Nyheter

Wolf Fight Promotion 6: Intervju med Hamed Tawana – ”Jag var hungrig!”

Längst upp på huvudkortet i Wolf Fight Promotion 6 stod en fight mellan Malmö och Örebro där Malmö drog längsta strået.

Hamed Tawana ”Ville avsluta i första ronden”

Galan i Halmstad avslutades med ett flugviktsmöte mellan Hamed Tawana och Jakob Valegren. drabbningen blev en kort historia och Hamed avslutade sin motståndare via submission (arm triangle choke), med knappa två min kvar av första ronden. Hamed gjorde sin proffsdebut i Budo Fighting Championship 56 tidigare i år i en match som slutade oavgjort. Lite snöpligt då Hamed fick poängavdrag efter en skallning som, enligt Hamed själv, skulle skett reflexmässigt. I Halmstad lämnade fightern dock inget åt slumpen. Möjligtvis, berättar Hamed för Kimura, var han lite för hungrig när matchen drog igång.

Vi hade en gameplan, vår gameplan var att jag skulle ta ner honom, kanske inte i första, men i andra. Men jag var hungrig! jag ville avsluta matchen så fort som möjligt för jag gick match i Skottland (Budo Fighting Championship 56) för två veckor sedan men jag råkade skalla som gjorde att det blev oavgjort så jag ville inte att matchen skulle gå till domslut, utan jag ville avsluta i första ronden.

Hameds gameplan och tekniska förberedelser grundade sig i bra scouting av sin motståndare.

Vi visste vem han var, han är ju thaiboxare i grund och botten, jag har ju själv kört mycket thaiboxning med min tränare, han har tävlat i Thailand och sånt. Vi har kört mycket Thaiboxning, grappling och brottning

Andas självförtroende ”Jag kör all-in!”

När Kimura frågar om framtiden är det en självsäker Hamed som svarar. Han menar sig vara redo för en ny fight vilken dag som helst.

Det finns ingen som kommer stoppa mig; jag kör all-in. Min resa har precis börjat och jag kör all-in. I morgon ska jag bara vila och på Måndag ska jag börja träna direkt! jag är redo, inte skadad och ska köra direkt. Jag kan gå match när som helst; om två veckor, om tre veckor, om en vecka. En gång fighter, alltid fighter!

Flera segerintervjuer från Wolf Fight Promotion 6 kan du läsa här och här.

Nyligen stod det klart att Tawana kommer återvända till buren den 3 juni. Då ställs Malmö-fightern mot i samband med MMA Galla Gostrup, Danmark. Hemma-fightern Mack Nuchnua Promanee (4-4-0) kommer stå för motståndet. Organisationens flugviktstiteln kommer stå på spel.

Föregående artikel

Sam Ghoroghi går huvudmatch på Zone – ”Jag skulle inte tacka nej till ONE om ett år!”

Nästa artikel

Paddy Pimblett nekar till att han favoriserats av UFC

Simon gull
Skriven av

Simon Gull

Simon Gull är hemmahörande i Sveriges minsta storstad Skövde. Han ägnar sin lediga tid åt kost och träning. Är reporter för Kimura och har skönlitterära ambitioner.

Relaterade Artiklar

Sök