13 juli, 2024
Nyheter

Fernando Flores tar med sig sonen som sekond under Fight Club Rush 15

Av

Alexander Clausson

22/02/2023
Fernando Flores på Superior Challenge

Fernando Flores (10-10) är tillbaka för att möta Alexander Lööf (4-0) på FCR 15 denna helgen. Med sig har han en av sina söner, som kommer följa honom till buren.

Flores om beslutet att ta med sig sonen

En sann veteran, med 20 proffsmatcher. Fernando Flores har länge varit en del av Sveriges MMA-scen. Nu på lördag möter han den hajpade Alexander Lööf. Trots att matchen är co-main på galan finns det en annan detalj som ger kvällen ytterligare vikt. Med sig kommer han ha sin 12-årige son, som tillsammans med honom kommer gå ut till arenan.

Vi intervjuade Flores om valet att ta med sig sonen. Han förklarade att ett kampsportsintresse finns i familjen, särskilt hos barnen som han hjälpt träna inför tävlingar inom diverse kampsporter.


För mig är det viktigt att stanna till då och då för att bara se vart jag är på väg och vart har jag varit. Mina barn har följt med mig när jag har coachat i Svenska MMA ligan. Jag coachade dom när de har brottades och även Thai boxning.

De har sett mig väga in som proffs och även varit med och sett mig tävla som proffs. Många kan tycka att det kanske är fel att de har fått se sin pappa tävla i MMA. Men detta är beslut som jag och min fru har gjort. De har sett all träning som jag och alla på Renyi gjort och har även sett andra från våran klubb tävla på TV. De har fått träffa och se människorna när de skrattar , delar glädje, tränar hårt och även instruerar varandra på att utföra olika tekniker.

Den ursprungliga planen var att hela familjen skulle sitta i publiken, men det kom att köra ihop sig med barnens olika aktiviteter. Dock ville den äldsta sonen gärna följa med, dessutom ville han följa med sin pappa in till buren.

Tanken var att familjen skulle komma ner och kolla. Men vi frågade alla barnen vad de ville göra denna helg. Den ena av mina söner har basketmatcher och den yngsta ska på kalas. Den äldsta som följer med har hockeymatch, men sa att han gärna vill följa med. Vi frågade honom också om han vill se alla matcher, eller om han ska följa med mig in. Hans svar blev att han vill gå in med pappa.

Han förklarar att sonen har ett stort intresse för sporten och följer flera av stjärnorna i UFC.


Då han har ett stor kampsportsintresse och följer många av de stora namnen i UFC. Han kan även helt random komma fram till mig och säga denna teknik vill jag lära mig.

”Handlar också mycket om att veta var och när man får utöva kampsport och inte.”

Flores tycker även att det kan vara viktigt för barnen att få se han gå matcher då det ger ett kontext till när och var kampsport får utövas.

För oss är det inte konstigt att han vill vara på plats då han följt med till Renyi sen han var en bebis och det handlar också mycket om att veta var och när man får utöva kampsport och inte. Det finns så mycket mer anledningar till varför vi tänker att det är okej att han följer med, då vi även har vägt in olika aspekter. Så om frågor kommer ställas så kommer jag ge ett svar och jag är inte rädd för att ha fel. Men jag är säker på att människor som träffar mig får ärliga svar.


Galan är organisationens andra vistelse i huvudstaden. I huvudmatchen ser vi Bernado Sopai försvara sitt bälte mot Julien Lopez. Biljetter till FCR 15 hittar ni här.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Tracy Cortez klipper av sig håret under invägningen på UFC Denver
🥊 Drastisk åtgärd inför helgens huvudmatch
Khamzat Chimaev och Majdi Shammas
Se UFC:s Khamzat Chimaev KROSSA rysk influencer
🥊 Dominerar kreatör med miljontals följare
Christopher Bajo
Christopher Bajo förlorade ett kontroversiellt domslut i Serbien – Nu bokad för ny match på bortaplan
🥊 Striker vs Grappler !
Anton Larsson
Anton Larsson går match på BoB 11 – Gör comeback på hemmaplan
🥊 Känd för att gå tuffa matcher med kort varsel
David Goggins utmanar Sean Strickland
David Goggins utmanar Sean Strickland att sparras
🥊 ”Sean, it is in your court”
Robin Sundlöf MTFL
Exklusivt: Robin Sundlöf inför viktiga fajten på RWS 24
🥊 Så ser du lördagens gala!

Här kan du söka!

Sök