Yaroslav Amosov Douglas Lima Bellator

Bellator 260: Yaroslav Amosov tar över bältet och står med ett matchfacit som lyder 26-0-0

Alexander Clausson

Natten till lördagen gick Bellator 260 av stapeln. I huvudmatchen ställdes den regerande welterviktsmästaren Douglas Lima mot Ukrainas Yaroslav Amosov. I artikeln nedan kan läsaren ta del av matchrapport – samt resultat – från titelmatchen.

Douglas Lima kunde inte svara på Yaroslav Amosovs grappling

Lima klev under natten in i buren för att gå sin nionde titelmatch i organisationen. Brasilianaren kom senast från en titelmatch i mellanvikt, där den divisionens nuvarande mästare – Gegard Mousasi – stod för motståndet. Den sistnämnda tog hem segern via enhälligt domslut. Dessförinnan hade Lima tre raka vinster i welterviktsdivisionen.

Amosov hade 25 raka vinster inför matchen mot Lima och sex av dessa vinster kom under Bellator MMAs flagg. Ukrainaren kom senast från en vinst över Logan Storley. Den drabbningen slutade via delat domslut.

Rond 1

Avvaktande inledning på den första ronden, där båda fighters sökte vadsparkar. Lima fick in en fin kroppspark på den obesegrade ukrainaren. Amosov fick in en nedtagning på mästaren, som tog sig upp för en kort stund. Därefter snabbt ner på kanvasen igen, med Amosov i topposition och Lima i guard. Båda fighters var aktiva från den positionen. Både gällande slag och när det kom till att försöka förbättra sina positioner. Ronden avslutades med Amosov i topposition.

Rond 1 till Amosov, enligt undertecknad.

Rond 2

Efter två – relativt – händelselösa minuter i stående position, fick Amosov in sin tredje nedtagning och Lima hamnade ännu en gång i guard-position. Lima lyckades förflytta sig så han hamnade med ryggen mot bur-väggen. Amosov var aktiv med slag och Lima kunde inte åstadkomma någonting offensivt från sin position. Med 30 sekunder kvar av ronden tog sig Lima  upp till en stående position, men lyckades inte separera sig från ukrainaren.

Även rond 2 till Amosov, enligt undertecknad.

Rond 3

Lima fick in en huvudspark tidigt i den tredje ronden, som följdes upp av ytterligare en hög spark. Brasilianaren hade en fin sekvens med flera träffar, men det var tydligt att han inte vågade gå in för nära och riskera att bli nedtagen. Halvvägs in i rond nummer 3 hittade Amosov en nedtagning och återigen fick Lima inta guard-position. Efter flera otillåtna slag mot Limas bakhuvud valde matchdomaren att ställa de båda kombattanterna upp. Knapp fördel till Lima i stående position, där ronden avslutades.

Rond 3 till Amosov, enligt mig.

Rond 4

Amosov var inte intresserade av en kick-boxningsmatch och gick tidigt för en nedtagning. En nedtagning som också lyckades, dock efter lite mer ansträngning än tidigare. Ukrainaren höll sig tillräckligt aktiv i topposition för att hålla kvar matchen på kanvasen, men var aldrig nära att hitta ett avslut.

Rond 4 till Amasov, enligt undertecknad.

Rond 5

I den femte ronden fick vi se de första striking-kombinationerna från Amosov och ukrainaren höll – relativt – jämna steg med Lima i slagsekvenserna. Med tre minuter kvar av matchen fick Amosov ner Lima på kanvasen, via ett single-leg. Med minuten kvar av den sista ronden sökte Lima en arm-bar, men Amosov tog sig loss.

Jämn rond som undertecknad ger till Lima.

Resultat

Yaroslav Amosov besegrade Douglas Lima via enhälligt domslut (50-45, 49-46, 49-46)

I och med vinsten har 27-åringen numera ett matchfacit som lyder 26-0-0, vilket är världens bästa record på pappret. I alla fall när det kommer till aktiva fighters.

+9
Dana Sad
Dana Happy
Junior Dos Santos firar efter seger
Junior Dos Santos ger uppdatering om sin skada – ”I’m not feeling any pain”
kimura
Hett
Badou Jack
Badou Jack vinner via knockout i första ronden – Se avslutet här
kimura
Hett
Conor McGregor och Tony Ferguson
Conor McGregor känner ånger över hur han behandlat Tony Ferguson
kimura
Hett
Khabib och Cain
Khabib försvarar Velasquez – ”Anybody with self-respect would do the same”
kimura
Hett
Juliana Peña och Amanda Nunes
Juliana Peña vs. Amanda Nunes 2 officiell inför UFC 277
kimura
Hett