20 June, 2024
Spel och casino jämförelse

Odds inom MMA – De största skrällarna genom tiderna

Av

kimura

12/05/2021

Att betta på MMA kan vara ett grymt sätt att förhöja upplevelsen på en gala eller specifika matcher. Här går vi igenom hur du kan få möjlighet till extra avkastning, helt kostnadsfritt.

Betta på MMA med hjälp av bonuskoder

Att spela på MMA är bland de enklaste sätten att förhöja spänningen och nöjet för en match. För att få så mycket avkastning som möjligt kan det vara smart att ta del av bonusar eller välkomsterbjudanden som vissa spelbolag erbjuder. Förutom att spela på vinnaren av en match kan man idag spela på nästan exakt hur en match avslutas. Allt från rond och metod i kombination med andra matcher eller helt andra sporter.

Stora skrällar i MMA

Det roliga med MMA är att det aldrig går att säga riktigt säkert hur en match kommer sluta. Verkligen allt kan hända! Nedan kommer vi att gå igenom några galna skrälla som MMA-fans fått uppleva genom åren.

Fabricio Werdum klappar ut Fedor Emelianenko

Fedor ”The Last Emperor” Emelianenko är en av de största legenderna som sporten har skådat. Trots sin mindre storlek dominerade han tungviktsdivisionen i Japan, som vid tidpunkten höll den högsta nivån i världen, i nästan ett decennium. Innan han ställdes mot Werdum var hans enda förlust en TKO orsakad av ett olyckligt sår vid ögat. Därför kan man säga att Emelianenko kom in till matchen mot Werdum med trettio (!) raka vinster.

Fabricio Werdum är känd som en av världens bästa BJJ-utövare genom tiderna. Men i sina tidiga år som MMA-utövare hade han misslyckats att besegra motståndarna i det absoluta toppskiktet och därmed skrapat ihop ett record på 13 vinster och fyra förluster.

När dessa tungviktare skulle mötas i Strikeforce var därför Werdum stor underdog med cirka fem gånger pengarna på vinst och hela åtta gånger pengarna på vinst via submission. Fedor var storfavorit där ett spel på den siste kejsaren endast gav 1,2 gånger pengarna

Werdum lyckades chocka världen genom att bli den förste att låsa ut Fedor i MMA med en triangel- och armbarkombination. Kort efter detta skulle Werdum komma att återigen få chansen i UFC. Där lyckades han klättra till toppen och lyckades besegra Mark Hunt via KO för att bli UFCs interimästare. En titel som han sedan försvarade mot Cain Velasquez genom en giljotin.

Gabriel Gonzaga knockar Mirko Cro Cop

Mirko ”Cro Cop” Filipovic är en annan legend från tiden i PRIDE. Med sin kickboxningsbakgrund blev han känd som en knockoutartist och myntade begreppet, ”right kick hospital, left kick cemetery”. Men i sin debut mot BJJ-svartbältet Gabriel Gonzaga blev det ombytta roller.

Gonzaga kom in i matchen som stor underdog där ett spel på brassen gav fem gånger pengarna. Och då kan ni bara tänka er hur höga oddsen skulle varit på att Gonzaga vann på KO! I slutet av den första ronden träffade brassen med en klockren huvudspark som knockade Cro Cop. Och som om inte det vore nog så landade kroaten olyckligt och bröt benet i fallet.

Holly Holm chockar världen mot Ronda Rousey

I de tidiga åren av kvinnlig MMA var Ronda Rousey det absolut största dragplåstret. Judokan slog upp dörrarna för kvinnlig MMA när hon gjorde debut i UFC efter att ha gjort rent hus i Strikeforce. I UFC fortsatte amerikanen som tåget och vann sex raka matcher på avslut, varav fem i den första ronden.

Holly Holm har en lång och mycket framgångsrik karriär inom boxning där hon samlat på sig en mängd titlar och utmärkelser. Inför mötet mot Rousey hade hon samlat på sig nio raka vinster med majoriteten av dessa via KO/TKO.

Trots detta kom hon in i matchen som en underdog med hela 9,3 gånger pengarna för att vinna. Rousey sågs vid tidpunkten som helt oslagbar och man trodde att hennes grapplingbakgrund skulle vara det perfekta vapnet mot strikern Holm. Men Holly lyckades ta sig ut flera submissionförsök för att sedan börja få bra utdelning i det stående och i den andra ronden knockade hon Ronda med en spark som ekade världen runt.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök