Don Frye om USADA: ”If they wanted you to be positive, you will be positive”

Don-Frye-Raid-2-Premieres-LA-Part-2-1EdlNU85OWol

Många har uttalat sig om Jon Jones och hans positiva dopingtest, som skall ha skett en dag innan han stoppade Daniel Cormier  på UFC 214.

Jones arv har påverkats negativt av hans problem med att klara dopingtester, vissa spekulerar dock om att han kan ha fått i sig sterioden Turinabol via ett kosttillskott. Den tidigare UFC-mästaren Don Frye är en av de senaste inom MMA-sfären att uttala sig om Jones positiva dopingtest, detta gjorde Frye via Submission Radio:

Well, I mean, [Jon Jones] did it to himself, unfortunately.  Something got caught. And not everybody gets caught but a lot more people do it than don’t, I’m sure. And Jon’s the greatest fighter to enter the cage but he’s just got a black cloud hanging over his head. He’s he’s gotta be free of, you know, he’s treading water but he’s got a couple of anchors tied to his ankles and it keeps dragging him down.

Frye spekulerar dock i att USADA kan ha satt dit Jones genom att kontaminera hans prov, detta spekulerar Frye i fritt utan att ha några bevis:

The problem with these drug tests is they catch who they want to catch. So, with that being said, it could be tainted. If they wanted you to be positive, you will be positive. [Jon Jones] is a hell of an athlete to make an example out of, right? […] He’ll be back unless he OD’s or gets in a nasty car wreck or something. He’ll just not, you know use the stuff before the fight. You know, it’s a part of his life, part of the recreational – hell, that’s his business until he runs into somebody who’s pregnant. Sh*t, he may not live long enough to come back in four years.

Det är osannolikt att USADA skulle välja att förorena atleternas tester, men hans åsikter för fram frågan om det bör vara ett tredje organ som övervakar USADA?

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.
 • Daniel

  Det klart att usada vill åt Jon Jones , det är så det funkar i USA. Vill dem sätta ditt nån så ser dem till att göra det. #freejonnybonesjones

 • Rizin forever

  Det är klart att dopingkontroll är viktigt men bara det inte går till övetstyr att någon kontrollant knackar på ens dörr vid midnatt för att den skall ta ditt pissprov eller för den delen förstöra ens bröllop för att den skall kolla dig.

  Det är här jag gillar Japan så jävla mycket bättre, här får man vara hur man vill utan att få skit för det. Så länge man inte har tydliga tatueringar är det rätt lugnt.

  Alla som kollade på Pride och K-1 vet vad jag pratar om. Jag och många fler här vill aldrig uppleva en situation där någon från UFC råkar ha tagit en nässpray mot sin förkylning som hindrar en att tävla överhuvudtaget.

  Varför hatet mot Johaug väckte hos oss i Sverige har nog mer för att vi inte tolererar att norska landslaget är bättre än att det handlar om doping, många hade nog skadeglädje att Johaug inte kommer att delta.

  Rizin är som sagt svaret på alla bekymmer, ingen häxjakt, ingen hysteri, bara action.

  Aldrig i helvete det finns sånna här fans inom UFC
  https://www.youtube.com/watch?v=iSM4UnGImSQ

  • Fayterz

   Rampage gonna Rampage.

 • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

  Dopade fighters som stöttar andra dopade fighters. No wonder.

  • Rizin forever

   I pro wrestling är alla dopade och de omsätter mer än vad MMA gör i USA……….så att ehhh.

   • http://www.tobiassolem.se/ Tobias Vincent Solem

    Skiter om de dopar sig mer i Kalle Anka, ogillar fuskare. Vill fuskarna låtsas slåss så kan de köra ”Pro Wrestling” på hur mycket steroider att de blir hulken, men i MMA där folk slåss på riktigt så är fuskare ett jävla virus.

   • Flash_is_still_here

    Bevis för det påståendet?

  • Vaettra

   Foliehatten sitter hårt på Don Frye.

 • P

  Vadå vill Usada vill sätta dit honom?! Shit e hela kimuras kommentarsfält fortfarande vakna efter fredagens tjackrace, dax för vissa att sova och då även don frye. Men i hans fall e det nog tyvärr hans traumatiska hjärnskador som spökar…

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Aja då är väl allting en konspiration då och alla är skyldiga och oskyldiga och ingen vet vad som är sant längre???

 • Marsman

  Jag tror de flesta utövare är mer eller mindre dopade; är väl rätt övertygad om att en och annan idrottsstjärna slinker mellan raderna när de flaggas för något..

  Min personliga åsikt ” Jon Jones är en vidrig människa men gudabenådad fighter; som förebild är han den absolut värsta typen av en människa man kan komma och är
  tyvärr dessutom stolt över det ”

  - Jag hoppas att han aldrig mer får synas i rampljuset, sporten i sig behöver ingen som honom; som förebild för unga svarta i Amerika så är han det absolut värsta man kan komma..

  Om USADA satte dit honom, så ställer jag mig 110% bakom deras beslut – även om det är oärligt; han har redan visat att han har onormala nivåer, men pissade rent.

  Jag hoppas att han får fyra år, ett klippt kontrakt och aldrig mer välkommen till rampljuset i UFC; Jag hoppas att han går ner till historien som ett levande exempel på att du åker dit för eller senare och blir extremt svartmålad..

  Alexander Gustafsson slog en fuskande Jon Jones; som i sin prime var fullproppad med turinabol, kokain och viagra.

 • Holythe83

  Alltså nog för att Usada är organisationen som utför testerna och om det fanns något fuffens så klart att det är dom utåt står för den biten. Men tro inte att UFC inte har ett finger med i spelet lr i sämsta fall vetskap om något sådant i förtid. Varför skulle UFC vilja bli av med deras bästa ppv draw då Mcgregor inte vart aktiv utan haft andra uppdrag. Ne fifflas det med något så garanterar jag i så fall att det kommer från UFC.

Fler Nyheter: