Nyheter Resultat

Aljamain Sterling besegrar Henry Cejudo efter tufft krig!

Aljamain Sterling

Aljamain Sterling lyckades efter fem jämna ronder behålla sitt bälte när han i natt besegrade Henry Cejudo.

Aljamain Sterling vs. Henry Cejudo -rond för rond

Rond 1

Aljamain skickar en huvud spark, men  Cejudo rör sig undan. Sterling försöker med ett hopp knä, Cejudo cirkulerar ut och ifrån. Benspark från Cejudo. Sterling går in för ett knä men Cejudo rör sig runt och tar rygg, lyckas sedan få ner Sterling. Cejudo ligger i halvguard, med Sterling pressad mot buren. Sterling lyckas ta sig från buren. Men Cejudo är snabbt på och håller nere mästaren. De kommer upp. De två utbyter slag, Sterling prickar med en hård kroppsspark. Armbåge från Sterling. Cejudo kopplar sina armar kring midjan på Sterling. Sterling vänder och går på nedtagning men misslyckas då Cejudo från en sprawl fortsätter för att trycka ner Sterling. Mästaren tar sig loss och lyckas komma på fötter. Sterling lyckas kasta ner Cejudo  och får rygg på honom. Cejudo använder buren för att komma på fötter igen. Sterling sätter en krok och får ner Cejudo till kanvasen. Fortfarande på rygg försöker han koppla kroppstriangel men Cejudo försvarar sig bra.

Rond 2

Sterling sätter press, fintar och prickar med en spark i kroppen, följt av en hoppspark. Cejudo skickar hårda bensparkar och hittar in med en rak höger. Sterling prickar med erak vänster. Huvudspark från Cejudo. Sterling försöker med en armbåge men missar. Cejudo dyker under ett slag och försöker gå för nedtagning men Sterling stoppar. Sterling försöker på en nedtagning men stoppas lätt av Cejudo. Fin kombination från Cejudo. Först högt och sedan ett avslutande slag i kroppen. Benspark från Cejudo. Sterling jabbar mot kroppen. Cejudo intar mitten och sätter press på Sterling som nu hamnar på bakfoten. Cejudo kontrar Sterlings benspark med en ett-tvåa. Cejudo skickar en huvud spark. Rak höger sitter klockrent på hakan av Sterling. Sterling försöker kapitalisera på en halkning av Cejudo men hamnar underst.

Rond 3

Sterling skickar flera sparkar, både högt och lågt, men får käka en hård i kroppen från Cejudo. Den tidigare dubbelmästaren skickar iväg ett hopp knä och går sedan in och brottas. Han ligger ovanpå sterling och trycker honom mot mattan. Cejudo vinkar upp Sterling. Sterling går för en nedtagning men Cejudo stoppar. Återigen skiftar Sterling nivå, men stoppas av Cejudo som kan vända clinchen mot buren. Sterling krokar ben och lyckas få ner Cejudo. Cejudo kommer upp. De separerar. Sterling söker clinch, men Cejudo kontrar med en höger. Ännu en nedtagning från Sterling, men Cejudo sprawlar ut fint. Cejudo börjar jobba in en anaconda choke, men släpper snabbt. De ställer sig upp. Hårt knä från Sterling. Cejudo krokar benet och tar ner Sterling.

Rond 4

Sterling prickar med en fin höger. Cejudo svarar med en benspark. Cejudo med en rak höger, följt av en ännu en benspark. Sterling prickar med en benspark och följer upp med ren träff på Cejudos haka. cejudo slår sig in till clinch och trycker upp Sterling mot buren. De separerar. De clinchar. Kropps spark från Cejudo. Högerkrok från Cejudo, Sterling rör sig ifrån men Cejudo clinchar. Cejudo vrider och lyckas välta ner Sterling. Sterling vänder och försöker nu ta ner Cejudo. Han lyckas. Cejudo kommer upp och Sterling slutar med att släppa hårda krokar.

Rond 5

Sterling pressar direkt. Sterling tvingas cirkulera runt, med buren bakom sig. Sterling skickar många sparkar, försöker hålla sitt avstånd medans Cejudo blitzar in med slag mot kroppen. Det är Cejudo som driver på, men Sterling lyckas använda sin reach för att hålla avstånd. Cejudo skickar en överhandshöger. Cejudo trycker upp Sterling mot buren och släpper hårda krokar. De utbyter svingar i burens mitt. Sterling försöker med en armbåge men Cejudo hinner undan. Sterling med ett nivåskifte men Cejudo sprawlar. De två kommer upp och Sterling går in men Cejudo kopplar thaiguard och skickar två hårda knän. Sterling går in för clinch men Cejudo tar sig loss. Cejudo fortsätter gå fram och skickar hårda slag. Cejudo får tag i ett ben och lyckas ta ner Sterling. Sterling ger ryggen, men kommer upp på fötter igen.

Resultat

Aljamain Sterling besegrar Henry Cejudo via delat domslut med siffrorna  47-48, 48-47, 48-47.

Föregående artikel

UFC 288: Fullständiga resultat från nattens gala

Nästa artikel

Canelo Alvarez besegrade John Ryder framför fansen i Mexiko

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök