Spel och casino jämförelse

Den största skrällen i MMAs historia

Av

kimura

20/08/2021
Rameau Thierry Sokoudjou

Då och då får fans uppleva några riktigt galna resultat där både fans och oddsmakare fått sig en rejäl chock. I MMA kan allt hända och ibland lyckas även den största av underdogs bevisa motsatsen. Nedan går vi igenom den största skrällen i MMAs historia.

Den största skrällen någonsin i MMA

Att betta på MMA har alltid varit väldigt speciellt med tanke på sportens brutala och oförutsägbara natur. Men om man vill krydda till galan med några spel är det en bra idé att söka upp Bettingsidor med bonus för att testa din lycka.

Under PRIDEs storhetstid snudd på dominerades sporten av brasilianare. Vi har Gracie-familjen som var med och skapade sporten i dess moderna form, Wanderlei Silva som knockade folk till höger och vänster, Mauricio ”Shogun” Rua och såklart Nogueira bröderna. ”Big Nog” och ”Lil Nog”.

Storebror Antonio Rogerio Nogueira var en av sportens mest framstående atleter med ett record på 29-4-1, 1NC där de enda förlusterna kom mot Dan Henderson, Fedor Emelianenko x2 och Josh Barnett.

Lillebror Antonio Rogerio Nogueira var även han en av tidens största stjärnor. Men det skulle göra fallhöjden större när han skulle komma att ställas mot den, vid tidpunkten, oerfarna fightern i Rameau Thierry Sokoudjou.

Rameau Thierry Sokoudjou knockar Antonio Rogerio Nogueira på PRIDE 33

Lillebror Nogueira hade radat upp imponerande vinster mot, Guy Mezger, Kazushi Sakuraba, Dan Henderson och två vinster mot Alistair Overeem innan det var dags att kliva in i ringen mot ”The African Assassin”.

På PRIDE 33 som ägde rum i Las Vegas, Nevada alltså möjligheten att ta sig an en levande legend. Sokoudjou hade vid tidpunkten gått tre matcher med två vinster och en förlust som facit. Kuriosa är att förlusten skedde mot Glover Texeira som besegrade kameruniern via KO/TKO i den första ronden.

Trots detta valde man att ställa den relativt oerfarne Team Quest fightern mot ett av PRIDEs största namn vid tillfället. Oddsmakarna slog till med det högsta oddset någonsin på hela 13.5 gånger pengarna vid vinst för Sokoudjou, förmodligen långt mycket mer för vinst på knockout. Nogueira hade det nästan skrattretande oddset på 1.04 gånger insatsen vid vinst. Men den kvällen 2007 så var det underdogens natt att glänsa.

Matchen inleddes intensivt från Sokoudjous håll som direkt började skicka iväg högersparkar mot den vänsterhänta brassen. Nogueira pressade framåt för att komma inom räckvidd för att använda sin vassa boxning och öppna upp för att kunna ta matchen till marken, men mycket mer än så kunde inte Nogueira åstadkomma. 23 sekunder in i den första ronden i en vild slagväxling får Sokoudjou in en klockren vänsterkrok som totalt sänker Nogueira. Sokoudjou följer upp med ett slag på marken innan domaren hinner hoppa in för att bryta matchen. Nedan finner ni en video på den historiska matchen.

 

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök