serbien har Nina Nikolija Milosevic valt att inte representera Sverige. Istället kommer göteborgskan representera värdlandet.

Nina Nikolija Milosevic – ”Har gjort allt jag kan för Sverige”

Under den senaste perioden har Milosevic varit en av de största MMA-stjärnorna på amatörscenen. Både i Sverige, men även internationellt. Utöver ett SM-guld har göteborgskan också kammat hem ett EM-guld och ett VM-guld. Under det föregående året var hon även den kvinnliga utövaren som hittade flest avslut via slag i internationella sammanhang. Fyra stycken närmare bestämt.

I en oväntad vändning kommer inte Milosevic försvara sitt guld i samband med VM i februari. Åtminstone inte för Sveriges räkning. Enligt IMMAFs kriterier tillåts utövare byta landslag om man har medborgarskap i flera länderna. En regel som Milosevic nu har använt till sin fördel. Under en intervju med Kimura berättade Milosevic om sitt val att representera Serbien istället för Sverige.

När jag fick höra att VM skulle hållas i Serbien kändes det givet att representera dem. Jag är ursprungligen därifrån och känner starkt för mitt land. Jag har dessutom gjort allt jag kan för Sverige och kan egentligen inte göra mycket mer. Därför vill jag nu göra samma sak för Serbien, med vetskapen att det kommer göra mer för sporten där om jag lyckas.

Under det föregående VM-mästerskapet erhöll Milosevic guldet genom att besegra Raine Vinuto Guimares från Bahrain i finalen.

”Tidigare visste folk inte ens vad MMA var”

Trippelmästarinnan har synts till på den serbiska MMA-scenen redan tidigare. Bland annat har göteborgskan agerat sekond åt framtidslöftet Anastasija Rajković .

Jag hjälper till att coacha och stötta så gott jag kan och när jag kan. Jag har väldigt bra kontakt med mina vänner från min hemstad som är superengagerade i sporten och som har jobbat hårt för att se till att MMA hamnar på kartan i landet. De är med i det serbiska MMA-förbundet och är en stor del av att sporten utvecklats så snabbt.

Milosevic delade även med sig av sina tankar om den serbiska MMA-scenen har förändrats under det senaste året.

På bara ett år har det hänt mycket. Fler galor och numera ett mästerskap som ska hållas där, samt att de promotar mer om det än någonsin. Tidigare visste folk inte ens vad MMA var. Så det är som natt och dag.

I slutet av november publicerade Kimura ett videoreportage med Milosevic som läsaren kan ta del av här.

Den kommande VM-turneringen äger rum i Belgrad, Serbien. Turneringen kommer pågå från den 11 till den 18 februari. Under fredagen offentliggjordes Sveriges VM-trupp av Kimura.

Föregående artikel

Tatiana Suarez har fått ett datum och en motståndare inför återkomsten

Nästa artikel

Ariel Helwani kritiserar medias hantering av Dana Whites nyårsincident

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök