Nyheter, Videor

UFC 235: Kamaru Usman besegrar Tyron Woodley – efter total dominans

Av

Johan Lorentzon

03/03/2019
Kamaru Usman invägning

Kamaru Usman (14-1 MMA, 9-0 UFC) är UFCs nya welterviktsmästare efter att ha besegrat Tyron Woodley (19-3-1 MMA, 9-2-1 UFC) på UFC 235. Usman dominerade matchen från start till slut och vann varenda rond i nattens titelmatch på UFC 235.

Rond 1

Usman tog snabbt kontrollen i matchen och satte en otrolig hög press från första stund. Tidigt i första ronden går Usman på en single-leg nedtagning och får ned mästaren, som går på en giljotin. Usman lyckas inte göra någon större skada, utan Woodley tar sig upp ganska snabbt. Väl uppe fortsätter Usman med sin press och klinchar ofta upp Woodlye mot buren. I klinch är Usman konstant aktiv med slag och knän mot kroppen.

Rond 2

I den andra ronden fortsätter Usman med sin otroliga press och ger inte mästaren minsta utrymme att kunna göra något. Även denna rond går Usman på en nedtagning och lyckas att slamma ned Woodley med en snygg double-leg. Usman jobbar sig fint från sidposition till mount, en position som han håller hela ronden. Från mount får Usman in flera fina slag och armbågar. Woodley försöker att komma ut men lyckas inte utan blir kvar på backen ronden ut.

Rond 3

Den tredje var det samma visa, en hårt pressande Usman som inte gav Woodley något andrum för att attackera. Mästaren satsar i stort sett allt på ett kort; att få in en fullträff. Usman är dock skicklig nog att inte bli träffad och pressar Woodley hela tiden mot buren där han klinchar upp med mästaren och kontrollerar honom väl.

I klinchen får Usman ett flertal fina kroppslag som ser ut att vara mindre bekväma för Woodley, men inget som sänker Woodley.

Rond 4

Direkt när den fjärde ronde börjar rusar Usman mot Woodley och trycker upp mästaren mot buren. Väl i klinch går Usman på en nedtagning, Woodley väljer att försöka gå på en giljotin men Usman skyddar sig bra och hamnar på topp. Usman lyckas dock inte uträtta någon större skada utan de blir uppställda av domaren efter en minut på backen.

Med två minuter kvar av ronden får Usman in en fin armbåge i klinchen som verkar skaka om Woodley, och nigerianen går för fullt på ett avslut. Med ryggen mot buren börjar Woodley veva för livet, Usman vevar likaså. Usman får in några smällar men inget som sänker Woodley, och efter en stund slutar de båda med vevandes och ser tämligen trötta ut.

Rond 5

I den sista ronden ser Usman fräsch ut och forsätter precis som de förra ronderna att pressa Woodley, han går på en single-leg och får ned Woodley. Mästaren har inget att komma med från rygg och får tillbringa resten av ronden på backen.

Domarna ger matchen till Usman med domarsiffrorna 50-44, 50-44 och 50-45.

I och med vinsten har Usman nu 10 raka vinster i UFC och är den första mästaren med afrikansk ursprung.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök