20 June, 2024
Nyheter

Skulle mött Alexander Gustafsson – blir dopingavstängd IGEN!

Av

Ralph Nordahl

19/09/2023
Ovince Saint Preux UFC

UFC-fightern Ovince Saint Preux har blivit dopingavstängd av USADA (USA:s anti-doping byrå) för andra gången i karriären.

Ovince Saint Preux dopingavstängd för andra gången

USADA annonserade att den tidigare interimtitelutmanaren Ovince Saint Preux (26-17) accepterat en dopingavstängning på 6 månader. Detta efter att för andra gången i karriären testat positivt för en förbjuden substans. Denna gång rör det sig om substansen 3α-hydroxy-5α-androst-1-en-17-one. Detta fastslogs efter urintester som gjordes mellan den 17 juni och 11 juli när fightern inte tävlade.

Även om två tester kom tillbaka positiva så hade inte fightern blivit varse om det första resultatet när det andra gjordes. De två positiva testerna ses som samma regelbrott.

USADA rapporterar att Saint Preux ska ha lämnat in ett kosttillskott som han använt under tiden. Det har fastslagits att produkten var kontaminerad med den förbjudna substansen. Fightern har dock ändå stängts av och kommer inte kunna återvända förrän efter den 17 december.

Den första gången som Saint Preux testade positivt av USADA var också på grund av ett kontaminerat kosttillskott. Han avtjänade då en tre månader lång avstängning år 2019.

Skulle mött Alexander Gustafsson

Amerikanen kommer senast från en 49 sekunders knockoutförlust mot Philippe Lins i februari. Innan detta tog han hem en seger via delat domslut mot legendaren Mauricio ’Shogun’ Rua vid UFC 274. Detta bröt en två matchers förlustsvit.

Saint Preux har fightats i UFC sedan år 2013 och har ett facit i oktagonen på 14-12. I karriären har han tagit segrar mot namn som Shogun Rua (två gånger), Corey Anderson, Tyson Pedro, Nikita Krylov, och Alonzo Menifield.

Det är osäkert vem den lätta tungviktaren kommer möta efter sin avstängning och när han gör comeback. Det är dock troligt att det blir först nästa år. Saint Preux var tänkt att möta vår svenske trefaldige titelutmanare Alexander Gustafsson i december 2022 men denne fick dra sig ur efter en skada.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök