UFC

Exklusivt med UFC:s Guram Kutateladze – ’Återvänder snart’

Guram Kutateladze

Georgiens Guram Kutateladze var på plats under den gångna helgens Fight Club Rush 19 och Kimura passade på att ställa några frågor.

Guram Kutateladze om landsmannen

Fler och fler fajters från, eller med kopplingar till, Georgien tar allt större plats på MMA-scenen Nyligen fick vi se Ilia Topuria erövra UFC:s fjäderviktsbälte och bantamviktaren Merab Dvalishvili är nära en titelmatch i viktklassen. Även under den gångna helgens Fight Club Rush 19 deltog en fajter från Georgien. Luka Giorgadze föll dock kort mot Wasi Adeshina.

Under ett samtal med Kimuras Simon Tingberg delar Kutateladze med sig av sina tankar angående Dvalishvilis senaste match. Den sistnämnda ställdes mot UFC:s tidigare dubbelmästare Henry Cejudo under UFC 298. Dvalishvili tog hem segern via enhälligt domslut.

Han kallas för  ”The Machine” av en anledning. Han är grym. Han har brottat ut en olympisk mästare. Första ronden var svajig, men det är ’the fight game’ Jag tycker att han gjorde ett fantastiskt jobb. Jag tycker att han dominerade matchen rakt igenom och hade den under kontroll. Det var en underbar vinst för Georgien.

Vidare berättar Kutateladze om Dvalishvilis chanser i en potentiell match mellan vinnaren av den kommande titelmatchen där den regerande mästaren Sean O’Malley ställs mot Marlon Vera.

Merab dominerar. Som han gör hela tiden. Det spelar ingen roll vem han möter av O’Malley och Vera. It’s only a matter of time innan vi får två mästare från Georgien i UFC.

Titelmatchen mellan O’Malley och Vera äger rum under UFC 299. Den galan går av stapeln den andra helgen i mars.

Har gått 1-2-0 i UFC

Kutateladze gick kontrakt med UFC 2020 och han har hunnit med tre matcher i organisationen. ”Georgian Viking” har gått 1-2-0 med fyra inställa matcher. Avslutningsvis berättar 32-åringen att han har en ny match på gång i organisationen.

Jag återvänder snart. Jag kan inte berätta mer än så.

Kutateladze står med ett totalt matchfacit som lyder 12-4-0.

Föregående artikel

Exklusivt: Enes Kollari utmanar Nabbe Malki efter segern

Nästa artikel

Henry Cejudo utmanar tidigare mästaren

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök