Nyheter

Svenska resultat från IMMAF European Championships 2022 – Dag 3

Av

Daniel Schälander

29/09/2022
Andreas Gustafsson Berg går in till VM final med den svenska flaggan över axlarna

Den svenska landslagstruppen i MMA är på plats i Italien för att ta med sig en drös medaljer tillbaka till Sverige. Idag är det dags för semifinaler för juniorerna och kvartsfinaler för seniorerna.

IMMAF European Championships 2022 svenska resultat – Kvartsfinaler

Idag har vi hela nio svenska matcher där juniorerna antingen får brons eller chans för att slåss om guldpengen imorgon och seniorerna slåss om att komma till semifinal och medaljer.

Vill du se turneringens alla matcher finns det livestream som kostar 7 euro. Matcherna äger rum i tre olika burar och matchordningen uppdateras live här.

Benjamin Hajijan vs. Andrii Stoian – Fjädervikt Juniorer

Första ronden är jämn och ingen har ett tydligt övertag. Stoian råkar peta Benjamin i ögat i slutet av ronden och Benjamin behöver några minuter på sig innan det som är kvar av ronden kan fortsätta.

I den andra ronden kontrollerar Benjamin ronden klart efter en tidig nedtagning. Han tar även ryggen och får in ett gäng bra slag innan ronden tar slut.

Den tredje ronden är jämn och ingen lyckas få ett klart övertag.

Andrii Stoian vinner på delat domslut och avancerar till final. Brons till Benjamin Hajijan.

Astrid Vikgren vs. Tea Aresu (Bulgarien) – Flugvikt Juniorer

Astrid tar kommando tidigt i ronden och etablerar bra position där hon hotar med både armlås och kneebar. Ronden tar slut efter att Astrid tagit rygg och attackerat med RNC och Tea räddas av gonggonen.

I den andra ronden finner sig Astrid underst och hon lyckas inte riktigt få igång en offensiv.

I rond tre hamnar Astrid underst igen men attackerar med ett armlås, hon får den inte men lyckas istället vända på läget och etablerar topp, men Tea jobbar bra och tar sig till stående igen. Astrid hänger på och får en nedtagning, viktigt. Astrid säker mount och får ryggen, men hon hamnar högt upp och får svårt att attackera.

Astrid Vikgren vinner på delat domslut och avancerar till final.

Daniyal Shamkhalov vs. Mika Rasanen (Finland) – Fjädervikt

Mika dyker in på nedtagning tidigt i ronden men Daniyal försvarar bra. Daniyal lyckas separera och jobbar fint med boxningen där han får in flera rena tekniker som skakar Rasanen. Finnen går på en ny nedtagning med bra tajming men Daniyal försvarar bra och tar sig upp på fötterna innan ronden tar slut.

Daniyal fortätter arbeta fint i det stående och träffar med både sparkar och slag innan Mika dyker in på nedtagning. Daniyal försöker ta en giljotin men den sitter inte och istället tar sig Daniyal upp och börjar direkt straffa med slag.  Daniyal har ett klart övertag i det stående och tempot ser ut att vara för högt för Mika att orka med.

Daniyal pressar på fint med boxningen och Mika har inte mycket att sätta emot. Daniyal pressar framåt lite för hårt och ger Mika en lucka för nedtagning. Mika lyckas ta rygg i samband med att Daniyal ställer sig upp men lyckas inte hitta avslutet. Istället tar Daniyal kommando och attackerar med stryp och avslutar sedan ronden med fina slag från topp. Mycket fin match av Daniyal.

Daniyal Shamkhalov vinner på enhälligt domslut och avancerar till semifinal.

Arsen Tuganov vs. Artem Melkumian (Ukraina) – Flugvikt

Arsen inleder ronden fint och skickar iväg flera tunga sparkar som får Artem att avvakta. Artem går in för en nedtagning men kommer inte längre än till clinch då Arsen försvarar bra. Men Artem ligger på med pressen och Arsen har svårt att ta sig från clinchen.

I den andra ronden är det Arsen som tar kommando i grapplingen och drar ner Artem på marken och etablerar snabbt mount med över halva ronden kvar. Artem Arbetar sig ut och efter en vacker  och intensiv scramble är det nu Arsen som befinner sig underst. Artem avslutar ronden starkt med positionell kontroll.

Arsen dyker in på nedtagning och lyckas nästan etablera position men Artem arbetar hårt och lyckas istället själv att ta topposition och straffar Arsen, som ser trött ut, med slag från topp. Men domaren bryter och ställer de två upp då Artem träffat med slag i bakhuvudet. Det såg ut som att matchen var slut där men Arsen får en andra chans. Men Arsen har inte tillräckligt med ork och Artem kan återigen ta topp och den här gången avsluta med slag.

Artem Melkumian vinner på TKO i rond 3.

Hanna Palmquist vs. Sonja Pohjalainen (Finland) – Flugvikt

Hanna tar kontroll på marken tidigt in i ronden och håller finskan ute ur matchen.

Mycket clinch i första halvan av ronden innan Hanna drar ner Sonja på marken igen. Sonja försöker hitta submissions från botten men Hanna är för stark och stabil föra att Sonja ska kunna få in något vettigt.

Hanna dyker in tidigt och Sonja letar stryp. Hannas huvud är lite väl i riskzonen men Sonja kan inte riktigt låsa in ett bra grepp. Hon försöker hoppa in ett stryp men Hanna tar sig ur och etablerar topposition. Hanna kontrollerar från topp ronden ut och Sonja kom aldrig riktigt in i matchen.

Hanna Palmquist vinner på enhälligt domslut och avancerar till semifinal.

Daniel Karlsson vs. Dzevad Baltic (Serbien) – Lätt Tungvikt

Daniel dyker in på en nedtagning men fastnar direkt i en giljotin/front choke. Han försöker slutföra nedtagningen men det går inte och efter dryga tio sekunder bryter domaren matchen då Daniel har slocknat och matchen bryts.

Dzevad Baltic vinner på submission i rond 1.

Nikolija Milosevic vs. Mercedes Custodio Lopez (Spanien) – Bantamvikt

Nikolija pressar framåt tidigt i ronden och sätter flera knän från clinch. De två fastnar ett tag i clinchen men så fort det blir lite distans igen börjar Nikolija bomba med sparkar och sedan tillbaka till clinchen där det fullkomligt regnar in knän i spanjorskan. De tar bra och luften går ur Mercedes, som dock klarar sig ronden ut.

Mer knän i den här ronden men nu råkar ett smyga upp i huvudet vilket är en otillåten teknik. Domaren pausar matchen och tar en poäng från svensken. Mercedes pressar framåt med aggressiva svingar men Nikolija håller sig på behörigt avstånd. Det märks att Nikolija har klart starkare i clinchen. Nina tar ner Mercedes och etablerar position på råggen och Nina plattar ut spanjorskan och bombar på med slag. Domaren har sett nog och bryter matchen.

Nikolija Milosevic vinner på TKO i rond 2 och går vidare till semifinal

Robin Larsson vs. Nell Ariano (Frankrike) – Tungvikt

Nell har längdövertaget och får in flera raka slag på en Larsson som inte riktigt har hittat distansen och rytmen. Ariano sätter ett fint höftkast halvvägs in i ronden men Larsson är snabbt uppe igen. Tuff rond för Robin som får käka ett par knogmackor här.

Nell har börjat sakta ner nu men så har även Robin som fortfarande inte riktigt fått igång sin offensiv. Robin klev in i mästerskapet på kort varsel så konditionen kan vara en utmaning till följd av det. Två ronder till Frankrike.

Det går trögt från båda håll i tredje och Nell ser betydligt mindre aggressiv ut nu. Larsson dyker in på en nedtagning med mindre än en minut kvar och tar sig direkt till mount. Han har en chans att stjäla matchen men Nell försvarar tillräckligt och Robin kan inte få in tillräckligt med slag för att avsluta.

Nell Ariano vinner på enhälligt domslut och avancerar till semifinal.

Josefine Modig vs. Magdalena Czaban (Polen) – Stråvikt

Stort leende på Modigs läppar när matchen drar igång. Det är ett högt tempo och inledningvis är det Modig som får in de bästa träffarna. Men allteftersom tar sig Czaban in i matchen och sätter flertalet finna vänsterkrokar.

Czaban har fortsatt övertag i det stående i början av den andra ronden. Czaban går på nedtagning men Modig får in en anaconda-koppling som hon hotar med. Hon använder den för att hålla fast polskan och sätter ett gäng knän i Czabans kropp, väldigt kreativt.

Modig kommer igång bra i den tredje ronden men Czaban skjuter in på Modig som är ur balans och hamnar underst. Modig tar sig upp med mindra än halva ronden kvar och nu ör det gasa som gäller. Modig hamnar överst efter en kamp i clinchen. Dock ”bara” i guard. Czaban slänger upp en armbar på Modig som måste försvara. Den sitter inte men Czaban neutralariserar Modigs offensiv innan ronden tar slut.

Magdalena Czaban vinner på delat domslut och avancerar till semifinal.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök