Nyheter

Gilbert Burns vinner under UFC 287 – Jorge Masvidal går i pension

Gilbert Burns tog hem en bekväm seger mot Jorge Masvidal på UFC 287 i Miami.

Gilbert Burns vs. Jorge Masvidal

Rond 1

Försiktigt känner de på varandra, Masvidal skickar en benspark. Burns stidsar in och ut och försöker jabba magen. De skickar varsinn spark. Burns försöker hitta in med en krok men Masvidal trycker bort honom med en push kick. Rak höger som snuddar vid Masvidals käke. Masvidal markerar med en hård benspark. Burns prövar med spark, får ingen ren träff. Masvidal blitzar in med två raka och avslutar med en benspark. Burns duckar ett slag och kommer in till en kortvarig clinch, men de två separerar snabbt. Burns får in en fin höger, som får en reaktion från Masvidal som i sin tur skickar ett hoppknä samt några vilda krokar. Men Burns garderar. Fin högerkrok från Burns landar och Masvidal grimaserar. Burns skickar några slag för att sedan gå för nedtagningen. Han lyckas och de två skickar båda slag på marken, med Burns på topp.

Rond 2

Burns svingar och prickar med en krok som sätter Masvidal i mattan, men det ser ut som att Masvidal tappade balans snarare än att bli skakad då han snabbt komme rpå fötter. men direkt där på går Burns på en nedtagning. Han lyckas lyfta Masvidal högt upp för att sedan kasta ner honom mot mattan. Burns på topp, Masvidal ligger med en sluten guard. Burns växlar mellan armbågar och kroppsslag. Masvidal håller två overhooks medans Burns trär sig ut för att skicka enskilda slag. Masvidal tar sig mot buren och lyckas ställa sig upp. Burns har rygg men Masvidal går för svep och stäler sig snabbt upp. Burns släpper inte koppling och välter ner Masvidal igen. Med ryggen mot buren försöker Masvidal ta sig upp. Han lyckas och försöker med ett höftkast men Burns står stadigt kvar med fötterna i marken. De två clinchar mot buren. De separerar. Masvidal missar med en sving men prickar med spark i kroppen.

Rond 3

Burns börjar med en huvudspark. Masvidal skickar en benspark. Burns sätter en stum jabb. Fler jabbar sitter och Masvdal försöker svara med en pushkick. Madvidal skickar en snurrspark och följer upp med en kroppsspark. Men Burns trycker på och skickar några hårda krokar. Burns sätter en rak höger som får Masvidal att skaka till. Masvidal ser trött ut mrn fortsätter skicka på. Men Burns svarar och går in med både krokar och uppercuts. Masvidal hamnar mot buren och fortsätter käka hårda slag från Burns. Snabba krokar från Burns medans Masvidal svinhar utan att få in något rent. Masvidal slår men Burns dyker under och går till clinch. Burns sätter en benkrok och Masvidal faller till mattan. Burns ligger överst och skickar armbågar. Burns försöker ta rygg men Masvidal lyckas vända sig.

Resultat

Gilbert Burns besegrar Jorge Masvidal via enhälligt domslut (30-27 x2, 29-28)

Jorge Masvidal lägger handskarna på hyllan

Som han sagt innan matchen skulle en förlust nästan säkert resultera i pension. Så blev det även då han framför hemmapubliken tog avsked av sporten för en sista gång.

Föregående artikel

Israel Adesanya knockar Alex Pereira i returmötet

Nästa artikel

UFC kommer inte till Sverige i början av juni – Jack Hermanssons management bekräftar för Kimura

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök