Nyheter

Sam Ghoroghi går huvudmatch på Zone – ”Jag skulle inte tacka nej till ONE om ett år!”

Thaiboxaren Sam Ghoroghi går huvudmatch på helgens Zone. I vår intervju med honom berättar han om framtiden, ONE-drömmen och sin kommande match.

Sam Ghoroghi – ”Det är en otrolig känsla när man går in och hör supporten”

Folk som följt svensk kampsport på senare år lär ha stött på namnet Sam Ghoroghi. Runt om Göteborg har han visat sylvassa färdigheter, ständigt under utveckling. Senast han gick match såg vi hur han kammade hem 35 000 kr som belöning för sin prestation på Zone Pro League #4. Nu är det återigen dags för honom att agera huvudmatch. När Zone Pro league #5 intar Trädgår’n på lördag möter han det brittiska löftet Alfie Ponting.

31 år gammal har Ghoroghi en relativt ung karriär. Efter 13 matcher som amatör gick han över till proffs för bara några år sedan. Trots det har han lyckats samla ihop en trogen skara fans som alltid fyller lokalen med ramsor och hejarop när han kliver in för att slåss. Om detta uttrycker han sin tacksamhet för de lokala fansen:

Det är en otrolig känsla när man går in och hör supporten och ser alla som är på plats för att heja

Men när gonggongen slår försvinner allt och fokuset låses på motståndaren.

Dock stänger jag av, väl under match, då är jag i min bubbla men undermedvetet tror jag hör alla rop!

Möter medaljör från junior-VM

Motståndaren, Alfie Ponting, är bara 19 år gammal. Trots sin ålder har han tävlat på mycket hög nivå, med bland annat ett guld från junior-VM på CV:t. Som senior lyckades han hamna på en andraplats och har sedan dess fortsatt samla meriter.

Ghoroghi är väl medveten om hotet Ponting presenterar. Tillsammans med tränare har han tittat på 19-åringens matcher för att kunna anpassa träningen inför just detta mötet. Men han är noga med att inte förlita sig allt för mycket på gamla klipp.

Jag har kollat två matcher, en från tre månader samt sex månader tillbaka. Om jag förstått det rätt, har han gått 16 matcher senaste 15 månaderna. Jag stirrar mig därför inte blind på de matcher jag har tillgängliga utan antar att han är en ung kille som är under konstant utveckling.

Han är noga med att inte underskatta den yngre Ponting.

Det jag kan konstatera är att han är southpaw och har gott självförtroende som rider på en framgångsvåg. Jag är förberedd på en energisk ung man!

Hans främsta vapen inför mötet tror han, snarare än sina nävar, blir sin hjärna. Han vill tidigt i matchen få en bild av sin motståndare för att anpassa sig därefter.

Med min hjärna! Jag ska försöka få honom frustrerad så att han visar mig alla kort han har så tidigt som möjligt.

Framtiden för Ghoroghi

Sina senaste framträdanden har alla utspelat sig i eller kring Göteborg, en trend han gärna ändrar på. Ghoroghi berättar att målet är att slåss på större galor utomlands.

Nästa mål är utomlands. Nu har galorna matchat mig med bra motstånd här hemma så då har det blivit matcher i Sverige. Men jag vill gärna utanför Sverige också!

Om han får drömma fritt, berättar han att en chans att visa toppatleterna i ONE Championship vad han går för är något han skulle vilja göra framöver. Det blev hans svar till frågan vart han ser sig själv om ett år.

Tänka fritt eller dömma? …men jag skulle inte tacka nej till ONE om ett år!

Föregående artikel

Conor McGregor om återkomsten till buren – ”Jag är beroende”

Nästa artikel

Wolf Fight Promotion 6: Intervju med Hamed Tawana – ”Jag var hungrig!”

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök