Pannie Kianzad ufc

Pannie Kianzad tar sig förbi Lina Länsberg på UFCs ranking

Alexander Clausson

Under natten till söndagen tog Sveriges Pannie Kianzad sin fjärde raka seger, i samband med UFC 263. UFCs officiella ranking har släppts för första gången sedan fighten och Kianzad klättrar en placering.

Pannie Kianzad besegrade Alexis Davis

Kianzad gick sin första UFC-match i november 2018. Drabbningen ägde rum i samband med säsongsavslutningen av The Ultimate Fighter 28. En säsong som svenskan var en av deltagarna i. Kianzad avslutades av Macy Chiasson och fick inget förnyat förtroende av UFC. I alla fall inte omedelbart.

Efter en fight utanför organisationen erbjöds Kianzad ett nytt kontrakt med UFC. Efter en inledande förlust mot Julia Avila, har 29-åringen tagit hem fyra raka vinster i organisationen. Nu senast besegrades Alexis Davis via enhälligt domslut.

Nu har organisationen släppt deras första ranking sedan fighten ägde rum. Eter helgens vinst klättrar Kianzad en placering i UFCs kvinnliga bantamviktsdivision. 29-åringen befinner sig numera på plats nummer tio, precis över Lina Länsberg. Kianzad är därmed den högst rankade svenskan i UFC.

UFCs ranking avgörs av en panel, bestående av internationell MMA-media. Däribland Kimura.

Pannie Kianzad vill hålla sig aktiv

Kianzad intervjuades av Kimura inför den gångna helgens match. Med tanke på att de båda rankade svenskorna befinner sig så pass nära varandra, fick 29-åringen frågan huruvida en match mellan de båda är aktuell framöver.

Det känns inte som att det gynnar mig just nu. Eftersom jag vann första matchen och det var längesen och eftersom hon inte har uttryckt att hon vill möte mig i UFC så känner jag inte att det är något vikt att lägga vid det. Jag siktar högre upp i rankingen.

Kianzad och Länsberg ställdes mot varandra 2012, i samband med Trophy MMA 1. Den förstnämnda tog hem fighten via slag. Länsberg har tagit hem fyra vinster och åkt på fyra förluster, i UFC. Hon gick sin senaste match i januari 2020 och har fött barn sedan dess. Under graviditeten berättade Länsberg att hon hade för avsikt att återvända under hösten.

Under den ovanstående intervjun berättade Kianzad att hon har för avsikt att gå – åtminstone – en match till innan årets slut.

Kianzad står med ett totalt matchfacit som lyder 15-5-0.

+9
Dana Sad
Dana Happy
Christian Stigenberg
PFL 8 – Christian Stigenbergs match går till domslut
kimura
Hett
Jack Hermansson ler mot kameran
Jack Hermansson förväntas återvända i december – möter topprankad amerikan
kimura
Hett
Bellator 284: Fullständiga resultat från nattens gala
kimura
Hett
Dana White
Dana White ger sällsynt intervju om allt möjligt
kimura
Hett
Luke Rockhold
Luke Rockhold sågar UFC:s bonussystem inför återkomsten
kimura
Hett