Nyheter

Andreas ”Bane” Gustafsson återvänder för att gå huvudmatch i samband med Fight Club Rush 14

Av

Alexander Clausson

19/10/2022
Kollage med bilder på Andreas Bane Gustafsson Berg

Fight Club Rush 14 har fått en huvudmatch. Andreas ”Bane” Gustafsson (6-1-0) kommer ställas mot polskt motstånd i samband med organisationens gala i november.

Andreas ”Bane” Gustafsson ställs mot polskt motstånd

Gustafsson gick sin senaste match i samband med KSW 55. Galan ägde rum under hösten 2020 och svensken klev in i buren som obesegrad fighter. Motståndaren Damian Janikowski tog hem segern via delat domslut. Strax därefter pensionerade sig mellanviktaren från sporten. Någonting som Gustafsson berättade om i en kommentar till Kimura.

Det var inte på grund av den senaste förlusten eller något sånt, utan jag hade gått och tänkt på det ganska länge och kände mig nöjd helt enkelt. Det är en skithärlig sport, men jag kan säga att jag saknar brottningen mer än vad jag gör MMAn. Det är där jag haft mitt hjärta hela tiden, även fast jag älskar MMAn. Men jag är färdigtävlad.

Nu väntar dock en återkomst till buren och ”Bane” kommer gå huvudmatch i samband med FCR 14.

Polens Łukasz Dziudzia kommer stå för motståndet. 30-åringen genomförde sin professionella debut 2016 och har uteslutande hållit till på den nationella scenen i hemlandet. Han är en domslutsfighter och av elva drabbningar har endast två tagit slut innan domarnas poängkort lästs upp inne i buren.  Han har avslutat en match via ground and pound och har själv blivit avslutad via slag vid ett tillfälle. Hans totala matchfacit lyder 6-4-1.

FCR 14 äger rum på Våsterås Arena den 26 november. Biljetter till galan finns till försäljning här. Galans huvudkort sänds exklusivt via UFC Fight Pass. Underkortet sänds exklusivt via organisationens officiella hemsida.

FCR 14: Preliminärt matchkort

  • Andreas Gustafsson vs. Łukasz Dziudzia (mellanvikt)
  • Alexander Lööf vs. Fernando Flores (fjädervikt)
  • Bilal Tipsaev vs. Hecher Sosa (Bantamvikt)
  • Renato Vidovic vs. Zoran Milic (flugvikt)
  • Moe Ahmadi vs. Rick Gangia (catchvikt 73 kg)

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök