Okategoriserad

Bea Malecki är tillbaka – redo för comeback efter hälsoproblemen

gallag

Sveriges Bea Malecki skrev på sin Instagram att en comeback är nära. Detta efter att hon övervägt pension som följd av hälsoproblem.

Bea Malecki påväg tillbaka

2017 gick hon sin första match som proffs, två år senare slogs hon i UFC. 2018 deltog hon i UFCs dokusåpa The Ultimate Fighter. Sveriges Bea Malecki kom till kvartsfinal, innan hon blev eliminerad mot Leah Letson. I UFC vann hon sina två första matcher, däribland mot Veronica Hardy (tidigare Macedo).

Igår laddade Bea upp ett inlägg på sin Instagram där hon skrev att en återkomst är nära. Efter två år från sporten är hon påväg tillbaka.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Bea Malecki UFC (@beamalecki)

Visade tecken på hjärnskada

2021 var senast vi såg Bea Malecki kliva in i buren. Då fick hon känna på proffskarriärens första motgång i form av en KO-förlust mot Josiane Nunes. Fem matcher in i karriären kom hon att försvinna bort från rampljuset. Hon avslöjade sedan på sin Instagram att hon visat upp tecken på hjärnskador.

Jag har inte varit försiktig med min hjärna under alla dessa år av kampsportande. Jag har sparrats så otroligt många gånger där det känts som att min hjärna ska ploppa ur mitt huvud där jag inte kommit ihåg vart jag ställde bilen på väg hem.

Bea fortsatte att berätta om de sympton hon visat upp. Bland annat att hon förväxlar ord, huvudvärker och problem med att stava.

Jag har haft konstiga huvudvärkar efter sparring och jag känner att min hjärna är långsam…

Jag känner att det här är något jag måste ta hand om. Jag har börjat säga fel ord som inte har med saken att göra. Till exempel kanske jag vill säga ”imorgon” men säger istället ”på övervåningen” och jag tänker för mig själv ”vad sa jag nyss”?

När jag skriver kan jag ha problem med att stava vissa ord som jag kunnat stava till hela livet och  jag känner då och då att min hjärna är långsam och att det är som att något saknas.

Föregående artikel

Dana White – ”Power Slap är större än NFL, NBA, NHL, F1 och WWE tillsammans”

Nästa artikel

Tony Ferguson ”mycket ovillig att samarbeta” vid gripande

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök