17 June, 2024
Nyheter

VIDEO: Familjen överraskar Mark Coleman – ”lyckligast i världen”

Av

Hugo Lindström

14/03/2024
Mark Coleman brand

Mark Coleman delade en fin stund med familjen efter branden.

Mark Coleman omfamnas av döttrarna

I tisdags kom nyheten att UFC-legendaren Mark Coleman hamnat på sjukhus i samband med en husbrand. Colemans föräldrar kom inte ut så han sprang in och lyckades få båda i säkerhet. Han tog sig in igen för att rädda familjens hund men blev då allvarligt skadad till följd av rökinandning.

Han togs till sjukhus via helikopter och var tills idag i kritiskt tillstånd. Tidigare kollegan och långvariga vännen Wes Sims har på sociala medier gett löpande uppdatering kring Coleman. Idag laddades det upp ett videoklipp där veteranen syns prata och krama om sina döttrar.

I’m the happiest man in the world.

Han berättade om vad som gick genom hans huvud under branden.

Sweet God, I’m so lucky. I can’t believe my parents are alive. … I had to make a decision, Wes. Because I got out of my room and went to the door and it was already horrible. I couldn’t breathe. I almost had to go outside and I went back in and got them. I can’t believe I got them but I couldn’t find (our dog) Hammer.

Första tungviktsmästaren i UFC

Coleman är kanske inte lika välkänd bland nyare fans som Chuck Lidell, Randy Couture och andra pionjärer. Men faktum är att han blev UFC’s första mästare i tungvikt. Som invald i två delar av organisationens hall of fame är han en av de som hjälpte sporten växa till det den är idag.

Under sin karriär lyckades han dessutom vinna en Pride Grand Prix-turnering. På en och samma kväll gick han tre matcher, varav samtliga slutade med vinst.

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök