Nyheter

Phil Baroni har blivit arresterad i Mexiko – flickvännen ihjälslagen

Av

Hugo Lindström

04/01/2023
phil baroni arresterad

Den forne PRIDE och UFC-fightern Phil Baroni har enligt uppgifter blivit arresterad för att ha mördat sin flickvän.

Phil Baroni gripen för mord

MMA-fightern Phil Baroni, 46 år gammal, har blivit arresterad i Mexiko. Nyhetssajten Tribuna De La Bahia rapporterar att Baronis flickvän hittades mördad i ett hotellrum där båda uppges ha bott. Polisen fann henne täckt av ett lakan, med synliga märken på ansiktet. Hon förklarades död på platsen.

Baroni berättade för polisen hur bråket började. Under påverkan av alkohol och droger ska de två hamnat i ett gräl som ledde till att Baroni kastade henne i duschen, så att hon slog i huvudet. Sedan förde han, enligt honom själv, henne till sängen. Han påstod att hon bad om en cigarett och en öl vilket ledde till att Baroni lämnade platsen. När han sedan kom tillbaka visade hon inga levnadstecken. Allt detta ska hittills enbart baserats på Baronis egna kommentarer, men kan inte bekräftas förens en domstol gjort sitt beslut kring fallet.

Baroni åtalas för mord, men åtalspunkten kan komma att ändras om utredningen utvecklas.

Fick sparken från Bellator efter stöd för ”War Machine”

Baroni blev ett känt namn under de tidiga åren av UFC. Han lyckades ta hem två segrar via avslut, där den kändaste är knockoutsegern mot Dave Menne. När domaren klev emellan hoppade Baroni upp på buren och utnämnde sig som den bästa någonsin. Där och då nådde hans karriär sin högsta topp. Men därefter kom fyra raka förluster som fick honom att bli släppt av UFC. Korta vistelser i flera olika organisationer byggde upp hans slutgiltiga matchfacit som bestod av fler förluster än vinster.

2014 gick han en match för Bellator MMA, även den slutade med förlust. Mer än så blev det inte då organisationens president Scott Coker sparkade Baroni efter att denne uttalat sitt stöd för War Machine. En MMA-fighter som då blivit anklagad för flera fall av våldtäkt och misshandel mot sin dåvarande flickvän. Anklagelser som han sedan dömdes för.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök