Spel och casino jämförelse

Amanda Nunes bryter en 7-årig vinstsvit till osannolika odds

Av

kimura

15/12/2021
Amanda Nunes vs Julianna Pena

Röken har lagt sig efter UFC 269 och en era av dominans har passerat i spåret av Julianna Peñas chockartade vinst över Amanda Nunes.

Julianna Peña bryter Amanda Nunes 7-åriga svit

Hade man lyckats pricka in gigantens fall med en bet365 bonus hade man kunnat tjäna sig en ordentlig hacka. Hade man dessutom prickat in att Pena skulle ta hem matchen genom en submission hade man på sina håll kunnat få galna 23 gånger pengarna för sitt spel.

Amanda Nunes har gjort sig känd som en av de mest dominanta kvinnliga MMA-utövarna någonsin. På meritlistan finns två UFC-bälten i olika viktklasser och legendariska skalpar som hon plockat hem mot Cris Cyborg, Valentina Shevchenko, Holly Holm och Ronda Rousey för att nämna några.

Oddsen inför mötet mot Peña

Inför matchen mot Peña hade hon 12 (!) raka vinster mot i två olika viktklasser. Den senaste förlusten var mot Cat Zingano på UFC 178 som ägde rum i september 2017.

Inför matchen mot Peña låg oddsen kring 1.09 för Nunes och 7.25 för utmanaren. Att Peña skulle vinna på submisson låg kring 23 gånger pengarna som nämnt tidigare, avslut via KO gick så högt som 29 gånger pengarna. En utgång som vi inte var allt för långt ifrån att se.

Oddsen för ett eventuellt returmöte ser dock inte särskilt annorlunda ut mot hur oddsen var inför det första mötet. Oddsmakarna håller fortfarande Nunes som stor favorit och verkar se Peñas prestations som en engångsföreteelse.

En olycklig spelare förlorade närmare 3 miljoner kronor på Nunes

DraftKings kunde inför matchen meddela att en våghalsig individ satsat $318,000/2 900 000kr på mästarinnan. Den potentiella vinsten för den insatsen landar kring något magra $31 800/290 000kr. Men som vi alla vet var det inte Amandas kväll och insatsen hamnade istället i fickorna på DraftKings. Hade vår våghalsige spelare istället satsat på Peña hade hen kunnat fira kvällen med 21 miljoner kronor in på kontot.

Det blev alltså en bitter kväll för personen som hade stort förtroende för ”The Lioness”.

En annan gigants fall var nästan lika otippad

Trogna MMA-fans minns George ”Rush” St-Pierres dominanta år under UFCs klassiska era. Vid tidpunkten för den skrällen hade GSP samlat på sig 13 vinster och en förlust. Han hade precis vunnit mot BJ Penn och sedan erövrat welterviktsbältet i en returmatch mot legendaren Matt Hughes, som även stod för GSPs första förlust.

Med det som bakgrund var tankarna om den nästa utmanaren, Matt Serras, chanser mot GSP inte höga. Matt hade visat att han var en toppfighter och var en pionjär bland amerikaner som anammat BJJ. Men GSP var på en annan nivå. Oddsen inför matchen var kring 1.08 för GSP och 9.5 för Serra. Men gudarna log den natten för amerikanen som mot alla odds knockade GSP knappt 90 sekunder in i den första ronden.

Resultatet står kvar än idag som en av de, om inte den största skrällen i UFCs historia. Två matcher senare återtog GSP titeln och förlusten mot Serra blev den sista för ”Rush” som gick obesegrad i över ett decennium med tolv raka vinster. Han fick sedan avsluta karriären på topp efter sin comeback på UFC 217 där han avslutade Michael Bisping för att erövra UFCs mellanviktsbälte innan han lade handskarna på hyllan för gott.

Kanske kommer Julianna Peñas skräll mot Amanda Nunes att gå till historieböckerna som en vinst i samma klass som Matt Serras seger över GSP.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök