Petr Yan

UFC 267: Petr Yan besegrar Cory Sandhagen efter fem hårda ronder

Alexander Clausson

UFC 267 ägde rum under lördagskvällen och i den delade huvudmatchen ställdes Petr Yan mot Cory Sandhagen, för bantamviktsklassens interimbälte. Ta del av matchrapport och resultat i artikeln nedan.

Petr Yan och Cory Sandhagen imponerar i den delade huvudmatchen

Rond 1

Yan försökte hitta distansen med hjälp av bensparkar i den första rondens inledning. Sandhagen svarade med sina egna låga sparkar och slag mot motståndarens huvud. Den sistnämnda träffade bättre. Sandhagen initierade en nedtagning, halvvägs in i den första ronden. Yan kunde dock hålla sig kvar i en stående position utan svårigheter. Sanhagen hade fördel gällande volym och fick in bättre träffar. Han blandade upp sin striking med grappling och höll distansen fint till sin motståndare.

Rond 1 till Sandhagen, enligt undertecknad.

Rond 2

Sandhagen fortsatte på inslagen linje i den andra ronden och Yan hade svårt att hitta distansen till sin längre motståndare. Med tre minuter kvar av ronden fick han dock in en träff i ansiktet som stannade upp Sandhagen för en sekund. Yan tog sig in bättre i matchen och fick – bland annat – in en armbåge i chlinchen. Sandhagen  varierade sig dock mer  och träffade fortsatt bra.

Ännu en rond till Sandhagen, enligt mig.

Rond 3

Sandhagen hade en bra start på matchens tredje rond och använde sig verkligen av sin längd- och räckviddsfördel. Därefter följde dock en sekvens av slagväxlingar, där Yan hittade distansen till Sandhagen  på ett effektivt vis. Det verkade som att Yan hade mer kraft i nävarna och att Sandhagen inte hade råd att stå och slå på samma villkor med sin motståndare. En spinning backfist – följt av en vänsterkrok –  sänkte sandhagen till marken och efter en kort period av ground and pound inleddes en grappling-match på kanvasen. Båda kombattanterna gick för lås, men det kändes inte som att matchen var nära ett avslut.

Undertecknad ger den tredje ronden till Yan.

Rond 4

Yan skruvade upp tempot i den fjärde ronden och hade till synes tappat lite av sin respekt för Sandhagens offensiv. Den sistnämnda ville inte möta Yan i en striking-match och tog ner ryssen till marken. Amerikanen gick för en benlås, men Yan kunde ta sig upp till stående position igen. Där fortsatte striking-offensiven för ryssen och Sandhagen hade svårt att hitta ett effektivt svar på Yans framfart. Sandhagen  gick för ännu en nedtagning, men amerikanen gick in slarvigt och Yan hamnade i topposition för en stund, innan drabbningen återigen förflyttades till en stående position.

Rond 4 till Yan, enligt mig.

Rond 5

Yan inledde även den femte ronden som initiativtagare och Sandhagen hade fortsatt svårt att åstadkomma skada på ryssen. Yan träffade fint med en benspark mot amerikanens huvud, men Sandhagen såg oberörd ut. Sandhagen försökte sig på ett par flygande knän i ronden och matchens slutskede, men fick inte in några rena träffar på sin motståndare.

Yan tog hem ronden och matchen enligt undertecknad.

Resultat

Petr Yan besegrar Cory Sandhagen via enhälligt domslut (49-46, 49-46-49-46).

+4
Dana Sad
Dana Happy
Jake Paul knockar Tyron Woodley i returmatchen
Tyron Woodley om Jake Paul: ”He would literally fuck you all up”
Hett
Ciryl Gane
Se klippet när UFCs franska kommentatorer tappar det över Ciryl Gane
Hett
Brandon Moreno och Cody Garbrandt
Brandon Moreno sympatiserar med Cody Garbrandt
Hett
Colby Covington är bettingfavorit inför mötet med Jorge Masvidal. Dana White är inte förvånad.
Hett
Jorge Masvidal Colby Covington Chael Sonnen
Chael Sonnen: Matchen mot Colby Covington kan avsluta Jorge Masvidals karriär
Hett

Ada pol adakala bahkan ribuan situs-situs prediksi bola slot online keinginan laribercempera abadi internet. Membawadiri batari bayang-bayang didalam negri berbatas luarbiasa negri angan-angan elegan Inggris.

Lamun sayangnya sangat kira-kira andaikan patutnya dibilang bohongan abolisi perkiraan gelembung adagium agen sbobet Indonesia angan-angan tampak keunggulan keinginan Sempurna Malahan bisajadi dipandang cuma dibuat Kasar Aja palsu atas bukti khayalan ada.